4.6.18

Διάκριση για το πρόγραμμα Life/Arctos Καστοριά

Η ελληνική δράση για τη βελτίωση της συνύπαρξης του ανθρώπου με την αρκούδα με τίτλο: «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στον Ν. Καστοριάς – Μεταφορά βέλτιστων πρακτικών» συγκαταλέγεται στην κορυφή μεταξύ των 28 καλύτερων έργων στην κατηγορία των προγραμμάτων Life-Φύση, που εφαρμόστηκαν και διακρίθηκαν την περίοδο 2016-2017, κερδίζοντας την διάκριση «Best of the best award».

Μεταξύ των  προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφορούσαν διάφορες κατηγορίες, διακρίθηκαν 28 έργα στην κατηγορία Φύση (μεταξύ αυτών και της Καστοριάς), 22 στην κατηγορία Περιβάλλον και 12 στην κατηγορία Κλίμα.

Τα 3 κορυφαία έργα βαθμολόγησης σε κάθε κατηγορία είναι τα Best of the Best projects για το 2016-2017, και στην κατηγορία των 28 έργων Life-Φύση τα τρία κορυφαία ήταν α) η διατήρηση των πτηνών στο Δέλτα του Δούναβη, β) το πρόγραμμα Life/Arctos Καστοριά και γ) η προστασία των νυχτερίδων στα σπίτια της Σλοβακίας.

Την διάκριση παρέλαβε την Τετάρτη 23 Μαΐου ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος με εκπροσώπους του προγράμματος Life/Arctos Καστοριά, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Με την διάκριση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει κάθε χρόνο την αφοσίωση σε θέματα προστασίας της φύσης. Είναι ένας θεσμός που λειτουργεί στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και αναδεικνύει το ρόλο του στην διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και στην προαγωγή της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Το πρόγραμμα Life/Atctos Kastoria υλοποιήθηκε στον Νομό Καστοριάς από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλή εταίρο σε συνεργασία με την ΜΚΟ Καλλιστώ και την Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ).

Αντικείμενο του έργου ήταν η βελτίωση προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στο Νομό Καστοριάς, δίνοντας έμφαση τόσο στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες, όσο και στις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στη ζωική και φυτική παραγωγή. Το έργο είχε συνολική διάρκεια από την 1/10/2010 έως την 30/9/2015.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ