21.6.18

Διαμαρτυρίες για την διαμαρτυρία



Μετά τις αποδοκιμασίες εις βάρος της κυβερνητικής βουλευτή κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που σημειώθηκαν χθες από μικρή ομάδα πολιτών έξω από το πολιτικό της γραφείο, διαμαρτυρόμενοι για την συμφωνία μεταξύ των ΥπΕξ Ελλάδας και πΓΔΜ, η κ. Ολ. Τελιγιορίδου και η Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς, εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

ΓΝΩΡΙΖΩ και αισθάνομαι την θέση πολλών κατοίκων του Νομού μας για την συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας. Διατύπωσα την δική μου θέση στην Βουλή.
Πιστεύω πως η συμφωνία εξασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και δημιουργεί θετικές συνθήκες για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στην περιοχή μας, με δεδομένες τις γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής μας.
Ως βουλευτής και ως πολίτης, είμαι η τελευταία που θα αμφισβητήσω το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμπολιτών μου που διαφωνούν με την θέση μου, να εκφράσουν την αντίθεσή τους και την διαμαρτυρία τους.
Το δικαίωμα αυτό είναι ιερό εφόσον ασκείται μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Δημοκρατίας, χωρίς βία, απειλές και ακρότητες.
Γιατί ιδιαίτερα σε ένα εθνικό θέμα, η κοινωνία μας δεν μπορεί να αποδέχεται διχαστικές κραυγές που με ψέματα παραπλανούν και επιδιώκουν να καλύψουν προσωπικές ή μικροκομματικές επιδιώξεις πίσω από τις μεγάλες, κοινές μας Αξίες και την αγάπη μας για την Πατρίδα

Ολυμπία Τελιγιορίδου


* * *

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ επιτροπή καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση ψυχολογικής βίας σε στελέχη και στη βουλεύτρια του κόμματος. Σέβεται τις αντίθετες απόψεις και πιστεύει στον διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων.
Οι πρακτικές των απειλών, των ανώνυμων τηλεφωνημάτων και των δήθεν αγανακτισμένων δεν πτοούν κανέναν. Αποτελούν όμως ευθεία βολή στη ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης και τελικά χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία.
Η λογική των κάθε είδους «Μπαρμπαρούσηδων» δεν έχει καμιά σχέση με τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία. Όσοι ονειρεύονται τάγματα εφόδου και ε

Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/6/18

    Κοίτα ποιοι μιλάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/6/18

      Απλό είναι η Τυνησία στη Βόρεια Μακεδονία!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/18

    Ναι, φίλε, κοιτάμε ποιοι μιλάνε. Και τι κάνουν κοιτάμε. Παίρνει ο κάθε διψασμένος για δημοσιότητα τη γυναίκα του, τα παιδιά του και την παρέα του και πάνε ΕΞΩ από το γραφείο πολιτικού προσώπου και αρχίζουν να ορύονται. Απ' όλα έχει το ρεπερτόριο. Και τη Μακεδονία ξακουστή και τον Εθνικό Ύμνο, που δεν έμαθαν ότι ψάλλεται σε στάση προσοχής και όχι με τα χέρια στη μέση... Το σκηνικό συμπληρώνεται από εκπρόσωπο της νέας γενιάς που κραδαίνει το κοντάρι της Σημαίας ως ο μοναδικός Έλλην σε αυτόν τον τόπο. Και -ω του θαύματος!- είναι και τρεις παπάδες που φωνάζουν "αλήτες-προδότες-πολιτικοί" προτού βγουν και πουν στο λαό "ειρήνη υμίν" ή αφού έχουν δώσει διαβεβαίωση στο Σύνταγμα. Αν κληθούν τώρα να λογοδοτήσουν για εξύβριση ή για πρόκληση μίσους, τι θα εξηγήσουν; Ότι είναι δικαίωμα τους;
    Ας θυμούνται και τις υποχρεώσεις τους.
    Μία βασική υποχρέωση όλων μας είναι ο πολιτικός Πολιτισμός, ο οποίος δεν εκφράζεται από ακαλλιέργητους φανατισμένους και ζηλωτές, όσο κι αν δεν μπορούν να συγκρατήσουν την ανάγκη τους για εκτόνωση των δικών τους προβλημάτων............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mairi Georgala [facebook]22/6/18

    Δήθεν αγανακτισμένων; Δήθεν και μας σέβεστε ταυτόχρονα; Φτάνει πια η κοροϊδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/6/18

    Γραφικότητες από τη μια πλευρά με τον Κοτζιά. Γραφικότητες από τη άλλη πλευρά, με τις διαμαρτυρίες.
    Οι πρώτες γραφικότητες όμως είναι ζημιογόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/6/18

    Ναι καλά .... κι ο Καλαβρύτων σαν γραφικός ξεκίνησε αλλά δεν μπορεί να τον συμμαζέψει κανένας τώρα. Όταν ιερείς συμμετέχουν σε ανεξέλεγκτης τροπής διαδηλώσεις μέρους μόνο του "ποιμνίου" τους, τότε εκθέτουν την εκκλησία. Οι ίδιοι φαίνεται να μεροληπτούν, οι λαϊκοί να προτιμούν τον διχασμό και ο δεσπότης να μην έχει καν τον νόμιμο και τυπικό έλεγχο των ιερέων του.
    Εκτός κι αν όλα έγιναν με τις ευλογίες του, κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/6/18

    Πολύ σωστά γράφεις, αγαπητή Οδός, "από μικρή ομάδα πολιτών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/6/18

    @ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Γιαβολ μαντάμ Μέρκελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ