7.7.20

27 νέα κρούσματα - 1 στην Καστοριά


Άλλα 27 κρούσματα του νέου ιού, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε στην Καστοριά  και 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και έναν θάνατο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τρία (3) κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα (4) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα (1)  κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς (όπως και την Κυριακή 5/7/2020 εντοπίστηκε ένα κρούσμα) και ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συνολικά το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στην Καστοριά 23 θετικά κρούσματα, και από την έναρξη της πανδημίας 108 -και τουλάχιστον 13 θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.589 εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

Ειδικότερα, 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τέσσερις (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπήρχε 1 ακόμα καταγεγραμμένος θάνατος και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Συνολικά 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά. Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας, Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ