17.7.20

Το Σκάκι




“Αν μου τηλεφωνούσες” 



■ Ο Δήμος Καστοριάς άρχισε να μοιράζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Πρώτα-πρώτα στους αντιδημάρχους (σε αυτούς που «από την πρώτη μέρα δουλεύουν νυχθημερόν»). Τέσσερις χρήσεις κινητής τηλεφωνίας προς 100 ευρώ τον μήνα η κάθε μία. Υπάρχουν όμως επτά αντιδήμαρχοι, θα αναρωτηθείτε. Μην ανησυχείτε. Φαίνεται ότι και οι υπόλοιποι τρεις έχουν ήδη, όπως είπε ο δήμαρχος στην πρώτη του συνέντευξη. Έτσι όλοι ικανοποιημένοι και ουδόλως παραπονεμένοι. Δεν μάθαμε αν μαζί με την μηνιαία συνδρομή της κινητής, η παροχή συμπεριλαμβάνει και την συσκευή. Σίγουρα πάντως ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς είναι από τα... κομμένα κινητά του δήμου, όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος, αναλύοντας δημοσίως την πολιτική περιστολής των δαπανών που θα ακολουθούσε και πρωτίστως θα επέβαλε στον… ίδιο και στους αντιδημάρχους.

■ Από τα κινητά τηλέφωνα θα ξεκινούσε λοιπόν η περιστολή των δαπανών. Να όμως, που τον μήνα Νοέμβριο 2019 ο δήμος πλήρωσε για κινητή τηλεφωνία 948,35 ευρώ, ενώ τον περυσινό αντίστοιχο μήνα η τότε δημοτική αρχή Αγγελή είχε πληρώσει λιγότερα, 818,04 ευρώ. Αυτό δεν μοιάζει με περιστολή, αλλά με… διαστολή.

■ Για τα δε «τηλεφωνικά, κινητά, τηλετυπικά και όλα τα συναφή» του Νοεμβρίου 2019,  η δημαρχία Κορεντσίδη πλήρωσε 9.079,85 ευρώ, ενώ τον περυσινό αντίστοιχο μήνα, δηλαδή τον Νοέμβριο 2018, πάλι η δημαρχία Αγγελή, πλήρωσε λιγότερα: 8.571,36 ευρώ. Έτσι ήταν το «νοικοκύρεμα» για τον μήνα Νοέμβριο.

■ Και επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η στήλη δεν βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, αλλά μισογεμάτο, και ερμηνεύει την συγκεκριμένη αύξηση των δαπανών στην τηλεφωνία για τον μήνα Νοέμβριο κατά +638,80 ευρώ επιπλέον, στην… δραστηριότητα των αντιδημάρχων, άρα και στην πιο συχνή χρήση της τηλεφωνίας.

■ Τα χριστουγεννιάτικα δώρα του Δήμου συνεχίζονται. Όχι μόνο προς τους «μίζερους και γκρινιάρηδες» δημότες της Καστοριάς, αλλά και στους «χαμογελαστούς, αισιόδοξους», όλο like ψηφοφόρους, που “δαγκωτό” ψήφισαν την "ώρα για δουλειά". Μας δωρίζει μία μικρούλα, τόσα δα, «merry Christmas 40% extra» αύξηση στα δημοτικά τέλη λόγω κακής διοίκησης του Δήμου.

■ Επειδή -λέει- κάποιοι μας έφεραν σε αυτό το χάλι, και πρέπει αυτό το  να το πληρώσει ο λαός. Όμως, τρεις μήνες πέρασαν και ακόμα να αποκαλυφθεί ποιος (ποιος;) φταίει και γιατί;

■ Δύσκολο βέβαια να απαντηθεί η απορία, καθότι πρόσφατα προσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη του, αντιδήμαρχο του κ. Αγγελή. Και επιπλέον ήδη συνεργάζεται με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που υπηρέτησαν τον κ. Αγγελή, και σήμερα υπηρετούν τον ίδιο.

■ Α! και τον τέως κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη.

■ Είναι, σαν ο Μητσοτάκης να προσλάμβανε τον Βαρουφάκη ειδικό συνεργάτη, τον Γιάνη με το ένα "ν", και μετά να μας έβαζε αύξηση 40% στους φόρους που πληρώνουμε, για να αποφύγουμε την επιβολή νέου μνημονίου. Θα είχε καεί η Αθήνα. (Εδώ όμως είμαστε παραδοσιακοί, έχουμε μπουμπούνες. Α! Και χάσκαρι.)

■ Πάντως η νέα δημοτική αρχή εμφανίζει ικανότητες τα δυσάρεστα να τα κάνει άσπρα και να «νίπτει τας χείρας» της, διότι πολύ απλά δεν ευθύνεται αυτή για την αύξηση των φόρων κατά 40% τουλάχιστον. Αλλά η αντιπολίτευση φταίει, καθότι πηγαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς προτάσεις για φόρους. Έχουν δε πειστεί και οι ίδιοι γι’ αυτό (η αντιπολίτευση) και κάθισαν οι έρμοι, διάβασαν και έφτιαξαν προτάσεις.

■ Και όλοι, συμπτωματικώς, αριστεροί, δεξιοί, θεοσεβούμενοι ή μη, προσπάθησαν να βρουν λύσεις, και βρήκαν. Την εξής μία: να πληρώσει ο λαός!

■ Άλλωστε πήραν προκαταβολικά μάλιστα την ευλογία.




«Κύριοι της δημοτικής αρχής εσείς διοικείτε, εσείς πήρατε το 50% των ψήφων της πόλης, δεν συνδιοικούμε, οι λύσεις και αποφάσεις από εσάς πρέπει να παίρνονται. Αυτά που άλλοι προκάλεσαν με λάθους χειρισμούς και όχι εμείς πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν. Προσωπικά είμαι κάθετος να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη»

Γεώργιος Μόσχος
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Ευθύνης"



■ Επιπλέον ο κ. Ταμήλιας ζήτησε και δημόσια συγνώμη, γιατί κάτι δεν έκανε καλά στις προσθαφαιρέσεις, πάνω στην βιασύνη του προφανώς να υποστηρίξει την πολιτική των αυξήσεων του κ. Κορεντσίδη, όπως είχε ταυτιστεί πριν λίγο καιρό στις απολύσεις των εργαζομένων.

■ Παράλληλα, στην πολιτική του ανακοίνωση, συμπεριέλαβε και τα... εγκλήματα τιμής του Ποινικού Κώδικα! Και είμαστε μόνο στον τρίτο μήνα! Γι’ αυτό «πληρώστε τους φόρους».

■ Τώρα όσο αναφορά σε έργα για το δήμο, αγαπητοί πολίτες της Καστοριάς, μίζεροι, γκρινιάρηδες, χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, μην περιμένετε να δείτε αν δεν τελειώσουν οι γιορτές. Μετά έρχεται και χειμώνας βαρύς, από άνοιξη αν έχει καλοκαιρία και βλέπουμε.

■ Πάντως με λόγια και στα λόγια, πολλά έργα μας περιμένουν. Αν όλοι οι πολίτες του δήμου γίνουμε και ζηλιάρηδες προς το γειτονικό δήμο του Άργους Ορεστικού που παίρνει τα χρήματα και συνεχώς φτιάχνει έργα, δεν θα έχουμε και άδικο.

■ Ακούστηκαν πολλά παράπονα από τους ξενοδόχους της Καστοριάς που αφορούν την επίσκεψη των δέκα τουριστικών πρακτόρων (;) που επισκέφθηκαν την περιοχή. Τους φιλοξένησαν —και εξέδωσαν τα σχετικά κονδύλια και τα εντάλματα πληρωμής βεβαίως βεβαίως—, η νέα πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης “Ορεστειάς” κυρία Φιλίππου, ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και διεθνών (!) Σχέσεων κύριος Μουρατίδης, και φυσικά ο νέος πρόεδρος της “Μακεδνός ΑΕ“(αυτής της εύρωστης δημοτικής επιχείρησης) κύριος Πέλκας.

■ Αναχώρησαν οι τουριστικοί αντιπρόσωποι με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως δήλωσαν οι Φιλίππου, Μουρατίδης και Πέλκας.

■ Το μόνο που ξέχασαν ήταν να τους φέρουν σε επαφή με τους ξενοδόχους της Καστοριάς! Συγνώμη, το ξενοδοχείο δεν είναι το κυριότερο για κάποιον που θέλει να κάνει διακοπές στην Καστοριά ή οπουδήποτε αλλού;

■ Κι όμως, για τους νέους αιρετούς μας, μάλλον δεν είναι. Θεώρησαν προτιμότερο να επισκεφθούν ένα συγκεκριμένο οινοποιείο, διαφημίζοντάς το στην ουσία, και άνευ αξίας να συναντηθούν με εκπροσώπους των ξενοδόχων της Καστοριάς.

■ Είναι το κτίσιμο του «brand name Kastoria» που προσπαθεί η δημοτική αρχή. Μόνο που η προσπάθειά της είναι λίγο ντεμοντέ και βασίζεται στην παλιά τουριστική συνταγή: «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα...».

■ Για θάλασσα έχουμε την λίμνη. Αγόρι έχουμε (λέμε τώρα), τώρα βρήκαμε και το κρασί.

Καληνύχτα Ελλάδα όπου και να ‘σαι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Δεκεμβρίου 2019
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/7/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/20

    Φήμες λένε πως ο Δήμαρχος κάνει (πρόβα νυφικού) με επίσκεψη στη Βουλή, και για το δαχτυλίδι διαδοχής υπάρχει μάχη ανάμεσα σε Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Ειδικό Συνεργάτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/7/20

      Μη φας έχουμε γλάροσουπα... Ο Γιάννης απλά ανέβαλε τη μετανάστευση του για 4 χρόνια. Ο ψηφοφόρος δεν είναι χαζός και τιμωρεί...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ