23.4.23

Το Σκάκι

 
16.2.2022: Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία της εστίασης. Παράλληλα τα καταστήματα του κλάδου θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα κατά την διάρκεια αυτής. Ο Δήμος Καστοριάς θα διακόψει για λίγη ώρα την ηλεκτροδότηση στην γύρω περιοχή, συμμετέχοντας στην ανάδειξη του προβλήματος. Παρόντες θα είναι και διάφοροι φορείς του τόπου. Να είστε όλοι εκεί!!
Σύλλογος Εστίασης Καστοριάς


“Βουλιάζει - βούλιαξε - έχει βουλιάξει”


■ Με κεντρικό σύνθημα και μεγάλο πανό «η Καστοριά βουλιάζει» πήραν μέρος στο συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου 2022 οι υπάλληλοι του δήμου Καστοριάς. Σε ενεστώτα χρόνο, «βουλιάζει». Τώρα αρχίζει να βουλιάζει η Καστοριά. Μπροστάρηδες στον αγώνα για να σώσουν την πόλη οι δημοτικοί υπάλληλοι μαζί με τους άρχοντές του«ς. Η δημοτική αρχή του 40-50% αύξηση στα δημοτικά τέλη με το καλημέρα σας, αυτοί που πρώτο μέλημά τους ήταν (παρελθόν χρόνος) το «συμμάζεμα του δήμου». 

■ Υπεύθυνος για το «βουλιάζει» από αυτούς, ο κανείς!

■ Επειδή οι πολίτες δεν κατέβηκαν στο... «συλλυπητήριο», έτσι έπρεπε να το λένε και να μοίραζαν και  σιτάρι,  κόλλυβα για την πεθαμένη πολιτεία, φώναξαν πιο δυνατά όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι για να καλύψουν την σιωπή και την απουσία των απλών πολιτών. 

■ Φώναζαν οι ασφαλείς  του «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει» και όχι οι πολίτες που μετράνε το κάθε  ένα 1 ευρώ, πριν πάνε στο σουπερ-μάρκετ και ψωνίζουν κάθε φορά και λιγότερα. Από τα δέκα πράγματα που έχουν ανάγκη αγοράζουν τα δύο! 

■ Φώναζαν οι άρχοντες των «σηκωμένων μανικιών» αφού γύρισαν από τα «επαγγελματικά και κουραστικά» ταξίδια τους προς την πρωτεύουσα για συναντήσεις με τους γραμματείς των υπουργείων επειδή η «Καστοριά βουλιάζει». Από τα ταξίδια τους για την τουριστική προβολή της νεκρής αρχόντισσας. Τα οδοιπορικά τους πληρωμένα από εμάς όπως και οι μισθοί τους. Μην ξεχνιόμαστε, 40-50% αυξήσεις των δημοτικών τελών μας έβαλαν! Αμετακίνητο! Ακατέβατο! 

■ Θα πληρώσουμε για τον μήνα Νοέμβριο τους μόνιμους υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Καστοριάς, μόνο 116.794,60 ευρώ. Γι’ αυτό φώναζαν δυνατά, νηστικό αρκούδι δεν φωνάζει ή χορεύει; 

■ Οικονομική κρίση και περικοπές παντού, όμως οι δωρεές προς συλλόγους, πολιτιστικούς και αθλητικούς, καλά κρατούν. Στον σύλλογο "Έμπνοος" του Μαυροχωρίου, 2.000 €. 

■ Σε συνέδριο ακτινολόγων  ο δήμος Καστοριάς προσέφερε τον μπουφέ (γαλαντόμος με ξένες τσέπες) 2.000 €. 

■ Στην τοπική κοινότητα Βασιλειάδας για εκδήλωση 810 €.

■ Στον σύλλογο Βασίλειο Δόϊκο 1.250 €. 

■ Επιχορήγηση του Γυναικείου Ποδοσφαιρικού Ομίλου Καστοριάς 2.000 €.

■ Έχουμε πληρώσει για την προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου, για τους εννέα τελευταίους μήνες 8.606,97 €. Τί άλλο θα διαβάσουμε; 

■ Τα τελευταία που έχουμε πληρώσει σε ιδιωτική εταιρεία για τη... «μελέτη για τη στρατηγική επωνυμίας –branding (sic!) της περιοχής Καστοριάς» ήταν 12.958,00 ευρώ τον Αύγουστο. Ένα μήνα αργότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για ένα σύμβουλο της ίδιας εταιρείας πληρώσαμε 4.712,00 ευρώ. Και άλλον ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο, πάλι στην ίδια εταιρεία δώσαμε άλλα 4.960,00 €. 

■ Αυτό δεν είναι καστοριανό branding, αλλά blazing (φλεγόμενος)! Πήραν φωτιά τα μπατζάκια, ούτε το Μπάντεν-Μπάντεν να ήμασταν (γιατί ένα Κόμο σίγουρα είμαστε). 

■ Σε ένα δήμο, που πολλοί κάτοικοί της δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε τα βασικά για την επιβίωσή τους, αλλά καλούνται να πληρώσουν μέσα σε τρεις μήνες 22.630,00 ευρώ σε μία ιδιωτική εταιρεία, για το... «branding», ε μην είμαστε και αχάριστοι. 

■ Με 22.630,00 ευρώ σε 3 μήνες, πόσες οικογένειες θα είχαν ανακουφιστεί;

■ Αν βέβαια καταργούσαν και τις 40-50% αυξήσεις των "Ώρα για δουλειά" που μας φόρτωσαν στα δημοτικά τέλη και που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς ρεύματος (ενώ κατεβαίνουμε σε συλλαλητήρια), και επιστρέφαμε στο -40 -50% της επάρατης διοίκησης Αγγελή, θα έψαχναν κάποιοι «ειδικοί σύμβουλοι» ακόμη δουλειά. Τώρα ψάχνουμε εμείς.

■ Βέβαια έχουμε πληρώσει μέσα στο 2021 προς τα μουμουέ (όποια πέτρα κι αν γυρίσεις) για δημοσιεύσεις, συνδρομές, τουριστική προβολή του δήμου: 141.071,00 €. Ναι, μέσα στην πανδημία και στις απαγορεύσεις, ο δήμος Καστοριάς πλήρωσε (πληρώσαμε): 141.071,00 € στα ΜΜΕ. 

■ Η Καστοριά δεν βουλιάζει. Βούλιαξε! Και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν τα επικοινωνιακά τους τρικ, τις εξαγγελίες έργων, τα μεγάλα «θα» και τα μεγάλα ταξίδια τους. Προεκλογική περίοδος γαρ, θα βουλιάξουμε από εξαγγελίες μελετών και συμβάσεων, θα βουλιάξουμε από μεγάλα οράματα και «το είπαμε το κάναμε». 

■ Θα βουλιάξουμε από χαμόγελα επιτυχίας κάποιων δημοσιογράφων και τα likes των παρατρεχάμενων, των απευθείας αναθέσεων και των «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει». Θα βουλιάξουμε από έργα αόρατα, από καυτές εξαγγελίες, από καυτά φιλιά.

■ Κι όμως, καθώς... βουλιάζουμε ή βουλιάξαμε, μέσα στο δημόσιο τοπικό λόγο που ομολογουμένως πάσχει, διαβάσαμε με ικανοποίηση κριτικό σχόλιο προς τη ΝΔ, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κ. Κ. Μηταλίδη, και τον προβληματισμό του για την πιθανή διαγραφή τοπικού στελέχους του κόμματος, καθώς εξέφρασε –μη αρεστή για τη ΝΔ– γνώμη για την ενεργειακή κρίση. Μακάρι να συνεχιστεί η κριτική και στα εν δήμω. 

Καληνύχτα "branding"
Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Οκτωβρίου 2022, αρ. φύλλου 1145.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/4/23

    Οι πολίτες ζητούν πεζοδρόμια και ο Σύλλογος Εστίασης Καστοριάς τραπεζοδρόμια. Καταλάβατε την διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ