18.3.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη.

Mόλις διαβάζω στην «ΟΔΟ» 17-2-11 (σελ. 18) «Προς καλύτερη και γρηγορότερη έκδοση βίζα των τουριστών από Ρωσία, Ουκρανία κλπ.» τα Υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού συστήνουν ομάδα.
Από έγγραφο που έχω στα χέρια μου σχετικά με το θέμα θα σταθώ μόνο σε αυτό που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση και ερωτηματικά: «…εντός 48 ωρών χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία…». Η διατύπωση «…χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία…» με δαιμονίζει γιατί ερμηνεύεται «ήξεις αφήξεις», και διερωτώμαι: η διατύπωση των αρμοδίων είναι εκ του πονηρού ή διότι δεν κατέχουν επαρκώς τα ελληνικά; Διότι και πριν η αυτοπρόσωπη παρουσία (ομιλώ για το Προξενείο του Κιέβου που ξέρω) ήταν ανεπιθύμητη.
Περνούσες από το διπλανό παραμάγαζο… και έπαιρνες αμέσως βίζα άνευ άλλων διατυπώσεων. Τώρα, με το νέο σύστημα μήπως νομιμοποιηθεί το παραμάγαζο και αφού το «χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία» είναι «χωρίς», ποιος θα παρουσιαστεί στο Προξενείο για να υποβάλλει αίτηση και να παραλάβει βίζα; Τα σταράτα ελληνικά είναι: «χωρίς να είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία» διότι κάθε βλαξ καταλαβαίνει ότι κάποιος πρέπει να παρουσιαστεί για να διεκπεραιώσει τη δουλειά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, (ένα από τα πολλά), είναι και το παράδειγμα της κυρίας Βαλεντίνας Μαλέϊ, που είχε το «θράσος» να «παρακάμψει» τα καθιερωμένα και δέχτηκε μούντζες, βρισιές εις άπταιστον ελληνικήν και είδε το διαβατήριό της πεταμένο στο πάτωμα… Δε θα σταθώ στο διασυρμό της πατρίδας μου από φαύλους, ούτε στην «ατιμωρησία» που τους επέβαλε η Ντόρα μας (τους έστειλε στην Αθήνα να κάνουν τα δόντια τους (!!!) Εγώ όμως τι θα πω στη φιλόλογο κύρια Βαλεντίνα, στον επιστήμονα άνδρα της στις δημοσιογράφους κόρες τους;
Ευτυχώς κατάλαβαν ότι άλλο Έλληνας κι’ άλλο «κοπρίτης», και δεν αλλάζουν τουριστικό προορισμό.

20-02-2011

Γιάννης Εύδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ