8.3.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ
Σοφοκλέους & Υπ. Διάκου 8, 52100 Καστοριά
τηλ. 2467083380 -   helasfur@otenet.gr

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

Στο φύλλο της 27 Ιανουαρίου και στην στήλη “Κάποτε στην Καστοριά” αναφέρεται με τον τίτλο “O Διχασμός” αναφορά του “Στοχαστή”, σχετικά με την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών. Στον σχετικό σχολιασμό υπάρχει αναφορά για πολιτικούς οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος, αλλά και περί απόφασης ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Πέρα από το γεγονός ότι ο τίτλος θεωρούμε ότι αδικεί την εκδήλωση αλλά και το έργο του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, ο σχολιασμός της εκδήλωσης αλλά και οι έμμεσες απειλές για τους πολιτικούς («…δεν ενδιαφέρονται να ξαναβγούν;») θεωρούμε ότι αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκισμού, που εξετάζει και αξιολογεί τα γεγονότα με βάση το πόσους ψήφους φέρνουν (έχει ψήφους αξίζει να πάω…). Τέτοιου είδους απόψεις αναπαράγουν τον μικροκομματισμό και τους Μαυρογιαλούρους, φαινόμενα που τόσο ταλαιπώρησαν τη χώρα μας, ενώ προωθούν την εσωστρέφεια, και τον διχασμό.
Ο Σ.Ε.Γ. ιδρύθηκε με στόχο να θέσει σε μια άλλη βάση τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου. Με στόχο να υπάρξει μια άλλη προσέγγιση. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στην αναγκαιότητα μιας ενιαίας φωνής για τους γουνοποιούς, χωρίς όμως να αποκλείσουμε τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Η Διεθνής Έκθεση Γούνα στην Αθήνα στόχο έχει την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής γουνοποιίας με την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Αθήνας. Μια έκθεση ευθέως ανταγωνιστική προς τις άλλες διεθνείς εκθέσεις μια έκθεση που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την γούνα μας και την Καστοριά μας.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΕΓ 

...............................................

Η ΟΔΟΣ κατ’ επανάληψη έχει διευκρινίσει ότι, οι απόψεις που εκφράζονται μέσα από τις σελίδες της σε κείμενα «ανωνύμων» ή και υπογεγραμμένα, δεν εκφράζουν απαραίτητα την γραμμή της εφημερίδας, ούτε τις απόψεις της έκδοσης. Αυτονόητα στην έννοια του ανώνυμου, περιλαμβάνεται και η χρήση του ψευδωνύμου.

Σχετικά κείμενα: 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/11

    Ο ΣΕΓ πρέπει να τοποθετηθεί πιο καθαρά επί της ουσίας. Μήπως το όλο εγχείρημα θυμίζει την Κατερίνη (και όχι μόνο), με τις ορδές των Γουνοποιών να τρέχουν να βρουν την διεξοδο αλλού; Η λύση, κατά την γνώμη μου, βρίσκεται στην Καστοριά. Αποδεικνύεται τόσα χρόνια ότι είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Για να επιβιώσει μία επιχείρηση, χρειάζεται να χαριεντίζεται με το ΠΑΣΟΚ ή την Ν.Δ. Να γίνει "νταχτιρντί" του Πετσάλνικου ή του Σημαιοφορίδη.
    Έτσι και εγώ γίνομαι επιχειρηματίας!
    Γι' αυτό ο κόσμος της Καστοριάς, τα σωματεία και οι φορείς, και ο απλός λαός, δεν υποστηρίζει τον κλάδο μας. Έχουμε αποξενωθεί τελείως από την κοινωνία. Γιατί σήμερα αυτός ο κλάδος δεν είναι για τους γουνοποιούς-γουνεργάτες. Αλλά για πρασινοφρουρούς και γαλαζοφρουρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/12

    Η Διεθνής Έκθεση Γούνα στην Αθήνα στόχο έχει την καταστροφή της Καστοριανής Γουνοποιίας, των Καστοριανών Γουναράδων και της Εργατικής Τάξης. Να μείνουν μόνο κάποιοι εκλεκτοί "γαλαζοπρασινο-ρυθμισμένοι", να κουμαντάρουν όλους τους άλλους. Την τσέπη τους μόνο κοιτούν και ας πάει στο διάολο η Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/12

    Γιατι ολα τα κομματικοποιήτε;Η πρόσβαση των εμπορων απο το εξωτερικό, είναι σαφώς καλύτερη στην Αθήνα.
    Και για το ότι κοιτούν την τσέπη τους και πάει στο διάολο η Καστοριά το εχουν αποδείξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/12

    Ό,τι δεν εκτιμά ο καθείς,
    το χάνει.
    Αν τ' αγαπά,
    ξαναγυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ