27.3.16

Προχωρά η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη 48,6 εκατομμυρίων ευρώ

Τις επόμενες μέρες και η πρόσκληση για την Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας 

Την προέγκριση δημοπράτησης του 1ου υποέργου της πράξης με τίτλο: «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη», στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 48,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Το έργο περιλαμβάνει κτήριο διοίκησης (γραφεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο κλπ.), κτηριακό συγκρότημα εκπαίδευσης για τη στέγαση των τριών σημερινών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής (δηλαδή το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος -η Αρχιτεκτονική της Καστοριάς που μετονομάστηκε και μεταφέρθηκε στην Κοζάνη), δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (κυκλοφοριακές συνδέσεις, εσωτερική οδοποιία, χώροι στάθμευσης, διάδρομοι κίνησης πεζών, χώροι πρασίνου, χώροι υγρού στοιχείου, ηλεκτροφωτισμός κλπ.) και σύνδεση με τα εξωτερικά δίκτυα.
Είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και καλύπτει τις απαιτήσεις ενεργειακών αποδόσεων για τα σύγχρονα κτήρια.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που θα εδραιώσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη ως πόλο δημιουργίας, αφομοίωσης και διάχυσης γνώσης και καινοτομιών και θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Στις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί και η πρόσκληση για την Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα, «ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό έναν οραματικό σχεδιασμό που με πολύ κόπο και προσπάθειες, τα τελευταία χρόνια, βαίνει προς υλοποίηση», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
«Αποτελεί άλλο ένα δείγμα των ικανοτήτων της αυτοδιοίκησης και της υπεραξίας της συνεργασίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  εκφράζοντας την ικανοποίησή του.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Νοεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 810


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ