23.10.16

ΟΔΟΣ: «Τι άραγε συμβαίνει στην Καστοριά»;


ΟΔΟΣ 14.4.2016 | 831

...«Ή μου δίνεις τόσα, ή γράφω για σένα ότι…» αυτή είναι η μόνιμη ευθεία ή υπαινικτική επωδός. Το παρασύνθημα της ανάρμοστης συναλλαγής, είτε με ακριβώς αυτά τα λόγια, είτε με παραπλήσια. Είναι άπειρα τα περιστατικά που αναφέρονται μόνο στην Καστοριά, και συνήθως αφορούν τους ίδιους και τους ίδιους «παράγοντες» της ενημέρωσης. Μερικούς πασίγνωστους, και άλλους λιγότερο γνωστούς –οι δεύτεροι καμουφλάρονται πίσω από blogs.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/10/16

    Μια συνεχής παλινδρόμηση η σκέψη μου μετά από αυτή την πρόσφατη Διακήρυξη των Δημοσιογραφικών Δικαιωμάτων! Σαν το εκκρεμές του Φουκώ ένα πράμα …
    Από τη μια έχω την παρόρμηση να αναφωνήσω για τον Δήμο Καστοριάς “Άξιος! Άξιος! Άξιος!” σαν να βγάλαμε Μητροπολίτη, αλλά από την άλλη διαβάζω το επαναστατικό μανιφέστο των προλετάριων δημοσιογράφων και μ' έρχεται να παιανίσω το avanti popolo, pantiera rosa !!!
    Θα ζήσω, γιατρέ μου ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/16

    Avanti popolo bandiera rossa!
    Το σωστό, για την τήρηση της ορθογραφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/17

    Πόσα πήρε, ή τι του τάξανε του μπλογκάρχη με τα άριστα στον έλεγχο;;;
    Από ιδεολογία έσβησε όλα τα προηγούμενα σχόλια; 'Η μήπως θίχτηκε ο ευγενής που μας παρακαλούσε να διατηρούμε την καθαριότητα κλπ κλπ;;; Όταν όμως ο ίδιος σχολίαζε δημόσια, δεν του άρεσε που τον έτρεχε ο Αβραμό, έτσι; Και τώρα κάνουν τα ίδια;
    Άειντε από δω [.......] που νομίζετε ότι γίνατε και παράγοντες της κοινωνικής ζωής του τόπου [.......].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναγνώστης31/3/17

    Το θέμα που καταγγέλλει ο τρίτος σχολιαστής δεν πέρασε απαρατήρητο. Επειδή συμβαίνει όμως λίγο-πολύ να ξέρω προσωπικά τον διαχειριστή του συγκεκριμένου μπλογκ, θέλω να ξέρει και αυτός ότι μάς απογοήτευσε. Δεν "πουλάνε" έτσι ανθρώπους που σχολίαζαν με καλή προαίρεση, βάζοντάς τους σε έναν τορβά με τους αχαλίνωτους. Και η ανωνυμία στον Τύπο είναι δικαίωμα, που έπρεπε να το σεβαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/3/17

    @3
    Έτσι, έτσι... να πέφτουν οι μάσκες!
    Όχι που είχαν βγάλει και μανιφέστο για την ελευθερία του Τύπου!!!!!
    Βρε αθεόφοβοι! Πλάκα μάς κάνετε;;;;
    Τη μια μέρα συναντήθηκε ο δικός σας με τον χωριανό του τον εν-τιμότατο και σε χρόνο dt εξαφανίστηκαν όλα τα σχόλια και πολλά από αυτά αφορούσαν το δημοτικό συμβούλιο που δεν πρόκοψε να βρει συνήγορο για τους πολίτες, φρόντισε όμως να βάλει νομικό να ελέγχει τα σχόλια;;;;
    Έχετε χαζέψει εντελώς ή τους χαζούς παριστάνετε;
    Ό,τι θέλετε κάντε, αλλά τους συμπολίτες σας, οι οποίοι στο κάτω-κάτω της γραφής χάρη σάς έκαναν να αφιερώνουν τον χρόνο τους γράφοντας κάτι για διόρθωση των κακώς κειμένων, μη μας περνάτε για ηλίθιους. Φάνηκε με ποιανού το μέρος είστε. Όχι με τον λαό που έχει δικαίωμα να ελέγχει τα στραβά των αρχόντων αλλά με την εξουσία που σας παραμύθιασε ώστε να αλλάξετε τρόπους.
    Βρείτε τώρα άλλους να σχολιάζουν, περισσότερο για να κάνουν το κομμάτι τους. Εμάς (και φυσικά ξέρουμε ότι ξέρετε ποιοι είμαστε) ξεχάστε μας προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/17

    @3
    Και μη διανοηθούν να "δικαιολογηθούν" πια με αυτό το τροπάρι για την ανωνυμία, γιατί θα πρέπει να δώσουν λόγο στους Ανώνυμους Αλκοολικούς! Καθόλου ενσυναίσθηση πια για τους αναγνώστες-σχολιαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/17

    Αμ δε που τα έσβησε, τρίτε Ανώνυμε! Ο κάθε μπλογκάρχης τα κρατάει τα σχόλια, όπως και τα στοιχεία, για να μπορεί να τα πουλάει, άμα τόσο του κόφτει.
    Μη σκας όμως. Όπως λένε κι οι μπάμπες, δεν θα πολυκαιρίσουν. Η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της. Άμα δεν τους αρέσαμε ας βρουν άλλους καλύτερους. Νομίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επώνυμος1/4/17

    Ας το πάρουμε απόφαση. Όταν λέμε Τύπος δεν εννοούμε συνολικά ό,τι βγαίνει στη δημοσιότητα. Υπάρχουν σταθερές προϋποθέσεις και πρόσωπα που ελέγχονται με βάση τη σχετική νομοθεσία. Σήμερα μπορεί ο καθένας να ανοίξει έναν ιστότοπο και να δουλεύει ανεξέλεγκτα.
    Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί σύμφωνα με τους κανόνες Δικαίου η λειτουργία του ηλεκτρονικού Τύπου. Εδώ ισχύει η παροιμία "κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα".
    Παραδείγματα: Στην Καστοριά από χρόνια κυκλοφορούν τέσσερις έγκυρες εφημερίδες, που γνωρίζουμε τα ονόματα των εκδοτών και όχι μόνο. Έχουν και ηλεκτρονική έκδοση.
    Από δίπλα ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια διάφορα μπλογκ, των οποίων δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος ούτε καν τα ονόματα των διαχειριστών, εφόσον αυτά δεν αναγράφονται πουθενά. Προβάλλουν όμως θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και ποικίλης ύλης και έτσι έγιναν δημοφιλή, χωρίς αυτό να είναι κακό.
    Το κακό είναι ότι αποκρύπτουν ότι ο ρόλος τους είναι περισσότερο εμπορικός παρά λειτούργημα, κάτι που είναι ολοφάνερο από τις διαφημίσεις που κατακλύζουν τις σελίδες τους σε βαθμό να ψάχνουμε την είδηση.
    Αυτό όμως οδηγεί αναπόφευκτα και σε μια σχέση διαφημιστή και διαφημιζόμενου, που τίθεται υπεράνω ακόμη και της έκφρασης γνώμης των πολιτών και γι' αυτό συχνά παρατηρείται λογοκρισία.
    Στη συνέχεια, κάποιοι προχωρούν και σε μεγαλύτερη ασυδοσία, αναπτύσσοντας σχέσεις με άτομα σε υψηλά κλιμάκια, τα οποία έχουν φυσικά ανάγκη προβολής του έργου τους όχι όμως και έκθεσης των σφαλμάτων τους.
    Τότε τη ζημιά την κάνουν οι "ανίδεοι" πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να εκφράσουν άποψη. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως αντιμετωπίζονται το ίδιο με όσους γράφουν από εμπάθεια ή ακόμη και από εξάρτηση στο ίντερνετ.
    Γι' αυτό φτάσαμε σε αυτήν την κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ