3/2/17

Λόγος & Αντίλογος


Χειρόγραφα από την Καστοριά,
στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος στην Αθήνα (“Η Καθημερινή”)

Ιστορικό Αρχείο Καστοριάς


Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον, όπως πάντα, το άρθρο του κ. Πηχιών για το «Ιστορικό Αρχείο Καστοριάς»  και την τοποθέτηση σε αυτό του συμπατριώτη μας που υπογράφει ως "Απλός πολίτης". Έχει δίκιο ο κ. Πηχιών όπως πολύ σωστά διακρίνει το ρόλο των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους και αυτόν του Ιστορικού Αρχείου που προτείνει.

Έχω τη γνώμη ότι ο πιο κατάλληλος φορέας για να στεγάσει, αλλά και να χρηματοδοτήσει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ένα τέτοιο ίδρυμα όπως θα είναι το Ιστορικό Αρχείο της πόλης, είναι ο Σύνδεσμος των Γουνοποιών της πόλης.
Η δραστηριότητά τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη και την ιστορία της και θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλές δεκαετίες ακόμη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Έτσι δικαιώνεται και ο "Απλός πολίτης" όταν εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την ανάθεση του τόσο σημαντικού έργου σε έναν Σύλλογο που συχνά ιδρύεται από το μεράκι μερικών ανθρώπων και παύει να λειτουργεί όταν εκλείψουν οι πρωτεργάτες του.

Ο Σύνδεσμος με τη συνδρομή και ιδιωτών-χορηγών κατοίκων της πόλης και της αλλοδαπής και εθελοντών, μπορεί θαυμάσια να φέρει σε πέρας το πολύ σημαντικό αυτό έργο και να διευρύνει τη συμβολή του στη διατήρηση και προβολή της λαμπρής ιστορίας της πόλης μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά και στους απογόνους μας.

Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος, Ph.D
Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 850
Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ. Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα δεν δημοσιεύει σχόλια που έχουν προσβλητικό χαρακτήρα.