27.8.18

ΟΔΟΣ: 25 Μαρτίου



ΟΔΟΣ 29.3.2018 | 929


Ολυμπία Τελιγιορίδου: Την εθνική μας παλιγγενεσία και την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους στο πλαίσιο της 197ης επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε και εφέτος η χώρα μας, αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του ‘21. Σε αυτούς που πολέμησαν με το αγωνιστικό και ελεύθερο πνεύμα τους γεμάτο από το χρέος, το ζήλο και την αποφασιστικότητα για τη λευτεριά και το δίκιο της πατρίδας μας. Στους ήρωες που εξασφάλισαν στις νεότερες γενεές τα δυο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως έθνος και την ελευθερία μας ως λαό. Θα πρέπει από τέτοιες επετείους να αντλούμε δύναμη και πίστη. Οι αγώνες των Ελλήνων εκείνα τα χρόνια πρέπει να μας δώσουν δύναμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής εποχής. Η σκέψη σήμερα όλων μας είναι στα παιδιά που μια τέτοια ημέρα διπλής γιορτής, δεν είναι μαζί μας. Έχουμε υψηλό το εθνικό μας φρόνημα και στέλνουμε την θετική μας σκέψη για γρήγορη επάνοδο στην πατρίδα.
Μαρία Αντωνίου: Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε μία λαμπρή στιγμή της Ιστορίας μας, την Εθνεγερσία του 1821. Γιορτάζουμε μία χαρμόσυνη στιγμή της Εκκλησίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε, όταν ήταν ενωμένο, αλλά υπέστη τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο. Σήμερα, που βιώνουμε γύρω μας κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, απαιτείται να πάρουμε μαθήματα από την Ιστορία μας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να ξαναθυμηθούμε και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα του παρελθόντος. Να τα χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο για το μέλλον, σύμφωνα με τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Την εργατικότητα, την αξιοκρατία, την αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες της πατρίδας μας, την αφοσίωση στο θεσμό της οικογένειας, τον σεβασμό στη δημοκρατία, την βαθιά πίστη στην εκκλησία και την Ορθοδοξία. Όταν αυτές οι αρχές βιωθούν και γίνουν πράξη, θα διαλυθεί η ομίχλη της διαφθοράς και της μετριότητας και θα πνεύσει στη χώρα μας ο ζωογόνος άνεμος της αξιοσύνης και της αριστείας. Με την βοήθεια της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται!


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που διένειμαν τα γραφεία τύπου των δύο βουλευτών Καστοριάς, αντιστοίχως, με τα ανάλογα μηνύματα: διθυραμβικό και επικό της κυρίας Ολυμπίας Τελιγιοριδου -την οποία συμπτωματικά κρύβουν οι σημαίες των φωτογραφιών που έστειλε η κυρία Μαρία Αντωνίου.

Μήνυμα γεμάτο αυτοπεποίθηση και σιγουριά από την ισχυρή κυρία του ΣυΡιζΑ, κάτι μεταξύ του παλιού εκείνου μηνύματος της Ν.Δ. "Υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε", και του γνωστού καραμανλικού "Για την επανίδρυση του κράτους". 

Μάλλον υπεραισιόδοξο αν δεν είναι απλά αιθεροβάμον το μήνυμα χωρίς καμμιά αναφορά και αντιστοίχιση με την Καστοριά άλλωστε. Επιβεβαιώνει την φήμη ότι οι πολιτικοί ζουν σε δικό τους κόσμο.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά χειρότερο, είναι της ισχυρής κυρίας της Νέας Δημοκρατίας. Μήνυμα εξηγμένο από χρονοντούλαπο ιστορίας. Σε γυρίζει χρόνια πίσω στο παρελθόν, κάπου στην εποχή που οι περισσότεροι σημερινοί Έλληνες δεν είχαν ακόμη γεννηθεί.

Πέρα από τις περιττές, για πολιτική αξιωματούχο, αναφορές στην θρησκευτικότητα του Ευαγγελισμού -θα ήταν προτιμότερο να αναφερθεί σε πραγματικά ζητήματα, η βουλευτής Καστοριάς που είναι και υπεύθυνη του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., επικαλούμενη το τρίπτυχο "Πατρίς θρησκεία, οικογένεια", που αποτελεί άλλωστε και την βάση της κρατούσας κοσμοθεωρίας σε όλα τα γνωστά προοδευτικά κράτη της περιοχής (π.χ. Τουρκία), βεβαιώνει τους ψηφοφόρους ότι με μια βουτιά στο αντιδραστικό παρελθόν και ένα ιστορικό αναχρονισμό, η ίδια (και προφανώς μαζί της και το κόμμα της;), έχουν εξασφαλίσει στους Έλληνες τον επίγειο Παράδεισο.

Ταυτόχρονα, δείχνει πεπεισμένη ότι η επιστροφή στις ρίζες και το τρίπτυχό της, θα είναι η λύση -"με την βοήθεια της Παναγιάς"- από τα προβλήματα του τόπου, μηδέ της κρίσης και της διαφθοράς εξαιρούμενων.

Θα μπορούσε να τα αγνοήσει κάποιος όλα αυτά, αν δεν ήταν βέβαιο ότι δείχνει να ξεχνά ότι, εκεί ακριβώς, στην διαφθορά, κατάχρηση και οικονομική κρίση, οδηγήθηκε ο ελληνικός λαός όταν ήταν στο απόγειο οι αρετές του είδους.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 929



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ