14.8.18

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν... και ακροβολισμοί


■ ΕΡΤ – Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής ΣυΡιζΑ (;). Ο κ. Χρυσόγονος για πολλά επέκρινε και για πολλά ήλεγξε την Κυβέρνηση, σε πολιτισμένο, βεβαίως, ύφος και τον κύριο Τσίπρα. Μεταξύ άλλων: Αντί να καταστρώνει ένα εθνικό σχέδιο για ανάπτυξη, βγάζει λόγους στα «προπαγανδιστικά» περιφερειακά συνέδρια που οργανώνει. Μέσα στην λιτότητα και εξαθλίωση κάνει αναδιανομή. Είναι καλό κοινωνικό σύστημα η αναδιανομή με μια προϋπόθεση ουσιώδη, όταν παράγεις πλούτον και συνεπώς έχεις ανάπτυξη.
Σχετικά με αυτά έχει γράψει προ καιρού (5.11.2017 Βήμα) ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Πρετεντέρης. Πολιτική φαυλότητα με περιτύλιγμα μνησικακίας. Χουλιαράκης και Τσακαλώτος ομολόγησαν: μεγάλη η υπερφορολόγηση στην μεσαία τάξη, στους δημοσίους υπαλλήλους, στους συνταξιούχους. Ήταν συνειδητή επιλογή μας, δηλώνουν και οι δυο (Χουλιαράκης και Τσακαλώτος). Τα μέτρα δεν τα επέβαλαν οι δανειστές (;), η Τρόικα, το ΔΝΤ, ήταν επιλογή μας! Ιδού η απάτη! Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων; Ας ξέρουν όμως ότι η εξαγορά και η απάτη και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Η πολιτική τους θυμίζει τον παλαιό πρόεδρο Λίνκολν.: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ.

■ Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Αιγιαλείας και... κύριε Αμβρόσιε, Στην ουσία είμαι με το μέρος σας, ως ένας απλός ορθόδοξος Χριστιανός. Εντοσούτω ταπεινός νομίζω ότι είναι υπερβολή να ομιλείτε για κλείσιμο της ΕΡΤ. Μη δίνετε αφορμή και όπλα στους ανθρώπους της να σας χαρακτηρίζουν και να σας σχολιάζουν δυσμενώς (είναι κυνικοί), επηρεάζοντες ίσως και κάποιους πιστούς. Στην ΕΡΤ –τι να κάνουμε;– υπάρχουν δημοσιογράφοι και άνθρωποι της τέχνης «απελεύθεροι», χωρίς οριακά χαλινάρια, υπάρχουν και ευσεβείς και μετρημένοι – για ποσοστό δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω. Θυμάστε τι έγινε επί κυβερνήσεως του κυρίου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε τολμήσει να πραγματοποιήσει μιαν εκλογίκευση και μερική κάθαρση στον γιγαντιαίο σωρό της ΕΡΤ. Όμως ήλθε καταιγιστικά η λαϊκιστική πανάκεια του κυρίου Τσίπρα και των ΣυΡιζΑ– ΑνΕλ, για ανακούφιση – ποιος ξέρει – πόσων αναξίων και αχρήστων. Όμως «καλών κυνών» δια το κόμμα! Γι’ αυτό, καλύτερα να καυτηριάζατε μόνο το ακατάλληλο έργο. (Ο υποφαινόμενος μόλις διαπιστώσει τέτοιου είδους άθλιες εκπομπές, αυτομάτως αλλάζει κανάλι – αυτό να εθίσουν τα παιδιά τους όλοι οι γονείς και να το εφαρμόσουν οι ίδιοι. Ίσως είναι μια «τιμωρία» έτσι των αχαλινώνων της ΕΡΤ, που προβάλλουν ακατάλληλα έργα, παραθεωρούντες λογικά όρια, εν ονόματι δήθεν της τέχνης). Δύσκολα να τους πιστεύει κανείς, πάντως ο Βουλευτής ΣυΡιζΑ κ.Βαρεμένος δήλωσε: Ο εν λόγω ιεράρχης αποπνέει μίσος (!!). Τα θαυμαστικά δικά μου. Αυτής της κατηγορίας άνθρωποι της Αριστεράς αφορμή ψάχνουν, για να ξιφουλκούν κατά της εκκλησίας και των εκπροσώπων της. Ας μη τους κάνουμε εμείς οι άλλοι την χάρη!

■ (Θαυμάσατε βαρύγδουπες… δηλώσεις) του υπουργού Παιδείας Σε δήλωσή του ο κ. Γαβρόγλου παραδέχθηκε βέβαια ότι υπάρχει εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια και «πρέπει να αντιμετωπισθεί με πολλαπλούς τρόπους». Και ο σχολιαστής (5.11.2017) συμπληρώνει: Θα αντιμετωπισθεί με...  ευχέλαιο, λιτανείες, διάλογο και με … φιλάκια! Ο κ. υπουργός προσθέτει ότι συγκροτεί ομάδα μελέτης του θέματος υπό την προεδρία του κ. Παρασκευόπουλου! Αλλά ποιος είναι ο ανήρ; Αυτός που άνοιξε απλόχερα τις φυλακές σε εγκληματίες, για να σιδερώνουν τις… γιαγιάδες και γενικά τους ανύποπτους πολίτες. Η δημοκρατικότητα αυτή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης χορηγεί ανά δεκαπενθήμερο άδεια στον βαρυποινίτη Κουφοντίνα, για να τον υποδέχονται (με φιλιά!!) στην γειτονιά του σπιτιού του καλοί … φίλοι και συγγε-νείς, καλοί… Χριστιανοί! Εύγε!

Ευχαριστών διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 8 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 926

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ