14.8.18

Ελεύθεροι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία




Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφέθηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu και αναδημοσιεύσει ο Σκάϊ.

Οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

Στον αντίποδα, οι εισαγγελείς υποπτεύονται τους δύο έλληνες ένστολους για στρατιωτική κατασκοπεία, αν και έως τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Δεν είναι σαφές εάν οι δύο στρατιωτικοί θα έχουν δικαίωμα επιστροφής στην Ελλάδα. Διπλωματικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων έρχεται υπό τη σκιά των εντονότατων πιέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών για απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται από τις τουρκικές Αρχές επί 22 μήνες με την κατηγορία ότι στήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και ότι δρα ως κατάσκοπος.

Πηγή: Anadolu και  Σκάϊ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/8/18

    Σύμφωνα με τον Κοτζιά η "Αγία ...Διπλωματία" έβαλε το χέρι της. Σύμφωνα με τον Καμμένο "Η Παναγία η Ελευθερώτρια" [στο αυτό συμπέρασμα με τον δεύτερο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος..]! Κρίμα και που μόλις είχα αρχίσει να νομίζω πως Κατρούγκαλος και Κουβέλης "τα έδιναν όλα"...

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ