11.8.18

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε διευθυντά

Τα πλεονεκτήματα της Καστοριάς ως τουριστική πόλη είναι μεγάλα. Στην ουσία είναι τεράστια, αλλά ο χαρακτηρισμός αυτός από έναν Καστοριανό μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικός και να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλο αυτόν τον πλούτο των θεαμάτων τα οποία έχουν επί πλέον το προσόν ότι είναι εύκολα αλληλοπροσβάσιμα, μια ακόμη τουριστική ιδιαιτερότητα θα βοηθούσε την πόλη.

Αυτή είναι ο γαστρονομικός τουρισμός που μπορεί να αναπτύξει η Καστοριά με την δημιουργία ενός Καστοριανου μενού με τα προϊόντα που διαθέτει προνομιακά, δηλαδή τα φασόλια που συνήθως νοθευμένα έχουν την πρώτη θέση στην αγορά της Αθήνας, τα μήλα και το κυριότερο μια γαστρονομική απόλαυση που μπορεί να συνδεθεί ως ιδιαίτερο γευστικό προϊόν με την πόλη: Πρόκειται για τις πίτες που παραδοσιακά κατασκευάζουν οι Καστοριανές νοικοκυρές.

Ο γράφων έχει ιδίαν πείρα του γευστικού αυτού καλλιτεχνήματος και της ποικιλίας του διότι στην νεότητά του οι ευγενικές Καστοριανές κυρίες του προσέφεραν πίτες για τις ιατρικές του συμβουλές.

Η πρωτοβουλία όμως για την δημιουργία οργανωμένου και σοβαρού γαστρονομικού τουρισμού ανήκει στους εστιάτορες .

Μενέλαος Μπατρίνος
Ομ. Καθηγητής Ενδοκρινολογίας



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Μαρτίου 2018, αρ. φύλλου 927

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ