25.12.18

«Θέλουμε την Καστοριά ζωντανή»


Καστοριά 2017

2018

Επιμελητήριο Καστοριάς & Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς:
«Θέλουμε την Καστοριά ζωντανή»

Σε αυτές τις άγιες γιορτινές μέρες προτρέπουμε τους καταναλωτές να ενισχύσουν την τοπική αγορά μας, τους δικούς μας ανθρώπους που μέσα στην κρίση το έχουν μεγάλη ανάγκη. Η στήριξη της αγοράς μας δεν είναι μόνο ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων αλλά και της συνολικής εικόνας της Καστοριάς που καταμεσής της σφοδρής κρίσης παρουσιάζει την εικόνα παρακμής. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξει η εικόνα αυτή. Θέλουμε την αγορά μας ζωντανή. Την Καστοριά ζωντανή.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, όπως είναι φυσικό αλλά και η μεγάλη ανεργία στον νομό μας, έχουν επιδράσει καταλυτικά στην αγοραστική δύναμη των κατοίκων που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και ως εκ τούτου περικόπτουν συνεχώς τις δαπάνες για αγορές περιορίζοντας την κατανάλωση κυρίως στα απαραίτητα και στα καθημερινά. Έστω και περιορισμένα οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές.

Εκφράζεται φόβος και η ανησυχία των επιχειρηματιών της περιοχής μας καθώς οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν σοβαρή συρρίκνωση του κύκλου εργασιών και έντονα προβλήματα ρευστότητας και μια από τις κύριες αιτίες που αναφέρουν είναι η διαρροή και η μετακίνηση καταναλωτών προς εμπορικές αγορές άλλων πόλεων, κυρίως της Θεσσαλονίκης, γειτονικών κρατών αλλά και στις ηλεκτρονικές αγορές μέσω διαδικτύου και μάλιστα πολύ συχνά χαρακτηρίζουν το φαινόμενο αυτό ως απροθυμία των ντόπιων να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Δυστυχώς αυτή η μετακίνηση καταναλωτών προς άλλες εμπορικές αγορές από τους κατοίκους της περιοχής μας, τόσο για αγορά προϊόντων όσο και για αγορά πάσης φύσεως υπηρεσιών έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης καταναλωτικής συνήθειας η οποία έχει ενσωματωθεί στον τρόπο ζωής τους και επομένως είναι διάχυτη η πεποίθηση τόσο στους επιχειρηματίες όσο και σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ότι οι μετακινήσεις αυτές ζημιώνουν την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία οδηγώντας έτσι στο κλείσιμο και άλλες επιχειρήσεις με όλα τα δυσάρεστα παρεπόμενα.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Στηρίζουμε την Καστοριά. Στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

10 σχόλια:

  1. Βασίλειος Κωνσταντίνου [fb]25/12/18

    Όλοι το ίδιο θέλουμε. Δεν φτάνει να το θέλεις όμως πρέπει και να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι να πιάνεις τα μηνύματά των καιρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/12/18

    Τελιγιορίδου, Αντωνίου, Αγγελής, Αδαμόπουλος, Σεραφείμ και εσείς του Επιμελητηρίου, έχετε την ευθύνη, για την ερήμωση της πόλης.
    Και τι κάνατε;
    Τίποτα! Τίποτα!
    Ντροπή σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/12/18

      Λυπούμαι αλλά μετά την απομάκρυνση του πελάτη απ' το ταμείο την ευθύνη φέρει ακεραία ο αγοραστής. Δυστυχώς τους ψηφίσετε, όπως βεβαίως βεβαίως και Μπουζάλη, Πετσάλνικο, Σημαιοφορίδη, Τσηκαλάγια, και, και.....

      Διαγραφή
  3. ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ:

    NEWSROOM 26.12.2018 | 13:53 ΑΠΕ ΑΠΕ
    Άγνωστοι βεβήλωσαν, χθες τη νύχτα, το μνημείο προς τιμήν των Εβραίων της Καστοριάς, τους οποίους οι ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής μετέφεραν και εξόντωσαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, τον Μάρτιο του 1944.

    Οι δράστες έβαψαν με μαύρο σπρέι τις δύο όψεις της πλάκας του μνημείου. Η μαρμάρινη πλάκα στέκεται στην οδό 15ης Μεραρχίας, με μία λιτή επιγραφή στα ελληνικά και στα αγγλικά, που υπενθυμίζει τη θηριωδία που υπέστη η Εβραϊκή κοινότητα των 1000 κατοίκων της ακριτικής πόλης. Εκεί οι ναζί συγκέντρωσαν το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης πριν τη μεταφορά του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής καταδίκασε το γεγονός, χαρακτηρίζοντας ντροπή τη βεβήλωση του μνημείου που αποτελεί σημείο μνήμης των Καστοριανών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

    Λίγο αργότερα το μνημείο αποκαταστάθηκε με τη συμβολή εθελοντών της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/12/18

      Βρέ σκασίλα για τους Εβραίους. Είπαμε να βγάζουμε κανένα χαρτζιλίκι τέτοιες δύσκολες εποχές αλλά ας μήν γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως. ....

      Διαγραφή
    2. Η διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυίας είναι ότι η ευφυία έχει όρια!

      Άλμπερτ Αϊνστάιν [ΕΒΡΑΙΟΣ επιστήμονας]

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/12/18

      Σίγουρα, εσύ Ανώνυμε που σκας με τους Εβραίους, πρέπει να είσαι από τους Νεορθόδοξους Πουτινικούς, γνωστό είδος στην Καστοριά τα τελευταία χρόνια. Προφανώς νήστεψες, πρόσφατα, και εσύ. (Αλλά, ξέχασες ότι τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν ακόμη για εσάς).

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/12/18

      Κλουζώ μου εσύ. Όλα τα βρήκες. .....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/12/18

      Έλα βρε Ιβάν, δεν ήταν και τοοοοόσο δύσκολο!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/12/18

    Να μην προλάβω να φάω τον κουραμπιέ,μα τον Γιαχβέ. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ