31.12.18

Βιβλία



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης απέκτησε στη συλλογή της 83 λογοτεχνικούς τίτλους  γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση

Πραγματοποιήθηκε η δωρεά 83 γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση, από τον αναπληρωτή γενικό πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Carsten Müller με την παρουσία της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki Μαριάννας Πυλωρίδου προς την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ο κ. Müller εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη δωρεά αυτή σε μια τόσο σπάνια και πολύτιμη βιβλιοθήκη, όπως χαρακτήρισε την Κ.Δ.Β.Κ. «Ελπίζω ότι αυτοί οι τόμοι σύντομα θα αποκτήσουν τα σημάδια φθοράς που χαρακτηρίζουν τα πολυαναγνωσμένα βιβλία...», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Müller και την εκπρόσωπο του Goethe-Institut, από το οποίο έγινε η επιλογή των κλασσικών αλλά και σύγχρονων βιβλίων της δωρεάς, τόνισε πως «η εξωστρέφεια είναι σημείο κλειδί για τη βιβλιοθήκη, όπως και για την Κοζάνη. Τέτοιες συνεργασίες και παρουσίες τις επιδιώκουμε για να αναδείξουμε τη βιβλιοθήκη μας και την Κοζάνη...»

Όπως ανέφεραν ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Γερμανίας και η διευθύντρια της βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki «μέσα από αυτή την ενέργεια ξεκινά μια πιο στενή συνεργασία των δύο φορέων με την Κ.Δ.Β.Κ., ούτως ώστε το κοινό να έρθει πιο κοντά στη γερμανική λογοτεχνία. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μέσα από διάφορες δράσεις».

* * *

400 βιβλία για την παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Τετρακόσια βιβλία συγκεντρώθηκαν για την παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο δράσης που διοργάνωσαν το περιοδικό Λόγου & amp;Τέχνης Παρέμβαση και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης. Τα βιβλία παραδόθηκαν στο νοσοκομείο την παραμονή των Χριστουγέννων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από παιδιά που νοσηλεύονται τις ημέρες των γιορτών, αλλά και προκειμένου να γίνει μία μόνιμη δανειστική βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική, καθώς ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν είναι μεγάλος.

Τα βιβλία παρέλαβε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Σπυρίδων Τόλιος, ενώ η παράδοση έγινε από τον εκδότη του περιοδικού Παρέμβαση, κ. Β.Π. Καραγιάννη, την συνεκδότρια και υπεύθυνη δράσεων του περιοδικού, κ. Δ. Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνεταιριστικού Βιβλιοπωλείου, κ. Δ. Καμαριάδη.

Κάθε βιβλίο γράφει μέσα μία ευχή για τα παιδιά που νοσηλεύονται. Η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ήταν πολλοί αυτοί που συνέβαλαν με την ευγενική προσφορά των βιβλίων τους.

Σχετικά: "Η αρχόντισσα Καστορία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ