6.8.19

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν… Ακροβολισμοί



■ 30.3.2019 α) Λες και θέλει να φαίνεται λίγη... Εννοώ την κ. Φ. Γεννηματά,  η οποία οφείλει να είναι προσεκτική στις δηλώσεις της για το καλό της παρατάξεώς της, καθώς φέρει απάνω της κι ένα σημαντικό όνομα. Σε σχετική δήλωση είπε ότι το ΚινΑλ είναι αυτόνομο κόμμα, λέει όχι στον κ. Τσίπρα και ΣυΡιζΑ και αγωνίζεται «να μη έχουμε παλινόρθωση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας».
Λόγια του αέρα δηλαδή, έτσι για την οθόνη της τηλεόρασης. Και ούτε κάνει την απλή σκέψη ότι με το δικό της 7% (αν λάβει στις εκλογές) με όλα τα άλλα συλλήβδην κόμματα σε πιθανή συνεργασία δεν συγκεντρώνει το απαραίτητο ποσοστό για σχηματισμό κυβερνήσεως. Τι υποστηρίζει λοιπόν και τι επιδιώκει; Ακυβερνησία στην πολιτική, αστάθεια στη χώρα; Τόσο προορατική είναι στην πολιτική; Έτσι εννοεί την ευθύνη της παρατάξεώς της; Πολύ ανεκτική η υπομονή ικανών στελεχών του κόμματος.  β) Στην επέτειο των 100 ετών της γεννήσεως του Α.Π. πλήρης ενθουσιασμού η ίδια ακούοντας από το μεγάφωνο το... διεγερτικό των παλαιών ημερών άσμα: Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο... χειροκροτούσε, αλλά δεν εξηγεί σε όλους και δη στους οπαδούς και φίλους  του ΠαΣοΚ πώς το 48%  του Ανδρέα Παπανδρέου συρρικνώθηκε και επί των ημερών της έπαθε καθίζηση κινούμενο στο 4-7%;

■ 4.4.2019 Η περίπτωση Πετσίτη και πολλών άλλων παρόμοιων (γνωστών και αγνώστων) «δραστηρίων» λυμεώνων και εκμεταλλευτών του δημοσίου α’ καταρρίπτει τον άλλωστε κούφιο κομπασμό και μύθο των κυβερνώντων ότι επιδιώκουν και έχουν το... ηθικό πλεονέκτημα για την πλευρά τους, και το β’ και πιο ουσιαστικό και επωφελές για το δημόσιο συμφέρον: Και οι νυν οι εική κυβερνώντες και εκείνοι που θα τους διαδεχθούν οφείλουν «μεθ’ όρκου» να είναι ιδιαίτατα προσεκτικοί (υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη) στις περιπτώσεις επιλογής συνεργασίας με ιδιώτες –επαγγελματίες πολίτες ή εταιρίες– για διάφορα δημόσια έργα. Προσεκτικός, δημοκρατικός και  αξιοκρατικός έλεγχος του υποψηφίου (ή υποψηφίων) για συνεργασία από τον ιδιωτικό χώρο, μετά από θετική πληροφόρηση για το παρελθόν του, την μέχρι τώρα πορεία του – ποιος είναι και με ποια εχέγγυα – και όχι επειδή είναι κομματικός – «δικός μας». Πώς απώλεσε σχεδόν ανεπανόρθωτα το ΠαΣοΚ την εμπιστοσύνη μεγάλου ποσοστού ψηφοφόρων; Και η ΝΔ υπέστη ανάλογη φθορά από παρόμοιες περιπτώσεις. Ανάγκη, εθνικό συμφέρον και γενικό αίτημα να ισχύει η τόσο επαναλαμβανόμενη από όλους και μη εφαρμοζόμενη αξιοκρατία και διαφάνεια, που υποσχέθηκε μεν ο κ. Τσίπρας – ΣυΡιζΑ, αλλ’ αναφανδόν έχουν ξεχάσει γρήγορα τις υποσχέσεις και εξαγγελίες και πράττουν τα αντίθετα.

Υ.Γ. Ανεξαρτήτως πώς αξιολόγησε η κ. Φώφη (και άλλοι) την συνεργασία ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔημΑρ (Σαμαράς και Βενιζέλος), σε ικανοποιητικό βαθμό η συνεργασία αυτή ήταν αποδοτική με θετικά στοιχεία και επωφελής υπό την έννοια ενός καλού δείγματος συνεννοήσεως και συγκλίσεως κομμάτων για το γενικό καλό, όπως συμβαίνει στα περισσότερα κράτη της ΕΕ. Εκείνη η συγκυβέρνηση παρείχε εχέγγυα και ελπίδα ότι θα προσέφερε περισσότερα, αν δεν ανέκοπτε την συνέχειά της η άμετρη αρχομανία του κ. Τσίπρα, από την οποία από τότε μέχρι σήμερα ταλανίζεται η πατρίδα μας. 

Ευχαριστών διά την φιλοξενία
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 981


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ