6.3.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | I can't breath
ΟΔΟΣ 6.8.2020 | 1042 |  "I can't breathe"


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Γνωρίζοντας πως διανύουμε το μέσο του καλοκαιριού και με την σκέψη των περισσοτέρων να βρίσκεται στην -ψυχολογική αλλά και σωματική- ξεκούραση μέσω οποιουδήποτε τύπου απόδρασης από την καθημερινότητα του έτους πριν επανέλθουν και πάλι σε αυτήν, τα δημοτικά τρολς έκαναν την επανεμφάνιση τους. Με διαφορετικές εικόνες προφίλ από τις ως τώρα (μέχρι και ακοντιστές με το εθνόσημο!) αλλά με τον ίδιο κακόηχο του «βιολιού» τους. Κι όλως τυχαίως πολλά από αυτά τα ψεύτικα προφίλ χειροκροτήματος της δημοτικής αρχής, συνέπεσαν με πολλούς από τους τελευταίους δημοτικούς διορισμούς στην... Καθαριότητα.

Κάνοντας ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά πως οι οπαδοί ή και οι ίδιοι της δημοτικής αρχής δεν ανέχονται καμία κριτική. Δεν είναι διατεθειμένοι να ακούγεται η κριτική των πολιτών αλλά και ενός μόνο έντυπου μέσου. Όπως του δικού σου. Και όσο θα συνεχίζεται η συγκεκριμένη "τακτική" διαδικτυακού αντάρτικου, άλλο τόσο οι στοχοποιημένοι «σχολιαστές» θα συνεχίσουν να διατυπώνουν την ανιδιοτελή άποψη τους. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει.

Δείχνουν να αρνούνται να αντιληφθούν την αρνητική επίπτωση -αντίθετη από την δική τους επιδίωξη- που προκαλούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθεροτυπία, επιτυγχάνοντας συγχρόνως την πιθανή χειραγώγησή της. Αν και από τις ως τώρα θέσεις αρκετών τοπικών μέσων, φαίνεται πως μέχρι ένα σημείο η δημοτική αρχή να έχει καταφέρει να είναι αρεστή. Κι αν δεν έχει σκοπό τον ενημερωτικό «ολοκληρωτισμό»μ φαίνεται να έχει κερδίσει την άνευ προηγουμένου αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των… συμβαλλόμενων. Αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν πόσο θλιβερό είναι αυτό και για την αξιοπιστία των ίδιων των ΜΜΕ.

Αρκεί μόνο να παρακολουθεί κανείς τον αριθμό των ικανοποιημένων πολιτών στις δημοσιεύσεις μέσα από την επίσημη σελίδα του Δήμου Καστοριάς σε γνωστή κοινωνική διαδικτυακή πλατφόρμα, πριν και μετά την αποκάλυψη του παρεμβατικού ρόλου των φιλοδημοτικών προφίλ για να καταλήξει σε όλα τα παραπάνω. Αντί για “καρδούλες” και “likes” θα έρθουν αντιμέτωποι με το “έλεος” της πραγματικότητας που θα εκφραστεί μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών, που δεν είναι άλλες από τις εκλογικές. Μένει να αποδειχθεί.

Στον αντίποδα, αυτό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι η κτήση της «μίας και μοναδικής αλήθειας» που αποκρύπτεται μαζικά από τα ΜΜΕ (σε τοπικό και μη επίπεδο) που έχουν λίγοι και καλοί. Και δεν τρώνε το παραμύθι που πασάρουν. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των πολιτών. Σου εκμυστηρεύομαι αγαπητή ΟΔΟΣ, πως είναι οι μόνοι κατέχοντες την αλήθεια. Που αποκρύπτεται από το παγκόσμιο στερέωμα σκοπίμως, για να κάνουν τα δικά τους «παιχνίδια» οι ισχυροί του κόσμου. Ή και του εξωπλανητικού συστήματος. Ποτέ δεν ξέρεις.

Θες για τους περιβόητους ψεκασμούς; Ξέρουν αυτοί, τους το εκμυστηρεύτηκε η κ. Τασούλα από το Κάτω Παρτάλι. Θες για την ύπαρξη ή μη του κορωνοϊού; Το μάθανε από τον κ. Μιχάλη της Άνω Ραχούλας που το «σφύρηξε» ένας εξειδικευμένος αμερικανός πράκτορας Θες για το ότι η τελευταία πανδημία είναι δημιούργημα εργαστηρίων; Και σε αυτό υπάρχει η λύση. Τους το είπε ο κυρ Νώντας από την Περδικούλα Πετειναριού καθώς μασαμπούκιαζε γουρονοπούλα και κατέπινε κρασάρες.

Θες για τα τσιπάκια που θέλουν να μας βάλουν μέσω του δήθεν εμβολίου κατά της πανδημίας; Στα κλεφτά το μετέφεραν στην κυρά Νικόλαινα από τα Άνω Περδικούλια. Θες μήπως για τo 5g και τις επιπτώσεις του στον Ελληναρά; Το αποκάλυψαν περίτρανα στην Καλαμάτα και μάλιστα με άρνηση του δημοτικού συμβουλίου στην προνομιακή πιλοτική εφαρμογή του γιατί φοβούνται την στειρότητα (!) που ενδεχομένως να προκαλεί το συγκεκριμένο δίκτυο.

Θες να γυρίσουμε στις παλιότερες χιλιοειπωμένες «αλήθειες»; Σου παραθέτω μία όπως ακριβώς την ανέγνωσα κάποτε. Και έχει να κάνει με την επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών μονάδων στον πόλεμο της Σερβίας. Οι λίγοι και εκλεκτοί φυσικά και γνώριζαν από τον στρατηγό Miles πως οι Αμερικανοί θέλουν να διαμελίσουν το ορθόδοξο τόξο Ρωσία-Σερβία-Ελλάδα, αλλά και να εκμεταλλευτούν τα διάφορα αμφιλεγόμενα κοιτάσματα πλουτωνίου.

Θες μήπως για τον Παΐσιο και τις προφητείες του; Που δεν αληθοφαίνονται για την ώρα επειδή δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή; Θα μπορούσα να σου πω πολλές τέτοιες μοναδικές ψεκαστίκ ιστορίες που γνωρίζει το group των «λίγων και εκλεκτών κατόχων της αλήθειας». 

Αλλά αγαπητή ΟΔΟΣ, θα προτιμούσα να μην κάνω κατάχρηση του χώρου σου, από την στιγμή που γνωρίζω πως κάθε χρόνο το φύλλο του καλοκαιρινού αφιερώματος και των διακοπών ανήκει στην συλλεκτική έκδοση που αφορά τα ποιήματα. Και που σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις συνωμοσιολογικές ανυπόστατες αρλούμπες των ολίγων. Και μπράβο τους, γιατί μας ανοίγουν τα μάτια και μαθαίνουμε την δική τους «αλήθεια» και μειδιούμε σε δύσκολες υγειονομικές εποχές.

Καλό Καλοκαίρι σε όλες και όλους. Επιστρέφοντας ακόμα δυνατότεροι.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Αυγούστου 2020, αρ. φύλλου 1042


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ