12.4.24

Δελτίο τύπου Φορέων Ν. Καστοριάς


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης της Τετάρτης 15 Νοέμβρη 2023, οι εκπρόσωποι των φορέων αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την παρουσία του τον Καστοριανό λαό και πιστοί στην αρχική μας υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενημερώνουμε ότι: 

α) Έχει καταρτιστεί ψήφισμα όλων των φορέων προς τον κύριο πρωθυπουργό των Ελλήνων 

β) Θα επιδοθεί στην κυβερνητικό βουλευτή του νομού μας προς παράδοση στο μέγαρο Μαξίμου

γ) Προτείνουμε δέσμη μέτρων και ζητάμε άμεσα συνάντηση δια ζώσης διότι η Καστοριά χρειάζεται ειδική στήριξη λόγω ιδιαίτερων συνθηκών.

Ο οικονομικός παγετώνας είναι ήδη ορατός, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

SOS – H Καστοριά βουλιάζει 
– ακούει κανείς; 

Οι Φορείς της Π.Ε. Καστοριάς


* * *


Ομόφωνο ψήφισμα φορέων Καστοριάς 
προς τον πρωθυπουργό


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, οι πολίτες του Ν. Καστοριάς συγκεντρώθηκαν και συστρατεύτηκαν για να διαδηλώσουν, να διαμαρτυρηθούν και να βροντοφωνάξουν ότι «Ο χειμώνας δεν βγαίνει». 

Πέρα από κομματικές ιδεολογίες, συμπολιτευτική ή αντιπολιτευτική διάθεση, το συμπέρασμα είναι ένα: Η Καστοριά βυθίζεται, οι πολίτες μεταναστεύουν και οι επιχειρήσεις κλείνουν. Αντέξαμε πολυετή οικονομική κρίση, αντέξαμε διετή υγιειονομική κρίση και καραντίνα, δυστυχώς όμως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής μας δεν μπορούμε να αντέξουμε και ενεργειακή κρίση. 

Ο Νομός μας διαφέρει από τους υπόλοιπους Νομούς ακόμη και από τους όμορους. Βαλλόμαστε από υψηλή ανεργία, μεγάλη μείωση του τοπικού ΑΕΠ, που μειώνεται ακόμη περισσότερο λόγω της απαγόρευσης εξαγωγών γούνας στη Ρωσία, μείωση πληθυσμού, έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής για τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με παρατεταμένο χειμώνα πολικών θερμοκρασιών -οι ανάγκες για θέρμανση ξεπερνούν το 8μηνο, χωρίς τηλεθέρμανση ή κάποια άλλη εναλλακτική και οικονομική μορφή θέρμανσης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό.
Το κόστος της ενέργειας πνίγει και πλήττει το Νομό όσο ποτέ άλλοτε. Η ελλιπής πολιτική με οριζόντια μέτρα δεν αρκεί.

Οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στον τόπο τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Καστοριά απαιτεί ειδική στήριξη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Γι’ αυτό ζητάμε:

1. Αυξημένη Επιδότηση όλων των μορφών Θέρμανσης 

2.Αύξηση Εισοδηματικών κριτηρίων (Ζευγάρι εργαζομένων είτε στον Ιδιωτικό Τομέα είτε στο Δημόσιο υπερκαλύπτουν τα τωρινά)

3. Άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων για την κάλυψη του κόστους ενέργειας και θέρμανσης

4. Διπλάσια επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις προτάσεις μας και πιστεύουμε ότι θα μας δώσετε την δυνατότητα-ευκαιρία να σας τις εκθέσουμε σε μια συνάντησή μας -δια ζώσης.

Με Τιμή 
Οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1200.


Σχετικά: 

1 σχόλιο:

  1. Aristotelis Stoumpos [fb]13/4/24

    45 % που ψηφίζει την Μ. Αντωνιου - ΝΔ, ας κοιταχτεί στον καθρέπτη, αυτοί έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια του νομού !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ