6.1.12

ΟΔΟΣ: Την άγουσα της έρευνας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ, την άγουσα της ποινικής και διοικητικής έρευνας πήρε πλέον η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Καστοριάς πριν από ένα και πλέον έτος ο κ. Παναγιώτης Κρίκης, συνταξιούχος δικηγόρος, ιστοριοδίφης της πόλης και γνωστός αρθογράφος.

Μπορεί να εκπλήσσει βέβαια η ταχύτητα βραδύκαυστου φυτιλιού με την οποία ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για την έρευνα, την διαπίστωση και τον τυχόν κολασμό όσων ευθύνονται, αλλά ο κ. Παναγιώτης Κρίκης επικαλούμενος τις καταγγελίες της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, εγκάλεσε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς υπό τον κ. Κ. Λιάντση για αυταρχική και αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών. Στην αναφορά του, την οποία κοινοποίησε και στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι «αυτή η κατάχρηση της εξουσίας από μέρους του κ. Λιάντση είχε ως αποτέλεσμα μία χωρίς προηγούμενο κακοδιαχείριση, η οποία στις μέρες μας δεν οδήγησε σε οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές επ’ ωφελεία του νομού και των πολιτών.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι η διαχείριση των οικονομικών επί δύο τετραετίες εξυπηρετούσε προσωπικές στρατηγικές και γι’ αυτό ευνόησε μεν κάποιες ομάδες, υπαλλήλους –τα persona grata του– συλλόγους, σωματεία και πολλά πρόσωπα χωρίς εθνική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, στην ουσία δε, ήταν επιζήμια τόσο για τον νομό μας, όσο και για το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.
Με αφορμή την γενική προσπάθεια ανάνηψης της χώρας από τον λήθαργο της ανομίας και του παραλογισμού, υπάρχουν πλέον ελπίδες κατάληξης της έρευνας σε συγκεκριμένα πορίσματα και ληπτέα μέτρα.

Για το θέμα αυτό η ΟΔΟΣ δημοσίευσε στο φύλλο 557 του Σεπτεμβρίου 2010  ότι «ο μηνυόμενος καταξόδευσε –όπως αναφέρει ο κ. Κρίκης- εδώ και κει τους εθνικούς πόρους, σπατάλησε τουτέστιν υπερβολικά, χωρίς μέτρο, πέραν από τα κανονικά και επιτρεπόμενα όρια μιας χρηστής και ευνομούμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το χρήμα του έλληνα φορολογούμενου. Επωφελήθηκε με την έννοια –, ότι χρησιμοποίησε και στις δύο θητείες του ως δημόσιου λειτουργού, υπερβολικά και πολλές φορές με αθέμιτο τρόπο το δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αναπτύξει σε υψηλό επίπεδο τις διαπροσωπικές του σχέσεις, τους προσωπικούς μηχανισμούς στήριξης, τις δημόσιες και πελατειακές του σχέσεις: και αυτά με απώτερο σκοπό και εν ευθέτω χρόνω να διαμορφωθεί υπέρ αυτού το κατάλληλο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα και μια θετική άποψη των ψηφοφόρων του νομού […].

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ την 1η Δεκεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ