19.1.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Διευθυντά,

Στο τελευταίο διάστημα, και όχι μόνον, μονοπώλησαν στα ΜΜΕ με την παρουσία τους οι πολιτικοί μας, κυρίως οι κυβερνητικοί, με δηλώσεις, υποσχέσεις και απολογισμούς των πεπραγμένων. Από όλες τις δηλώσεις και η συνισταμένη αυτών, είναι ότι όλοι, με όλη τους τη δύναμη, διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι οι πολιτικοί μας, σε όλη τους τη διαδρομή και πολιτική ζωή, είχαν ως αποκλειστικό στόχο το εθνικό και κοινωνικό καλό και ως αποκλειστική στόχευση τη βελτίωσης της εν γένει κατάστασης στη χώρα μας ώστε να καλυτερεύσει η γενική εικόνα της ζωής της… Όλοι οι πολιτικοί, κάθε κυβέρνησης, μας διαβεβαίωναν ότι αποκλειστική μέριμνα και σκοπός τους ήταν να δουν να καλυτερεύσει η χώρα μας και ο κάθε πολίτης να νοιώθει καλύτερα και πιο ευχάριστα. Υπόσχονταν ότι με θυσίες στα προσωπικά τους οφέλη θα κατανάλωναν την ικμάδα τους για να βελτιωθεί το κοινωνικό σύνολο. Ισχυρίζονταν δε ότι αυτοί πράγματι θυσίασαν το ατομικό τους συμφέρον για να βελτιωθεί η κοινωνία στο σύνολό της και ατομικά.
Αν όμως είναι αλήθεια οι παραπάνω ισχυρισμοί, τότε η εικόνα που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ για τη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, και την βλέπουμε όλοι μας, είναι πλασματική και δεν μοιάζει με καλυτέρευση και αντί για άνοδο και βελτίωση έχουμε καταπόντιση. Αν αλήθευαν οι ισχυρισμοί και κομπασμοί των θα έπρεπε τα ποσοστά των πτωχών πολιτών να είναι 1% και όχι 25%.Αν έλεγαν αλήθειες οι πολιτικοί μας, η χώρα μας θα ήταν παράδεισος και όχι μια κόλαση για ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της.
Αν ήταν σωστές οι ενέργειες των πολιτικών μας δεν θα έκλειναν κάθε μέρα πολλά μαγαζιά και δεν θα άνοιγαν μόνο ενεχυροδανειστήρια! Αν οι προσπάθειες και τα έργα των πολιτικών μας ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, θα είχαμε στη χώρα μας μια φοβερή βελτίωση και όχι χειροτέρευση σε κάθε εκδήλωση και όψη.
Άρα, η διαγωγή και πολιτεία των πολιτικών (εκτός εξαιρέσεων) δεν είναι παρά μια μεγάλη υποκρισία και μια απαράδεκτη φενάκη σε βάρος των πολιτών και έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα υποσχεθέντα και τα πεπραγμένα των. Το αποτέλεσμα είναι να αντιδρά ο κάθε πολίτης με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και προπηλακισμούς (δικαιολογημένους αλλά απαράδεκτους). Αν πράγματι οι πολιτικοί δούλευαν σωστά και έκαναν αυτά που υπόσχονταν, θα είχαμε άλλη εικόνα και κατάσταση στη χώρα μας τα αποτελέσματα θα ήταν ορατά και εμφανή. Αυτά όμως δεν έγιναν διότι οι εξαγγελίες ήταν υποκριτικές και τα επελθόντα αποτελέσματα θλιβερά και καταστρεπτικά.
Δεν ήξεραν οι πολιτικοί μας ότι όταν οι βουλευτές μας ψήφιζαν να τους δίνουμε (δηλ. το κράτος μας) δωρεάν αυτοκίνητο από τον ΟΔΥ 1800 κ.ε.(δηλ. ένα μερσεντές) και αργότερα ψήφισαν αυτό να μπορεί να είναι ένα Ι.Χ. 3500 κ.ε. ενώ ο καθένας τους είχε Ι.Χ. Γιατί να τους δίνουμε δωρεάν;
Δεν θα συνεχίσω με τις παροχές και δωρεές των βουλευτών μας, αλλά θα ερωτήσω αυτούς πώς και με ποια δικαιολογία ψήφισαν νόμους παραγραφής των αδικημάτων (απιστία στη διοίκηση, πλαστογραφίες, καταχρήσεις κτλ) που κάνουν οι υπουργοί, οι συγγενείς τους, οι γ.γ. των υπουργείων και άλλων υπηρεσιώ... Αυτή η ατιμωρησία ήταν η αιτία της κατακόρυφης αύξησης της διαφθοράς ώστε ο πρωθυπουργός μας να διαλαλεί παντού (υπερηφάνως!) ότι είμαστε ένα διεφθαρμένο κράτος! στο χείλος του γκρεμού και προς βύθιση ως ο «Τιτανικός»!


Με τιμή
Αναστάσιος Κοβάτσης
καθηγητής δρ.δρ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Νοεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 617

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/1/12

    Περιμένουμε την απάντηση του, άλλοτε λαλίστατου και νυν μογίλαλου, ιδρυτή του "Πάρκου εθνικής συμφιλίωσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/12

    Συμφωνώ και επαυξάνω και θα συμπληρώσω την εικόνα με το παράδειγμα της εδώ δημοτικής αρχής, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους βουλευτές και τη βουλή, το αντίθετο μάλιστα.
    Διαχειρίζονται το δήμο σαν ιδιοκτησία τους, προφανώς δεν θα διστάσουν να παρανομήσουν και δεν θα ντραπούν να συγκαλύψουν, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.
    Δεν δέχτηκαν να καταθέσουν το εξτραδάκι χιλιάρικο για την παρουσία τους σε δημοτικά συμβούλια, γιατί αν δεν το έπαιρναν δεν θα πατούσαν ποτέ το πόδι τους σε συμβούλια. Αλλά και το πηγαίνουν μόνο και μόνο για να τσεπώσουν το χιλιάρικο, να ψεύδονται, να συκοφαντούν και να αποφασίζουν τα αναποφάσιστα με αποτέλεσμα να ντρέπονται όσοι τους ψήφισαν (για τον εαυτό μου μιλάω) και να μη βλέπουν τη μέρα να τους ξεψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ