4.8.17

Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς:




“Για τα δημοσιεύματα που συνοδεύουν
τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γράμμουστας”

Τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας της Γράμμουστας, συνοδεύτηκαν από ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, που αναφέρονταν στον εμφύλιο πόλεμο, με όρους που θυμίζουν τη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Τα πολιτικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’50, δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα του σήμερα, παρά μόνο, αναπαράγουν το διχαστικό μίσος του εμφυλίου. Θυμίζουμε ότι επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, ήδη από το 1989, είναι η εθνική συμφιλίωση και η απαγόρευση χρήσης όρων όπως "συμμορίτες" και "συμμοριτοπόλεμος" σε επίσημα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό με ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής ιδρύθηκε το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Θεωρούμε ότι, ο ρόλος της εκκλησίας πρέπει να είναι καθαρά ενωτικός και όχι διχαστικός.

Θεωρούμε πλέον, ότι ο ελληνικός λαός στέκεται με κριτικό πνεύμα και χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του ‘40. Στόχος μας, θα πρέπει να είναι η κατανόηση αυτής της τραυματικής περιόδου. Η χρήση ανιστόρητων και μεροληπτικών πληροφοριών το μόνο που καταφέρνουν, είναι να καλλιεργούν διχαστικό μίσος και να ενισχύουν ακροδεξιά αντανακλαστικά.

Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας, πρέπει να βρούμε τα σημεία εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.



Φωτογραφία: Αντάρτης παραδίδεται στον ελληνικό στρατό κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου 1948. (Φωτογραφία από Bert Hardy / Getty Images). 


Σχετικά:

52 σχόλια:

  1. Κάλλιο αργά παρά ποτέ4/8/17

    Καλά ξυπνητούρια, σύντροφοι!
    Τώρα πήρατε χαμπάρι τη διχόνοια που έχουν σπείρει τέτοιου είδους κηρύγματα και ανακοινώσεις;
    Μήπως ο εκδότης της Οδού έχει εύκαιρα να βάλει στις σχετικές αναρτήσεις και κάποια παλαιότερα πολύ σημαδιακά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/8/17

    Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στα εγκαίνια και καλά έκανε αφού εκπροσωπεί και μερίδα πολιτών που θρησκεύουν. Δεν είχε διαβάσει προηγουμένως την ανακοίνωση; Δεν την είχαν ενημερώσει; Γιατί έχω την εντύπωση ότι τέτοια γράφονταν και πριν. Αλλά έστω και μετά, όταν συναντιέται με τους μεγαλόσχημους κληρικούς (πριν από λίγο καιρό κουβέντιαζε με τον Πατριάρχη) τι τους λέει; Περί ανέμων και υδάτων; Και τι όμορφα που περνάμε στη Καστοριά και η εκκλησία που βοηθάει τους φτωχούς με τα συσίτια και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ νάχαμε να λέγαμε; Αυτά κυρίες και κύριοι λέγονται πρώτα κατάματα και μετά βγάζουμε κι ανακοινώσεις για λαϊκή κατανάλωση. Όχι διπροσωπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/8/17

    Αυτό σύντροφοι να το στείλετε και στη ρομφέα και σε όλα τα σάιτ που δημοσίευσαν τη δική τους την είδηση.
    Να δούμε ποιοι κάνουν αντικειμενική ενημέρωση των Χριστιανών πολιτών και ποιοι προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/8/17

    Πότε ήταν εκείνο το κήρυγμα "δηλώνουν άθεοι και θέλουν και να κυβερνήσουν";;;
    Ή κάποιο άλλο ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/8/17

    Τα θέλετε και τα παθαίνετε! Ιδεολόγοι της Αριστεράς σε συνεργασία με υπερσυντηρητικούς; Πολύ νέοι είστε φαίνεται και δεν προλάβατε τις εκλογές του '77. Για ρωτήστε τον Μανώλη τον Γλέζο με ποιους είχαν συνεργαστεί οι προηγούμενοι του χώρου σας στη Συμμαχία.
    Όλοι τους τότε ήταν προοδευτικοί. Όχι σαν τώρα που πήγατε και μπλέξατε με τους (σ)ανέλ και πρώτα αυτούς δεν μπορείτε να πείσετε για "ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις".
    Μη νομίζετε ότι είμαι εναντίον σας. Κριτική ασκώ. Η ανακοίνωση σας είναι εντάξει, αλλά αμφιβάλλω αν θα της δώσουν σημασία όσοι νομίζουν ότι έχουν "πλάτες".
    Στη συνείδηση όμως του ελληνικού λαού μετράει η αλήθεια, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς φόβο και πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/8/17

    "στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου η περιοχή δέχεται τη χαριστική βολή. Ο Γράμμος γίνεται ορμητήριο των ανταρτών και ο Ναός αρχηγείο, κολαστήριο και φυλακές. Μαρτυρούνται δε, δεκάδες εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, εντός και εκτός του Ιερού Ναού"
    γράφουν στην ανακοίνωση της Μητρόπολης.

    Απορώ. Για τέτοια φρικιαστικά θέματα του πρόσφατου παρελθόντος, για τα οποία σίγουρα υπάρχουν ονόματα, γιατί δεν παραπέμπουν στις "πηγές" όπως κάνουν για κάθε ομιλία που γράφουν από κάτω από πού προέρχεται η φράση;

    Και κυρίως με ποια σκοπιμότητα αναμοχλεύουν πάθη του παρελθόντος;
    Τους διόρισε κανείς Ιστορικούς;
    Άσχετο αν είναι ανάμεσα στους κληρικούς και πτυχιούχοι Ιστορικού τμήματος, η θέση τους ποια είναι; Να διχάζουν ή να ενώνουν αυτόν τον βασανισμένο λαό;
    Άλλη μια κόντρα με την Πολιτεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/17

      Τι απορίες είναι αυτές προς τον κ. Σεραφείμ; Εδώ δεν έχει κλαπεί καμιά εικόνα επί Δωρεοθέου! Και μιλάς για διχασμό του βασανισμένου λαού;

      Διαγραφή
  7. Κολλητήρι4/8/17

    Την άλλη φορά ζητήστε από το δεσπότη να κάνει τρισάγιο για την ψυχή του παπα Ανυπόμονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/8/17

    Δηλαδή, στα ξερονήσια που πέρασαν τα πάνδεινα οι κομμουνιστές, πώς ενεργούν οι εκεί Μητροπολίτες; Στέλνουν στο πανελλήνιο ειδήσεις κατηγορώντας τους βασανιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ4/8/17

    Καλά έκαναν και εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση από το Σύριζα. Όχι μόνο τοπικά αλλά και στη Σύνοδο να τη στείλουν. Να έχουν υπόψη ότι δεν είναι μόνο ο Πειραιώς και ο Καλαβρύτων που διαδίδουν τέτοια κηρύγματα μίσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/17

      Πραγματικά, σε παρακαλώ, αν γνωρίζεις κανέναν Μητροπολίτη, που κηρύττει την ΑΓΑΠΗ, να μας το πεις. Γιατί (μπορεί να κάνω λάθος, γι' αυτό ζητώ τη βοήθειά σου), μόνο για ΜΙΣΟΣ και ΔΙΧΑΣΜΟ ακούω από τους Μητροπολίτες τα τελευταία πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/8/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος4/8/17

    "Η χρήση ανιστόρητων και μεροληπτικών πληροφοριών το μόνο που καταφέρνουν, είναι να καλλιεργούν διχαστικό μίσος και να ενισχύουν ακροδεξιά αντανακλαστικά."
    βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου αλείφουν οι παπάδες;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/8/17

    Καλα τα λετε αλλα στου κουφου την πορτα...
    Ακομα δε το πηρατε χαμπαρι οτι εδω παιζονται χοντρα παιχνιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/8/17

    http://imkastorias.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/item/2645-ta-egkainia-tou-ieroy-naoy-panagias-grammoustas

    ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ; ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ;
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/8/17

    Επιτέλους έβγαλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος και μια ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά και το "ποίμνιον".
    Ερώτηση να κάνω: άσχετοι, ανιστόρητοι και εμπαθείς είναι οι αναγνώστες (και πιστοί της Εκκλησίας), για να δέχονται να κυκλοφορούν από την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης τέτοιες αναφορές;
    Το θέμα δεν είναι ποιος είχε δίκιο τότε.
    Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.
    Ειρηνεύουμε ή συνεχίζουμε τον αλληλοσπαραγμό;

    ΥΓ. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο κλίμα κουτσομπολιού, ψιθύρων, πικάντικων υπαινιγμών και πισώπλατων μαχαιρωμάτων, αποφεύγεται η επώνυμη άποψη, μετά τη στοχοποίηση προσώπων και τον βίο τον αβίωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/8/17

    Πλάκα μας κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ!!! Που κάθε τρεις και λίγο η Βουλευτής τους είναι στα στασίδια της Μητρόπολης!
    Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/17

      http://www.imkastorias.gr/media/k2/items/cache/5db215d945dee62bcf9ae3751d586723_XL.jpg

      http://www.romfea.gr/images/article-images/2017/07/romfea2/zithos/spirtzis-12.jpg

      http://www.imkastorias.gr/media/k2/galleries/1475/DSC08424-w800-h600.jpg

      http://www.imkastorias.gr/media/k2/galleries/2581/Genoktonia_Pontion008.jpg

      http://www.imkastorias.gr/media/k2/galleries/1475/DSC08425-w800-h600.jpg

      http://www.imkastorias.gr/media/k2/galleries/2635/P1020568-w1000-h800.jpg



      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος4/8/17

    "... ιδρύθηκε το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης." "Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας, πρέπει να βρούμε τα σημεία εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν".
    -Ακούστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τον Ρωυμόνδο πόσο καλά τα λέει στο Πάρκο της Εθνικής Συμφιλίωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος4/8/17

    "Καρφιά" Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα: Δηλώνουν άθεοι και θέλουν να μας κυβερνήσουν

    Ομιλία με...νοήματα στον Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης

    την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ. ....
    ...."Στην εποχή μας, που είναι η εποχή της αμαρτίας, της αποστασίας και της αθεΐας, συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν...".
    http://www.odos-kastoria.gr/2013/12/blog-post_9978.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαραβά, Βαραβά!4/8/17

      ..."Ενημερώνουμε εσάς και τους πολυάριθμους αναγνώστες σας, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στα κηρύγματά του, ποτέ δεν πολιτικολογεί και ποτέ δεν αναφέρεται σε πρόσωπα παρά μόνο σε καταστάσεις. Η Εκκλησία δεν μιλάει ονομαστικά αλλά αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν και που δεν βρίσκονται στη ζωογόνο παράδοσή μας"...

      http://www.odos-kastoria.gr/2013/12/blog-post_9978.html

      Ενώ ο Χριστός είπε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", ο Καστορίας, αναφέρεται "παρά μόνο σε καταστάσεις, στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν και που δεν βρίσκονται στη ζωογόνο παράδοσή μας."

      Ποιον να πιστέψουμε: τον Ιησού ή τον Σεραφαμείμ;

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος4/8/17

    Για να μην αναφερθώ βέβαια, στην συνταρακτική εκδήλωση μνήμης στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου για την εθνική αντίσταση. Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατό του, που οργανώθηκε στο περίφημο «πάρκο εθνικής συμφιλίωσης» στον Γράμμο. Απορώ πώς τελείωσαν οι εργασίες με το ατελείωτο έργο του.

    Ήταν λέει εκεί στον Γράμμο, και η Σοφία. Όχι η τ. βασίλισσα της Ισπανίας. Αλλά η κόρη του αειμνήστου. Όπως ήταν και ο δανειστής του Ανδρέα Παπανδρέου για το σπίτι της Εκάλης. Ο Κάρολος Παπούλιας. Πόση εντύπωση μου έκαναν οι συμφιλιωτικές δηλώσεις του για τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο. Μεγάλη ανωτερότητα ο Κάρολος. Μεγαλόψυχος, σωστά κατάλαβε το πνεύμα της εθνικής συμφιλίωσης: Χασάπης ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος, άγιοι οι αντίπαλοι. Το Πάρκο κάνει έργο. Να το χαιρόμαστε να το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

    http://www.odos-kastoria.gr/2016/12/blog-post_46.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/8/17

      Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω φίλε! Στο άρθρο αυτό της ΟΔΟΥ εκφράζεται η προσωπική άποψη ενός συντάκτη και μπορεί εσύ κι εγώ να συμφωνούμε.
      Όμως, η επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης οφείλει να εκφράζει συλλογική άποψη, αφού αποτελείται από πλήθος ανθρώπων.
      Άρα οφείλει, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να έχει μετριοπάθεια και όχι υπερβάλλοντα ζήλο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/8/17

      Αγαπητέ φίλε,
      Το σχόλιο/απόσπασμα, απευθυνόταν στο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, πρωτίστως.

      Διαγραφή
  18. Κρίμα!4/8/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/8/17

    Και η διχόνοια καλά κρατεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θέατρο4/8/17

    Ρωτήστε το συνεργάτη σας, Π. Καμμένο, τι γνώμη έχει, και αφήστε τους θεατρινισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρίμα!4/8/17

    Δεν κοιτάν εκεί οι ιεράρχες να προλάβουν το σήμερα, που ένας Θεός ξέρει τα θρησκευτικά που θα μάθουν τα παιδιά μας στο σχολείο! Έχουν κολλήσει στην παρελθοντολογία, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν. Σάμπως η πρώτη φορά είναι που ο καστοριανός λαός δέχεται τέτοια πρόκληση;
    Γιατί άδειασαν οι εκκλησιές; Ούτε γάμους ούτε βαφτίσια ούτε κηδείες άρχισαν να μη κάνουν. Τέτοια [.......]. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εθνική Συμφιλίωση! ΟΝΤΩΣ!5/8/17

    Πολάκης: «Σοβιετία θα σας κάνουμε συνοδοιπόροι του Κυριάκου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος5/8/17

    Φούντωσε πάλι (όπως κάθε καλοκαίρι), το site της ΟΔΟΥ με θέματα της Εκκλησίας!
    Καλοκαιρινή ανία;
    Πού την είδατε;
    Καύσωνας και εκκλησιαστικά θέματα!
    Ό,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/8/17

    Κι εγώ έχω την άποψη ότι αυτή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι "λεονταρισμοί". Μιλάνε εκ των υστέρων. Και πού; Σε τοπικό επίπεδο μόνο. Άμα τους βαστάει, ας τη δώσει αυτή την ανακοίνωση στον Αρχιεπίσκοπο ο φίλος του ο Μανόλης Γλέζος.
    Αλλά ποιος έχει τα κότσια να κάνει πράξη τα λόγια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/17

      Απ' τ' αυτί και στο δάσκαλο έπρεπε. Αλλά στην τελική κάνουν πίσω κι αυτοί γιατί κατάπιαν αμάσητα τα καλοπιάσματα προηγούμενες φορές, όπως π.χ. με τον κόσμο που "φέρανε' στην Κλεισούρα. Μπορεί και να φοβούνται μη βγει μπροστά η ΝΔ και πάρει με το μέρος της τον κόσμο της Μητρόπολης. Που πόσος είναι πια; Και τι ποιόν έχει στο μεγαλύτερο ποσοστό;

      Διαγραφή
  25. Αναγνώστης5/8/17

    Βλέποντας εκ των υστέρων το γεγονός μπορώ να πω ότι έγινε πάλι το ίδιο λάθος : υπέρβαση των ορίων.

    Τα όρια στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι γνωστά και οι ρόλοι διακριτοί. Ενίοτε όμως και πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παθαίνουν σύγχυση και παρεκτρέπονται.

    Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς, κάτι που η μεν Εκκλησία κηρύσσει ως μετάνοια, η δε Πολιτεία δεν ορκίζεται κιόλας...

    Μέσα στην Πολιτεία υπάρχουν πολίτες πιστοί και μέσα στην Εκκλησία πιστοί πολίτες.

    Μέσα στη γενικότερη κρίση των ημερών, δεν ωφελεί να γίνονται σκηνοθετημένες προσπάθειες αυτοί να άγονται και να φέρονται, ώστε να χρονίζουν τα προβλήματα, αντί να λύνονται και να παύουν οι έριδες.

    Γι' αυτό χρειάζεται έντιμη πολιτική βούληση και γνήσια χριστιανική προαίρεση, αληθινή συνεννόηση, αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνεργασία.

    Δυστυχώς, το ένα μετά το άλλο τα θέματα (διένεξη με το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων με όλες τις επιπτώσεις, σάλος με τις εικόνες και τα κειμήλια, προκλητικές κινήσεις που συμφέρουν συγκεκριμένο κόμμα) αποδεικνύουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά στην Καστοριά δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος5/8/17

    Μπορούν οι ιεράρχες να λένε ό,τι θέλουν;
    http://www.odos-kastoria.gr/2016/08/blog-post_34.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος6/8/17

    ΑΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ....

    Γελάω μέχρι δακρύων.... Διαβάστε παρακαλώ πώς το χειρίστηκε το θέμα ο φίλος μας ο Αντώνης στο μπλογκ του.
    Έχει τίτλο "ΑΥΤΟ το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης ξεσήκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς..." και παραθέτει το Δ.Τ. που έβγαλαν ΜΕΤΑ τα εγκαίνια(!) και το οποίο φυσικά είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" και πάει να μας βγάλει ηλίθιους για τις αντιδράσεις μας.
    Όχι την πρώτη ανακοίνωση-πρόσκληση (25 Ιουλίου) ούτε αυτή που έστειλαν και πανελλαδικά σαν είδηση. ΟΥΑΟΥ!
    Επιπλέον, πάνε να φέρουν διχόνοια και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραθέτοντας τη Βουλευτή με τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
    Πώς να μη γελάσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όχι άλλα κάστανα!6/8/17

    Αφού τους αρέσουν τόσο πολύ οι λόγοι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, ας θυμηθούν τώρα κι εκείνον που έλεγε ότι ο Χριστός είναι σαν το αρχοντόπουλο που μιλάει ευθέως και αναγνωρίζει την ελευθερία της επιλογής στην πρόσκληση του, ενώ ο διάβολος μοιάζει με γύφτο που προσπαθεί με γαλιφιές και ψέματα να πάρει με το μέρος του τον άνθρωπο.
    [Χωρίς να υπάρχει σήμερα προκατάληψη για τους αδελφούς μας τους ρομά, η έκφραση χρησιμοποιείται όπως ήταν διαδεδομένη τα παλαιότερα χρόνια]
    Με βάση τα τεκμήρια, λογικά συμπεραίνουμε ποιοι έκαναν τη γυφτιά και προσπαθούν τώρα με διαβάλματα να κουκουλώσουν τα "νάμια" τους, όπως λέμε εδώ στην Καστοριά τις ανομίες.
    Γιατί είναι ανομία να φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν, να θέλεις να μπεις να κάνεις κουμάντο σε ξένο χωράφι και ο νοικοκύρης να περιμένεις να μη διαμαρτυρηθεί από αγανακτισμένο φιλότιμο.
    Και η βουλευτίνα άνθρωπος είναι. Δεν της συγχωρούν ότι κατά πάσαν πιθανότητα δεν είχε διαβάσει το πρώτο και επιλήψιμο δελτίο τύπου; Ίσα-ίσα αυτό δείχνει εμπιστοσύνη εκ μέρους της.
    Από την άλλη πλευρά όμως έγινε κατάχρηση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο της βουλευτίνας αλλά και όλων των ανθρώπων που θέλουμε επιτέλους να ηρεμήσουμε από τις παλιές συμφορές, για να εργαστούμε για το παρόν και το μέλλον.
    Όποιος έμπρακτα κοπιάζει για την ενότητα, εύχεται όχι υποκριτικά, ενώ όποιος λατρεύει τη δόξα του και των "δικών του", αστοχεί.
    Πολύ καλά έκανε η Ν.Ε. και έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξεζαλιστείτε πρώτα πό τις σβούρες και μετά μιλάτε6/8/17

    "Καλό είναι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του να μην διχάζει τον κόσμο με τα δημοψηφίσματα και αν ψάχνει τρόπους εδώ τοπικά για να βγει στην επικαιρότητα μπορεί να κατασκευάσει το Αστυνομικό Μέγαρο, να βγάλει θέσεις εργασίας, να φέρει τρένο, να μειώσει το πετρέλαιο θέρμανσης, ή να δώσει γεύματα σε φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας όπως κάνει για παράδειγμα η Μητρόπολη."

    γράφει τοπικό μπλογκ αναλαμβάνοντας τη θέση "συνήγορου" και μας κάνει να αναρωτιόμαστε.
    Και για μια καθαρά πολιτική πράξη και νομιμότατη όπως είναι ένα δημοψήφισμα, έχει λογική να κατακρίνεται η Κυβέρνηση;
    Κάνουν και υποδείξεις τώρα; Χε-χε!
    Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
    Όσο για τα πολυδιαφημισμένα πια γεύματα, "ουκ επ' άρτω..." και "μη γνώτω...", για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα του Ευαγγελίου.
    Κι άμα θέλετε να το χοντρύνουμε κι εμείς το παιχνίδι, θα υπενθυμίσουμε να προσέξουν περισσότερο να νοικοκυρέψουν πρώτα τα του οίκου τους και να συμμαζέψουν τα "λεβεντόπαιδα" από πιστόλια και σκληρό πορνό με παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος9/8/17

    Πολύ σωστά λέει ο κ. Βούτσης:
    «...Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"».
    «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας» προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».
    ...
    Και έρχεται ο συνεργάτης σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριά, και δηλώνει:
    «Οι δηλώσεις του Βούτση μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Όπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των ορθόδοξων Ελλήνων».
    Τι έχετε να πείτε, λοιπόν κύριοι, που συνεργάζεστε με έναν του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος9/8/17

    "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", λοιπόν, η πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος10/8/17

    Κι όμως, ο δεξιός υπουργός άμυνας Καμμένος την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παρουσία του στη Γράμμουστα. Μάθατε γιατί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τι άλλο θα ακούσουμε;11/8/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος11/8/17

    “Είμαι υπερήφανη που είμαι Πόντια και Χριστιανή Ορθόδοξη”, τάδε έφη η κυρία Τελιγιορίδου.
    Σημείωση: Η κυρία Τελιγιορίδου συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/8/17

      ΔΕΝ είμαι «επαγγελματίας πολιτικός» είπε επίσης.
      -Αλλά την… «επαγγελματική» αποζημίωση (διάβαζε μισθό) την παίρνει!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/8/17

      Μήπως σε λάθος κόμμα πολιτεύεται η κυρία Τελιγιορίδου;
      Τέτοιες δηλώσεις ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την Αριστερά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/8/17

      Δηλαδη η Αριστερα ειναι το κομμα της εθνικης κ πνευματικης ισοπεδωσης; Εχετε βαθια μεσανυχτα περι Αριστερας. Μπραβο στη βουλευυη Καστοριας που υψωσε το αναστημα της κ υπερασπιστηκε το ηθος της. Επιτελους καποιος μιλησε! Ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριας θα διαπρεψει στις εκλογες διοτι η Τελιγιοριδου εχει το βαθος και την ποιοτητα που χρειαζονται για να σπασει η καταθλιπτικη συντηρητικοτητα του τοπου μας. Η Εκκλησια κ η πολιτεια ειναι δυο ακαταβλητες δυναμεις οταν συνεργαζονται! Ευγε στην κα Τελιγιοριδου, διοτι ειναι ευφυης και αληθινη. Χτυπατε τη οσο θελετε. Ο λαος καταλαβαινει και δεν τρωει κουτοχορτο......

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/8/17

      Δικαιωμα της να ειναι υπερήφανη για ο,τι θέλει. Ομως, αυτα ειναι προσωπικα βιωματα.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/8/17

      Σεβαστές οι απόψεις της κας Τελιγιορίδου, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δε ζούμε στη δεκαετία του ’50.
      Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από γυναίκες Π. Καμμένου και παρόμοιες δηλώσεις που εξάπτουν ΠΑΘΗΤΙΚΑ τον Έλληνα.

      Συγγνώμη αλλά εγώ δε βρίσκω διαφορά στο ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από το ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ;

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος11/8/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος11/8/17

    http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/16325-epistoli-kalabruton-ambrosiou-ston-kozanis-paulo

    Ύστερα; Δεν πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους με όλους αυτούς που έχουν υπερβεί προ πολλού τα εσκαμμένα;
    Είπε την άποψη του -λένε- ο Κοζάνης.
    Όσους λένε την άποψη τους για την Ιεραρχία, τους αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα ή τους παίρνουν το κεφάλι;
    Άμα έλεγε βουλευτής τη Σύνοδο "βόθρο", πώς θα αντιδρούσαν; Ή εκεί μέσα όλα μοσχοβολάνε;
    Και ο Καλαβρύτων ακόμη καλύτερος. Για να υπερασπιστεί τον "αδελφό", επιτίθεται σε άλλον!!!!
    Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν έχει διαβάσει ποτέ έστω και ένα βιβλίο του Ζουράρι, αν έχει συνομιλήσει και ελάχιστα μαζί του και βγάζει τόση εμπάθεια.
    Γιατί τον πειράζουν τα πέδιλα του Βουλευτή και κάνει γαργάρα τις μπότες του Μητροπολίτη;
    http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ta_amartimata_tou_agiou_peiraios-64314000/

    Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Από τη μια θέλουν να τα έχουν καλά με τον ένα, γιατί είναι σε Υπουργείο και από την άλλη αφήνουν [........] τον άλλον να [........] για να μη χάσουν και τους υπερσυντηρητικούς.

    Η μαύρη αλήθεια πάντως είναι ότι πολιτικοί δεν έχουν βρίσει έτσι εκκλησιαστικούς.

    Όλοι μας διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε, όχι όπως νομίζουν, αυτά που θέλουν εκείνοι να πιστέψουμε.

    Ακούσαμε π.χ. τον Βούτση να λέει ότι δεν είμαστε λαός ορθόδοξος (σχετικά με την προσευχή, τον εκκλησιασμό κλπ στα σχολεία).

    Ηρεμήστε, αδέρφια, ζουν και άλλοι πολλοί τώρα πια μαζί μας, στην πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης Ελλάδας αναφερόταν ο άνθρωπος!

    Θέλοντας και μη, είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι ήρθαν τα πράγματα, αυτή είναι η σύγχρονη πραγματικότητα.

    Εσείς τώρα, άμα δεν εννοείτε να το παραλεχθείτε, μπορείτε να καλπάζετε πάνω στο καλάμι σας και να κυνηγάτε ανεμόμυλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/8/17

      «Άμα έλεγε βουλευτής τη Σύνοδο "βόθρο", πώς θα αντιδρούσαν; Ή εκεί μέσα όλα μοσχοβολάνε;»
      Το καλύτερό σου!
      Αν γινόταν αυτό, θα είχαν κάψει την Ελλάδα οι παππάδες!
      Και εμάς μαζί (θα μας είχα κάψει)!
      Στο όνομα της Αγάπης, βεβαίως, βεβαίως!

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ