5.12.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 6.12.2018 | 963

Με το καντάρι της δημοκρατίας και της δημοκρατικότητας


Πώς μπορούν όλοι αυτοί οι επικριτές, με το καντάρι της δημοκρατίας και της δημοκρατικότητας, να βαφτίζουν και να αναγορεύουν σε δημοκράτες και αντιδημοκράτες, εθνικιστές και επικίνδυνους όσους δεν σκέφτονται με τον δικό τους τρόπο; Όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Πολιτιστικό κέντρο
Η πρόθεση όμως αυτή της δημοτικής αρχής να προβεί στην ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου εμβάλλει υποψίες, προκαλεί απορίες και θέτει αρκετά ερωτήματα…

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Αν οι «εκκολαπτόμενοι φασίστες» καταληψίες υποκινούνται από εξωσχολικούς και εξωκοινοβουλευτικούς πυρήνες φασιστών και νεοναζί της Χ.Α., τότε αντιστοίχως και οι ανά την Ελλάδα αντιδιαδηλωτές υποκινούνται από τους αντίστοιχους εξωσχολικούς της εξωκοινοβουλευτικής (;) Αριστεράς. Ή μήπως όχι;

Λόγος & Αντίλογος
ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Παροράματα…
Ναι μεν η φράση «είμαι εθνικιστής» έχει χιλιοειπωθεί και χιλιογραφεί από τον Ίωνα Δραγούμη από το 1900 μέχρι το 1912, όμως εν προκειμένω το Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής δεν ανήκει σ’ εκείνον αλλά στον Άγγελο Σικελιανό.

Το Σκάκι
Ο εορταστικός στολισμός της Καστοριάς της πάει «γάντι». Ταιριάζει απόλυτα στην ερημιά της. Ειδικά τα κόκκινα φιογκάκια που γέρασαν μαζί μας και γεράσαμε μαζί τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ:
«Μνήμες που δεν σβήνουν στη λίμνη της λήθης»
Η πένα της κ. Χρυσούλας Πατρώνου-Παπατέρπου με λύτρωσε. Με λύτρωσε γιατί κατάφερε να μου γεμίσει το νου και την καρδιά με εικόνες και συναισθήματα του τόπου και των ανθρώπων...

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ - ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:
Parva judaica celetrensia:
Ορισμένα στοιχεία για την Ισραηλιτική Κοινότητα 
Καστοριάς πριν και μετά το Ολοκαύτωμα [VI]
Κατά την διάρκεια της Κατοχής κατέφυγαν στην Καστοριά Εβραίοι, κυρίως, από το Μοναστήρι αλλά και από άλλες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας καθώς και από τις βουλγαροκρατούμενες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:
La Traviata
Είναι η δεύτερη φορά που το καστοριανό κοινό θα παρακολουθήσει ζωντανά την Τραβιάτα από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. 

-Είπαν για τη Δημοκρατία

-Δραγούμεια 2018

-Χρηματοδοτήσεις 2015-2018 για τις Περιφερειακές Ενότητες

-Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

-ΝοΔΕ Καστοριάς

-«Πηνελόπη Δέλτα-Ίωνας Δραγούμης-Τελευταία Συνάντηση»

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 6.12.2018 | 963


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ