29.12.18

Ξεκινά το έργο "Extro-cult" προϋπολογισμού 697.003,00 €



Πραγματοποιήθηκε στα Πράμαντα Ιωαννίνων στις 18-19/12, με πρωτοβουλία του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, συνάντηση των εταίρων του έργου με τίτλο: Ενίσχυση, εξωστρέφεια στον πολιτιστικό, λαογραφικό και γαστρονομικό τουρισμό "Extro-cult" (προϋπολογισμός 697.003,00 € - πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία) .

Στο έργο συμμετέχουν εκτός του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, ο όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς "Μύησις", το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, το "Θέατρο τση Ζάκυθο" επαγγελματική σκηνή, ο Δήμος Πόγραδετς Αλβανίας και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Αλβανίας.

Το έργο αποσκοπεί στην προώθηση πολιτιστικών και γαστρονομικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ως «μέσο για την διασυνοριακή διασύνδεση της παραδοσιακή και μοντέρνας πολιτιστικής ζωής και κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής, λειτουργώντας και ως βάση για την συνεργασία, την δικτύωσης και την προώθηση της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής».



* * *

-Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» με προϋπολογισμό 42.000,00 € στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου  "Extro-cult"

-Επίσης στο ίδιο έργο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, μεταξύ άλλων, προγραμματίζει  την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Καλεντζίου - Πλαισίων, την διοργάνωση γεγονότων πολιτισμού, την θεατρική παραγωγή και την συγκρότηση φακέλου για την υποβολή υποψηφιότητας εγγραφής στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/18

    Άντε, και σε καλή μεριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/18

    Συγχαρητήρια στο κ. Κώττα, άξιος ο μισθός του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/19

    ζήτω οι ΜΚΟ και οι "παραγωγοί" πολιτισμού: μια με τον Μπαλιάκα στον Δήμο και μια με το Κώττα στην Περιφέρεια - κατά τα άλλα, φάτε Νέτα και Ρουσούλενα Μπέτσκες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/1/19

    Χίλια μπράβο στην Μύηση. Αυτό σημαίνει δραστήριος σύλλογος που δημιουργεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ