15.1.21

ΟΔΟΣ: Απάντηση στα ψεύδη


Ο δήμαρχος Καστοριάς με την σύμβουλό του για θέματα Τύπου
Ο δήμαρχος Καστοριάς με την σύμβουλό του για θέματα Τύπου


Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ στο φλύαρο δελτίο τύπου του γραφείου Τύπου του δημάρχου Ιωάννη Κορεντσίδη «ώρα για δουλειά», που επικουρείται από την σύμβουλό του Ιωάννα Λούσιου και άλλους προφανώς, είναι αχαλίνωτη και δεν έχει όρια. 

ΑΠΟΛΥΤΑ ψευδής η ανακοίνωσή του στα όσα αναφέρει. Η παράβαση καθήκοντος, προφανής. 

ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ να αναφερθεί πώς ακόμη και εάν αληθεύει πως με την λήξη της χρονικής διάρκειας της ετήσιας συνδρομής του 2016 που επικαλείται το γκαιμπελικό δελτίο τύπου, «δηλαδή από τον Ιούνιο του 2017 και μετά, δεν υπήρξε καμία άλλη εγγραφή πίστωσης, καμία έγκριση ετήσιας συνδρομής και καμία άλλη απόφαση του αρμοδίου Νομικού Προσώπου για καμία συνδρομή εφημερίδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καστοριάς» και όχι μόνο στην ΟΔΟ, παράλειψη που δεν αφορά τις εφημερίδες αλλά το ίδιο ΝΠ, η συνδρομή του 2017 πληρώθηκε κανονικά, από τον Δήμο Καστοριάς και το Νομικό Πρόσωπο. Το επικαλούμενο στο δελτίο τύπου πρόβλημα, ακόμη και εάν αληθεύει είναι του ΝΠ, αν ήταν πρόβλημα. Σίγουρα πάντως είναι πλαστό πρόσχημα. 

ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ της ΟΔΟΥ παραδόθηκε στον Δήμο Καστοριάς αμέσως μετά την έκδοσή του, στις 20 Δεκεμβρίου 2019 όταν ήδη είχε αναλάβει δήμαρχος ο Ιωάννης Κορεντσίδης. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία –στην ώρα τους αυτά. Και στο χώρο που πρέπει. 

ΟΠΩΣ πιθανότατα συνέβη ο Δήμος Καστοριάς με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, έχοντας προαποφασίσει τα πογκρόμ εναντίον της ΟΔΟΥ και των συνεργατών της, που ήδη βρίσκονταν σε εξέλιξη, κρατούσε το τιμολόγιο σε κάποιο γραφείο, ανεξόφλητο, για… «σωφρονισμό» της εφημερίδας. Προφανώς το πρωτοκόλλησε επί τούτου καθυστερημένα, μετά την πρώτη όχληση της ΟΔΟΥ αφού περνούσαν οι μήνες. Άλλωστε το πρωτόκολλο και η τήρησή του είναι εσωτερική υπόθεση του Δήμου. 

ΕΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΣΑΝ οι ισχυρισμοί (για εκπρόθεσμη υποβολή τιμολογίου) πολύ απλά θα ζητούσαν από την ΟΔΟ την ακύρωση του τιμολογίου και την έκδοση νέου. Δεν είναι ασυνήθιστη η πρακτική. Όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο και τους ΟΤΑ το γνωρίζουν άριστα. Και ασφαλώς για την ΟΔΟ το πρόβλημα προεχόντως έγκειται στην επιχείρηση στραγγαλισμού της ελευθεροτυπίας. Και χρηματοδότησης των κολάκων. 

ΑΡΓΟΤΕΡΑ σοφίστηκαν την γελοία δικαιολογία που επικαλούνται τώρα. Όμως σε μια πρώτη απάντηση (άρνηση) επικαλούνταν εντελώς διαφορετικούς λόγους. 

Η ΠΡΩΤΗ απάντηση υπάρχει και είναι έγγραφη –στην ώρα της κι αυτή και στον χώρο που πρέπει. 

ΚΑΝΕΝΑΝ δεν παραπληροφορεί ο δήμαρχος Καστοριάς και το γραφείο «τύπου» με το δελτίο ρύπου. Ο κόσμος ήδη άρχισε να καταλαβαίνει. Η προπαγάνδα έπαψε να αφορά τους πολίτες. Ευχή να το αντιληφθούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν ουσιαστική ευθύνη.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ με την Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ένα. Αλλά όχι το μοναδικό, για την ΟΔΟ. 

ΘΑ ΗΤΑΝ αφελές να ισχύουν τα όσα συκοφαντικά ψεύδη ενορχηστρώνει το Γραφείο Τύπου, και η ΟΔΟΣ να δίνει τέτοια δημοσιότητα. Κοντά στο νου και η γνώση. 



ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Charlie Hebdo



Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ επί Ιωάννη Κορεντσίδη έχει κηρύξει άθλιο πόλεμο κατά της ΟΔΟΥ και κατά προσώπων. Τον ενορχήστρωσε από τις πρώτες ημέρες της όρκισης. 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ της ΟΔΟΥ είναι διότι η εφημερίδα δεν εντάχθηκε στους μηχανισμούς προπαγάνδας και κράτησε κριτική στάση. Όπως με όλες τις δημοτικές αρχές Καστοριάς. 

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Τσαμίσης είναι εξ αίματος συγγενής του εκδότη της ΟΔΟΥ και ο Ανέστης Αγγελής, παλιός φίλος. Δεν απέφυγαν ποτέ την ακόμη αυστηρότερη κριτική, μα κανείς τους δεν διανοήθηκε αθλιότητες. 

ΕΙΧΑΝ όμως δημοκρατικό ήθος. Μάτια και αυτιά έχουν οι πολίτες. 

ΟΧΙ ΜΟΝΟ είναι η μοναδική εφημερίδα την οποία ο Δήμος Καστοριάς επί Ιωάννη Κορεντσίδη παραλείπει από την ανάθεση καταχωρήσεων, για να στραγγαλίσει το ελεύθερο κριτικό βήμα που παρέχει, ενώ σκορπίζει άφθονο το δημοτικό χρήμα για την προβολή του.

ΑΛΛΑ με εντολή δημάρχου (;) και της ομάδας του (3-4 άτομα) έχει διακόψει εδώ και πολλούς μήνες εντελώς και παράνομα την αποστολή όλων των πολιτικών δελτίων τύπου του Δήμου Καστοριάς προς την εφημερίδα. 

ΟΥΤΕ επί Χούντας. Ούτε στην Τουρκία ή την Ρωσία. Αυτά κάνει η πολλή συνάφεια με την Ελληνική Λύση και τις κηραλοιφές. 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη των "fake profiles" που διασύρουν και τρομοκρατούν πρόσωπα που ασκούν κριτική μέσω της ΟΔΟΥ. Όλα αυτά θα διερευνηθούν. 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ τύπου είναι παράνομο και προσβλητικά συκοφαντικό και η ΟΔΟΣ σύντομα θα αναπτύξει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αρμοδίως. 

ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθήκοντος και άλλα σχετικά ίσως και βαρύτερα θα διελευκανθούν. Και στο πλαίσιο προσωπικής ευθύνης. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ προπαγάνδας του Ιωάννη Κορεντσίδη, και όχι η ΟΔΟΣ, είναι που ασύστολα ψεύδεται και επιχειρεί περαιτέρω διασυρμό, αποστέλλοντας το ρυπαρό περιεχόμενό του σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυριζόμενο ότι η ΟΔΟΣ δεν δημοσιεύει τα δελτία τύπου, ενώ είναι ο Δήμος Καστοριάς που δεν τα στέλνει και εξαιρεί μόνο την ΟΔΟ. Εξαίρεση το συγκεκριμένο δελτίο τύπου. Και μάλιστα το διανέμει χωρίς νόμιμο λόγο, αφού δεν προηγήθηκε άρνηση της ΟΔΟΥ στην καταχώρησή του. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο δήμαρχος και όσοι εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού δεν αντιδρούν. Φοβούνται τους "fake". 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ήδη αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει στον Δήμο Καστοριάς. Γι' αυτό και το δελτίο τύπου, είναι αποκαλυπτικό και αποτελεί γκάφα ολκής. 

ΤΕΛΟΣ, είναι ασύστολο ψεύδος ότι η ΟΔΟΣ δεν αποστέλλει τα φύλλα της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

ΣΕ ΟΛΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ το δελτίο τύπου που με την έκτασή του, και το περιεχόμενό του, αποδεικνύει ότι ήδη λειτουργούν σε πανικό. Και ότι οι πολίτες τους πήραν είδηση. 

ΥΠΑΡΧΕΙ μια παροιμία, για τον Ψεύτη που τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Και αυτός ο χρόνος πέρασε. 



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

41 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/1/21

    Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι φοβούνται τους (μη εκλεγμένους συμβούλους) καθώς έχουν θέση ισχύος στις επικείμενες αλλαγές... Ραντεβού στα γουναραδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/21

      Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Και μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Υπάρχουν και σύμβουλοι, έστω λίγοι, που προβληματίζονται και αποστασιοποιούνται. Και είναι αμήχανοι. Να μη πω, σοκαρισμένοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/21

      1,5 χρόνο σοκαρισμένοι; Τι περιμένουν; Τη Δευτέρα Παρουσία;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/1/21

      Δε θυμάμαι ποτέ, μέσα σε 1 χρόνο, να αμφισβητείται και να καταρρέει σιγά-σιγά, μια Δημοτική Αρχή, από τη διοίκηση και τους ειδικούς συμβούλους. Και, φυσικά, των απαράδεκτων εξωθεσμικών fake παραγόντων, που καλύπτονται πολιτικά, τόσους μήνες, απ' όλους! Συνένοχοι λοιπόν; Ναι! Και αυτό είναι το χειρότερο. Όταν χάνεις σε ηθικό επίπεδο, δεν έχει επιστροφή. Όσα χρήματα κι αν πέσουν.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/1/21

      Συνένοχοι; Ναι είναι.
      Ντρέπονται; ΟΧΙ.
      Μπήκαν για να επιζήσουν και μόνο
      [....] και βρέχει.
      Τι δεν καταλαβαίνετε απορώ;
      [....] Οι περισσότεροι που ήταν στον ιδιωτικό τομέα και γίνανε "ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ" [....] πεινούσαν οι υπόλοιποι του δημοσίου για έξτρα μισθό ύφος, αλλά και οι δύο κατηγορίες μαζί για κοινωνικό πρεστίζ (τρομάρα σας).
      Αυτοί είμαστε και αυτούς ψηφίσαμε.
      Καμί ελπίδα.
      (σώζον εαυτόν σωθήτω)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/21

    Η κυρία προσελήφθηκε στο ΣΓΚ δια του Γιάννη, μετά στη ΔΕΥΑΚ δια του Γιάννη, και μετά στο Δημαρχείο δια του Γιάννη. Οσονούπω [.....] δια του Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/1/21

      Με ένα Νί το Γιάννη...;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/1/21

      ΕΝΑΣ ήταν ο Γιάννης: Ο Τσαμίσης, μπέτσκες μου!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/1/21

    Face control και τηλεφωνική κράτηση για να επισκεφτεί ένας πολίτης τον Τοπικό Αρχοντα εδώ και 1,5 χρόνο. Πρωτοφανή πράγματα για την Καστοριά σε ρυθμούς Ντουμπάι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/21

      Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει δώστου κι άλλα 60 χιλιάρικα τις γιορτές.
      Χλύδα του Ντουμπάι!
      Και πολλοί Ντουμπαινέζοι έγιναν ξαφνικά στην Καστοριά

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/1/21

    ΟΔΕ μην τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί, ταραξε τους στη νομιμότητά...Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι που έχουν σωστή κρίση είναι στο πλευρό σου ακομη και στο Δαβάκη αν χρειαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/1/21

    Το δελτίο τυπου του Δήμου, αδειασε ξεκάθαρα το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και εριξε ολη την ευθυνη εκεί, λες και πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Αυτόνομο Ανεξάρτητο μη έχοντας ουδεμίαν σχέση με το Δήμο. Το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου πως αισθάνεσαι μετά το άδειασμα του ..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/21

      Έμεινε Παυλόπουλος....!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/1/21

      Ξεχειλίζουν από Περηφάνια και οι 11...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/1/21

      Από την αρχή έδειξαν, Κορεντσίδης και η ωραία παρέα του, τις σκοτεινές προθέσεις τους. Με το "καλημέρα σας" που ανέλαβαν, σταμάτησαν τις αναμεταδόσεις της όπερας μετά 5 χρόνια. Με το έτσι θέλω. Τι δε καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
  8. Εύγε για το θάρρος σου Παναγιώτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/1/21

    #ερχεται_dominos και θα είναι XL. Καλοφάγωτη

    Υγ. Το ποστάρισμα περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/1/21

    Χάθηκαν ξαφνικά τα σχόλια των fake, ή ιδέα μου είναι; Τι συμπτώσεις! Τι συμπτώσεις! Έτσι δεν είναι [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/21

      Δε χάθηκαν....Τους έπιασε πανικός.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/21

      Με γεια την...βουρτσα...νύφη... Λέν στο χωριό μου (Γερμα)

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος16/1/21

    "Καλύτερος Αντιδήμαρχος Καστοριάς ο Διονύσης Λίτσκας" έγραψε πάλι προχθές το [.....]. Ο οποίος φωτογραφίζεται να κόβει το γκαζόν. Το παχύ-παχύ γκαζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/21

      Πανέτοιμος ο Δήμος Καστοριάς για τον και πριν τελειώσει η ... Γυναίκα έσπασε το Πόδι της στο Δημοτικό Μαυροχωρι σου...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/21

      Ο Δήμος βγήκε νικητής στη μάχη με τα 2cm χιόνι.....

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος16/1/21

    Ποιος ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα !αυτό με την οδό αισθάνομαι ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/1/21

    Όταν η "Οδός" κριτίκαρε συνεχώς τον Αγγελή, ήταν καλή εφημερίδα για το κ. Κωτούλα και έτριβε τα χέρια του. Σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/21

      2,5 χρόνια τον ειχε Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο προεκλογικού προγράμματος...Τωρα λαμβάνει μισθό από τον νυν ,ξορκιζοντας το κακό παρελθόν του ίδιου του εαυτού και του προγράμματος που εφαρμόστηκε...κρατώντας όμως τους μισθούς που έλαβε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/21

      Ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος ήταν ο πιο πετυχημένος της ομάδας Αγγελή,πολύ ικανός και δημιουργικός γι αυτό άλλωστε κι αξιοποιηθηκε από τον σημερινό Δήμαρχο, παρόλο που δεν κατάφερε να εκλεγεί στους Μανιακους!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/1/21

      Αυτό που λες δεν γίνεται....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/1/21

      Μάλλον σε άλλο πρόσωπο αναφέρεται ο φίλος, λογικά σε άλλο Νομό της επικράτειας. Κάποια παρεξήγηση θα έγινε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/1/21

      Το πόσο πετυχημένος είναι ένας αντιδήμαρχος αποφασίζει o πολίτης με τη ψήφο του και όχι o μπαμπάς του, η μαμά του, η σύζυγος, ή η γκόμενα, ούτε o κάθε Μήτσος ή o κάθε Γιάννης. Οι πολίτες θεώρησαν ότι απέτυχε γιαυτό και δε τον ξαναψήφισαν. Απλό είναι.


      Πολίτης Γιάνννης

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος17/1/21

    Η παροιμία, αν και ημιτελής, στο τέλος για τον Ψεύτη, υπέροχο φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/21

      "Και αυτός ο χρόνος πέρασε"... Καλό!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος19/1/21

    Ενάμιση χρόνος βρισιές από τα fake προφίλ. Πόσο άλλο θα πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ