21.7.22

Επιστροφή



[...] Θυσιάζει την πόλη στην ανυποληψία και την επιστροφή της στον σκοταδιστικό μεσαίωνα.

Η διχαστική επιστολή του Μητροπολίτη

Νίκου Καραμανίδη

ΟΔΟΣ 14.7.2022 | 1133


12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/7/22

    Επικοινώνησα την περασμένη βδομάδα τηλεφωνικά με την Μητρόπολη και μου έδωσαν το τηλέφωνο του πατρός Στέφανου ο οποίος είναι υπεύθυνος τρόπο τινά για τον χειρισμό ή μάλλον με την επαφή με το κοινό.

    Του έδωσα τα στοιχεία μου και την ιδιότητα μου ρωτώντας τον ποιά είναι τα κριτήρια για την επιθυμία αυτή ανέγερσης ναού στο σημείο.

    Μου εξήγησε πως αυτή η κίνηση θα αναβαθμίσει τον θρησκευτικό τουρισμό της πόλης και θα είναι κάτι αξιόλογο.

    Στο ερώτημα μου γιατί η εκκλησία δεν φτιάχνει κάτι πιό χρήσιμο όπως μια βιβλιοθήκη ή ένα καινούργιο Γηροκομείο, η απάντησις του πατρός Στεφάνου ήταν μα είχε ξεκινήσει το 2007 για το Γηροκομείο αλλά τελείωσαν τα κονδύλια!!!!!

    Για πνευματικό κέντρο που επίσης τον ρώτησα μου είπε ότι υπάρχει στην Χλόη… συνεχίζοντας την στιχομυθία μας του επεσήμανα το γεγονός δημοσίευσης πολλαπλών αρνητικών σχολίων σε διάφορα διαδικτυακά μέσα αλλά και στην Οδό.
    Η απάντησίς του ήταν ότι αυτά τα λένε όσοι είναι εναντίον της εκκλησίας και είναι άθεοι....!!!

    Θετικά σημεία της επικοινωνίας: απάντησε σε όλα όσα τον ρώτησα χωρίς να μασάει τα λόγια του έστω κι αν κάποιες από τις απαντήσεις δεν ικανοποιούν, ήταν ευγενέστατος και ο ίδιος αλλά και στην Μητρόπολη δεν προσπάθησαν να κρυφτούν, «ναι μεν αλλά, να δηλαδή, ίσως, δεν ξέρω» κλπ.

    Αρνητικό σημείο: μου άφησε μία πλανώμενη εντύπωση σιγουριάς ότι η ενέργεια θα επιτευχθεί...!!
    Ίσως δική μου λανθασμένη εντύπωση και εκτίμηση.
    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    Έρρωσθε,
    ολοκληρωτικά ΑΘΕΟΣ
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/22

    Αθεόφοβοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/7/22

    Για το παγκάρι όλα. Για το χρήμα. Απίστευτη παρακμή της Εκκλησίας [....].
    Γι' αυτό ΟΛΟΣ ο λαός της Καστοριάς, αντιδρά.
    Αφού θέλουν να αιτιολογήσουν την αντίδραση του λαού σε Θεολογικό επίπεδο, προσβάλλοντας, τρομοκρατώντας, και χαρακτηρίζοντάς τον άθεο, τότε: ο Δαίμων των 30 Αργυρίων, κυριαρχεί και βασιλεύει. Έτσι πάτερ, πιστέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/7/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/7/22

    Συζητείται έντονα, τις τελευταίες ημέρες, ότι ο κ. Καραμανίδης αντέδρασε και δημόσια στο Σεβασμιότατο, σε καφενείο στην Ομόνοια. Ο κ. Καλλίνικος τελικά, ελλείψει επιχειρημάτων, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, ηττημένος κατά κράτος. Παρόντες πολλοί συνδυμότες μας, μάρτυρες του εκπληκτικού συμβάντος.
    Απίστευτα, και θλιβερά πράγματα συμβαίνουν στην Καστοριά, από ένα νέο Δεσπότη, που μόλις λίγους μήνες πριν ήταν στη Ναύπακτο, και τώρα υποκύπτει στους κρυφούς πόθους των κρυφών συμβούλων του, και [….] με πείσμα,το διχασμό. [….] με πείσμα, την αντίδραση. [….], με πείσμα, τη διχόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/7/22

    Συμφωνεί ο Μητροπολίτης, να χτιστεί ναός μεν, αλλά το οικόπεδο να παραμείνει Δημοτικό, δηλαδή να παραμείνει στο Δήμο Καστοριάς, με συμβολαιογραφική πράξη, που θα υπογράψει, ότι η Ι. Μητρόπολη δεν θα έχει στο μέλλον καμμία απολύτως αξίωση.
    Και κυρίως, να συμφωνήσει και υπογράψει ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ του ναού από τους πιστούς και τους... τουρίστες, να πηγαίνουν στο Δήμο Καστοριάς;
    -Χμ, εδώ σε θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/22

      Όχι να μην γίνει κανένας ναός σε παραχωρούμενη δημοτική έκταση...

      Τέττιξ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/7/22

      Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις, ανοίγεται η πόρτα για μελλοντικές ανάλογες διεκδικήσεις και εγκαθιδρύεται αποδεχόμενος ο διχαστικός λόγος και οι αλαζονικές συμπεριφορές. Κανένας νέος ναός, ούτε στο πάρκο, ούτε κοντά στο ενυδρείο όπως ζητούσαν παλιότερα ούτε και πουθενά αλλού στο κέντρο και την είσοδο της πόλης. Όσοι θέλουν νέους ναούς να τους πάρουν στα σπίτια τους...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος22/7/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ