9.7.22

Λόγος & Αντίλογος



«Γιατί αναζητάμε την υποβάθμιση της Καστοριάς μας;»   


Με επίμονα έγγραφα ο βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας προωθεί τον υποβιβασμό τις εθνικής οδού Δισπηλιό  Καστοριάς σε επαρχιακή οδό!


Η επικαιρότητα τρέχει... η Καστοριά μας παλεύει να μείνει ζωντανή και να γλιτώσει από την ερημοποίηση και την εγκατάλειψη των νέων ανθρώπων. Οι πολιτικοί μας πρέπει να αναλάβουν δράση άλλα προς την σωστή κατεύθυνση και κοιτάζοντας το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας. Ζητάμε επίμονα από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να μας υποβαθμίσουν την κεντρική είσοδο της πόλης. Με επίμονα έγγραφα ο βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας προωθεί τον υποβιβασμό τις εθνικής οδού Δισπηλιό – Καστοριάς σε επαρχιακή οδό. 

Δηλαδή τι ακριβώς ζητάμε με απλά λόγια; Να υποβαθμίσουμε την κεντρική είσοδο της πόλης από εθνική οδό σε επαρχιακή οδό.

Συνέπειες:

α) Αλλάζει η οικοδομική γραμμή και θα μπορούν πλέον να χτιστούν τα παραλίμνια οικόπεδα.

β) Επιβαρύνεται οικιστικά και υποβαθμίζεται τουριστικά και ας είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

γ) Μελλοντικά δεν θα μπορεί να διαπλατυνθεί ο δρόμος αφού θα έχουν κτιστεί νέα κτήρια τόσο κοντά στο δρόμο που δεν θα είναι εφικτό. 

δ) Τα κτήρια θα είναι τόσο κοντά στο δρόμο (μόλις 14 βήματα από την άκρη της οδού) και θα πνίγουν το δρόμο σαν είσαι μέσα στην πόλη.

ε) Τα νέα κτήρια θα είναι τόσο κοντά που θα μειώνουν την ορατότητα των διερχομένων αυτοκινήτων και θα έχουμε νέα θανατηφόρα δυστυχήματα. (Μέχρι στιγμής έχουμε 12 εκκλησάκια, 12 θανατηφόρα δυστυχήματα, μάλλον θέλουμε και άλλα…)

στ) Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι μειωμένα τα κονδύλια συντήρησης, ανάπλασης και ασφάλειας κτλ. 

ζ) Θέλουμε να αλλάξουμε την κεντρική είσοδο της πόλης και οι τουρίστες και τα τουριστικά λεωφορεία να έρχονται από το Μανιάκοι και όχι από το Δισπηλιό. (Πρόταση του κ.Τζηκαλάγια); Τι να δουν από το Δισπηλιό; Αφού θα έχει φράξει από τα κτήρια.

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε την εσωστρέφεια και να δούμε ποια είναι η ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής και τι πραγματικά είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους νομούς; (Αυτό που έχουμε πάμε να το καταστρέψουμε!)

Πρέπει να ζητήσουμε όλοι μαζί κάτοικοι και δεσμικοί φορείς την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της κεντρικής εισόδου της πόλης και την διαπλάτυνση της οδού ώστε να γίνει μια προέκταση της Λεωφόρου των Κύκνων με διαχωριστική νησίδα με πράσινο, σύγχρονο φωτισμό, κυκλικούς κυκλοφοριακούς κόμβους και αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Είναι άδικο και ακατανόητο να αναζητάμε την  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της Καστοριάς μας.

Kastoria SOS
soskastoria@yahoo.com
 

Υ.Γ.1 Μήπως να μεταφέρουμε και την επιγραφή I love Kastoria στην είσοδο - έξοδο από το Μανιάκοι με φόντο το πανεπιστήμιο;

Υ.Γ.2 Οι επαρχαικές οδοί είναι για να συνδέουν χωριά της ελληνικής υπαίθρου με τον εθνικό οδικό δίκτυο! Θεωρούμε την Καστοριά χωρίο;

Υ.Γ.3 Οι νομοθεσία αναφέρει ότι οι πρωτεύουσες νομών συνδέονται με εθνικό οδικό δίκτυο και όχι με επαρχιακό.

Υ.Γ.4 Το Άργος Ορεστικό έχει εθνική οδό στην είσοδό της και η Καστοριά επαρχιακό; Μήπως προορίζουμε το Άργος Ορεστικό για πρωτεύουσα του νομού;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1095.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ