12.1.24

ΟΔΟΣ: Βαρώνοι, μαρκησίες και οι ιδιοκτήτες της ΝΔ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Χειροκροτώντας το «μεγάλο έργο» του τουριστικού λογότυπου.


Για την κατάρρευση της Καστοριάς δεν χρειάζονται σεισμοί, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Της αρκούν οι εκλεγμένοι της άνθρωποι.


Ύστερα και από όσα προηγήθηκαν στο εσωτερικό της περιφερειακής παράταξης και μετά από τα 4 χρόνια κοσμογονίας… έργων στην Καστοριά όπως και στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία, κατά την αίσθηση που επικρατεί η υποψηφιότητα του κ. Γεωργίου Κασαπίδη στις περιφερειακές εκλογές, όπως και του συνδυασμού του, αντιμετωπίζει ζητήματα προεκλογικής απήχησης στην κοινή γνώμη. Που εκτιμάται ότι θα εκφραστεί στις κάλπες της Κυριακής. 

Βέβαια μόλις προχθές οι αυθόρμητες απαντήσεις σε τηλεοπτική παρουσίαση του κ. Γεωργίου Κασαπίδη σε τοπικό (Καστοριάς) τηλεοπτικό σταθμό, στα... αμείλικτα δημοσιογραφικά ερωτήματα που του τέθηκαν, όπως για παράδειγμα ότι... «μεγάλα έργα» της Περιφέρειας στην Καστοριά σαν τον… «ισόπεδο οδικό κόμβο (!) μπροστά στο Τελωνείο Καστοριάς», απαιτούν «δύο και τρία χρόνια για να... ωριμάσουν» (!) και να εκτελεστούν (οπότε δεν θα πρέπει να είναι ανυπόμονοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Καστοριάς), αλλά και «μεγάλα έργα που παραδόθηκαν», όπως το… τουριστικό λογότυπο που ισχυρίστηκε (φωτογραφία από την σχετική παρουσίαση στην Μαυριώτισσα και τα περί Κόμο του κ. Κικίλια) προκάλεσαν την τουριστική απογείωση, ίσως να μην είναι αρκετές για να ζεστάνουν το κλίμα. 

Οπότε προκρίθηκε αναπόφευκτο να επιστρατευθούν... υπερόπλα. Γι’ αυτό και οι επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων στην Δυτική Μακεδονία πύκνωσαν τις τελευταίες ημέρες. Αλλά και αναβαθμίστηκαν. 

Και ενώ ταυτόχρονα όλοι αναγνωρίζουν ότι στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής στην Δυτική Μακεδονία, ο πραγματικός αντίπαλος, είναι εσωτερικός. Και όχι οι «τυπικοί» συνδυασμοί που υποστηρίζονται από άλλα κόμματα. 

Και ότι συγκεκριμένα δεν είναι άλλος, από τον συνδυασμό που κατάρτισε ο τέως βουλευτής Κοζάνης κ. Γεώργιος Αμανατίδης ο οποίος και στην Καστοριά στελεχώνεται από επαρκή αριθμό υποψηφίων. Με σημαντικό συμμέτοχο και υποψήφιο τον κ. Δημήτριο Σαββόπουλο. Τέως αντιπεριφερειάρχη επί θητείας κ. Γ. Κασαπίδη. Που έχει μακρά θητεία σε διάφορες αιρετές θέσεις σε επίπεδο περιφέρειας και διεκδίκησε ανεπιτυχώς μια θέση στο κομματικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του περασμένου Μαΐου 2023. 

Με αποτέλεσμα βαρώνοι, μαρκησίες και οι ιδιοκτήτες του κόμματος να του κόψουν τον δρόμο. Διαδικασία…  φραγής, που ξεκίνησε από την στιγμή που ο κ. Σαββόπουλος καρατομήθηκε και αντικαταστάθηκε στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κάπως απότομα και χωρίς πολλές-πολλές εξηγήσεις.

Οπότε, με τα δεδομένα που δεν είναι ακριβώς αισιόδοξα για τον συνδυασμό του κ. Γεωργίου Κασαπίδη, που υποστηρίζει επίσημα η κυβερνητική παράταξη, την ανάγκη ποιούμενη φιλοτιμία, η Νέα Δημοκρατία, έστειλε τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτοπροσώπως, στην περιοχή. Η επίσκεψη επαναλήφθηκε για πολλοστή φορά μέσα στο 2023 και είναι από μόνο του γεγονός αξιοσημείωτο. Αφού αυτή την φορά, αμφισβητείται για τα πιθανά της αποτελέσματα. 

Βεβαίως η Δυτική Μακεδονία, δεν επλήγη από φυσικές καταστροφές στο τελευταίο εξάμηνο, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλία και η Θράκη. Άλλωστε για την κατάρρευσή της, δεν χρειάζονται σεισμοί, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Της αρκούν οι εκλεγμένοι της άνθρωποι. Με την Καστοριά να βρίσκεται στον πάτο. Και ταυτόχρονα στην… πρωτοπορία. Κατέχει την τεχνογνωσία της κατάρρευσης. 

Έστειλε έτσι –η Νέα Δημοκρατία– στην Καστοριά, ως προπομπό και κορυφαίο του Χορού της ελληνικής τραγωδίας, και προκειμένου να περαίνει την των τοιούτων παθημάτων κάθαρση, τον υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη. Αυτοπροσώπως. 

Που όπως όλοι οι μετεγγραμμένοι από άλλα κόμματα στα οποία ανήκαν στο παρελθόν, κυρίως στις δεξιές αποφύσεις του πολιτικού στερεώματος, δεν χάνει την ευκαιρία να διαδηλώνει με ενθουσιασμό παλαιοημερολογίτη ζηλωτή την αφοσίωσή του στην Νέα Δημοκρατία. Με το χαρακτηριστικό κάπως πολλά-βαρύ ευγενές προσωπικό του στυλ, που τελευταία έγινε και ιδιαίτερα ειρωνικό. Ίσως και αλαζονικό. 

Έτσι από την Καστοριά, ύστερα από «σύσκεψη» προεκλογικού χαρακτήρα που ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε στην έδρα (γραφεία) της Περιφέρειας, παραβιάζοντας κάθε ηθικό κανόνα … λογικό απόφθεγμα να υποστηρίξει: «Όποιος είναι Νεοδημοκράτης στηρίζει Κασαπίδη». Εντυπωσίασε πολύ με αυτή την απλουστευτική του παραίνεση. 

Θα μπορούσε να μη κάνει τον κόπο και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, να πει απλά το παλιό γνωστό παράγγελμα, για τους δειλούς και δουλοπρεπείς. Που είναι γνωστό με την φράση «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» και δείχνει την απόλυτη υποταγή στην θέληση τού αφέντη. Άλλωστε κάπως έτσι δεν αντιμετωπίζουν την Καστοριά, οι κρατούντες; 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Οκτωβρίου 2023, αρ. φύλλου 1193.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/1/24

    Εμένα το λογότυπο μου θυμίζει μεξικάνικο σομπρέρο, το σύμβολο της τεμπελιάς.
    Έρημος, καυτερός ήλιος και ο Clint Eastwood ξαπλωμένος στην πέτρα με το σομπρέρο να σκεπάζει τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/24

    Ο εμπαιγμός του Κασαπίδη και των συν αυτώ, και με τις ευλογίες των τοπικών "παραγόντων" και διαπλεκόμενων φυσικά, θα μείνει στην ιστορία της ανύπαρκτης τουριστικής ανάπτυξης. Και έχει το θράσος να το παίζει και ειδήμονας, ο κάθε κρεοπώλης, ο κάθε γεωργός, ο κάθε άσχετος με το τουριστικά επαγγέλματα που έπεσε στα χέρια του ένας ξενώνας δέκα δωματίων. Φασαρία για το τίποτα και η ανεργία στο ταβάνι. Ντροπή και ενσυναίσθηση μηδέν, μόνο μπλα μπλα και παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περικλής Κιορπελίδης [fb]16/1/24

    Συνεχίστε την ανάλυση και στα λοιπά αυτοδιοικητικά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ