20.10.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Μέλος του Εθνικού Λαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε πως κάθε χρόνο στην Κίνα εκτελούνται 10.000 άνθρωποι. Συνολικά, 68 εγκλήματα τιμωρούνται με θάνατο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και μη βίαια, οικονομικά εγκλήματα, όπως η υπεξαίρεση και η φοροδιαφυγή.

Πηγή: Amnesty International's report on China




Αγαπητή ΟΔΟΣ

Παρακολουθούσα τις προάλλες, τον αεικίνητο πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου να συναντάται στην Νέα Υόρκη με τον Εμίρη του Κατάρ (κάτι σαν απόλυτος μονάρχης δεν είναι αυτός; Και κανονικά δεν θα έπρεπε ο Έλληνας πολιτικός του διλήμματος «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» να του κρατά γυρισμένες τις πλάτες;). Τον έβλεπα, εν μέσω ασπασμών και εναγκαλισμών, να εκχωρεί στον Εμίρη ένα τμήμα ελληνικής επικράτειας, με την δικαιολογία ότι το κάνει για την σωτηρία της Ελλάδος.

Ύστερα πάλι από μια εβδομάδα, τον είδα να υποδέχεται με θέρμη -στην Αθήνα αυτή την φορά- τον Κινέζο πρωθυπουργό, που είναι επικεφαλής ενός αυταρχικού κομμουνιστικού κράτους, πνιγμένου στην μόλυνση του περιβάλλοντος, στην διαφθορά, την πορνεία, τις τεράστιες οικονομικές ανισότητες, ξακουστού για τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις αθρόες καταδίκες σε θανατική ποινή και τις αθρόες εκτελέσεις.

Και πάλι τα ίδια: Γη και ύδωρ από την Ελλάδα, έστω λάδι και φασόλια της μεσογειακής διατροφής, μπουζούκι και φολκλόρ για τους Κινέζους «Κολοσσούς». Τότε ήταν που (σκέφθηκα), ότι για να συμβαίνουν όλα αυτά ο Έλληνας οραματιστής πρωθυπουργός -που γλαφυρά αφηγήθηκε στον Κινέζο ομόλογό του (και με πρώτο χέρι τα πνευματικά δικαιώματα), την εποποιΐα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς επί (παππού του) Γεωργίου Παπανδρέου, θα διάβαζε πολύ Φάουστ του Γκαίτε στα νιάτα του. Ο οποίος ως γνωστό πούλησε και την ψυχή του στον διάβολο με αντάλλαγμα την επιβίωση.

Έτσι και ο πρωθυπουργός μας: Κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος για να μας σώσει από την Ελλάδα του πατέρα του, του Μητσοτάκη, του «ήλθε η ώρα του Καραμανλή» του Σημαιοφορίδη και του Πετσάλνικου. Για να μπορούν έτσι τα εγγόνια τους να αφηγούνται τα κατορθώματα των παππούδων τους στο μέλλον στους επόμενους πατερούληδες Κινέζους του ΚΚΚ.

Μέχρι και στο Κοινοβούλιο, στο άβατο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρουσιάστηκε ο υψηλός φιλοξενούμενος, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό 45 λεπτών (στα ίδια κινεζικά μ’ αυτά που συχνά άπταιστα ακούγονται στην ίδια αίθουσα) σε Έλληνες εθνοπατέρες.
Αλλά το πιο συμπαθητικό ενσταντανέ ήταν η απονομή διάκρισης της Ελληνικής Βουλής, δια χειρός του προέδρου της και ακάματου βουλευτή Καστοριάς κ. Φ. Πετσάλνικου στον Κινέζο.

Του απένειμε, εκ μέρους της Ελληνικής Βουλής εννοείται, βραβείο «για την συμβολή του στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας». Πάλι καλά που ο ημέτερος βουλευτής, δεν του απένειμε βραβείο για την υποδειγματική δημοκρατία της Κίνας και τον Κοινοβουλευτισμό, καθώς και την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Όπως τότε, όταν χαίρονταν μαζί με τους άλλους των δημοκρατικών δυνάμεων επί Ανδρέα Παπανδρέου, όταν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Ακαδημία Αθηνών απένειμε διακρίσεις στον αείμνηστο «ηγέτη» της Ρουμανίας Νικ. Τσαουσέσκου και στην σύζυγό του για τα επιτεύγματα του βαλκανικού κομμουνισμού και αντιιμπεριαλισμού. (Αυτές οι τιμές προς τον Τσαουσέσκου, ήταν μία επανάληψη της ιστορίας. Προηγήθηκε ο Καραμανλής).

Φαίνεται ότι ο κ. Φ. Πετσάλνικος έχει και άλλες αστείρευτες ιδέες. Διότι μετά τις προσπάθειες καταπολέμησης της γραφειοκρατίας που εξήγγειλε πρόσφατα -δεν του έφθασαν τα περίπου 30 χρόνια της βουλευτικής του θητείας για τον ηράκλειο άθλο- να που τώρα, πάντα πιστός στο πλευρό των Παπανδρέου, αποκαθιστά επιτέλους στα μάτια της Δημοκρατίας την συκοφαντημένη Λαϊκή Κίνα.

Με την περιφορά του δίσκου υπέρ των πτωχών, δεν αποκλείεται να δούμε και τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας να αγοράζει ελληνικά ομόλογα και να ανακηρύσσεται προστάτης της Δημοκρατίας και του αφοπλισμού. Είναι ολοφάνερο, ότι ο βουλευτής Καστοριάς, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του.

Ένας αναγνώστης

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως μου φάνηκε ή είναι αλήθεια ότι ο ηγέτης του Κινεζικού Κομμουνισμού δεν συναντήθηκε με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ; Ή θεωρείται ultra light για τα γούστα του Περισσού η Κίνα;

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/10/10

    Εξαιρετικές οι επισημάνσεις. Εύλογα ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα.
    Και πάλι, εξαιρετικές οι επισημάνσεις και πικρή η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ