9.10.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ή όπως αλλιώς ΧΑΛΙ-κράτης

Οι εμπνευστές του, ζούνε έξι μήνες τον χρόνο στην Αμερική κι αλλού…
Άρα λοιπόν, γίνεται αμέσως αντιληπτό, πόσο ξένο και αντιΕλληνικό είναι το νέο φρούτο. Μπορεί για πέντε έως έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδος να είναι καλό, αλλά για την υπόλοιπη χώρα-Επαρχία, ο θάνατος, μάλιστα και γρήγορος. Σβήνει ή καλλίτερα διαλύει το χωριό το κύτταρο του κράτους. Διαλύει Νομαρχίες (άρα χάνονται οι τοπικές εξουσίες) συνενώνει πενήντα χωριά ίσως και περισσότερα σ’ ένα Δήμο με ακαθόριστα διοικητικά και υπηρεσιακά δικαιώματα, που και μέχρι σήμερα με το ισχύον καθεστώς-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, απέδωσε όχι τα αναμενόμενα.



Το χωριό μου ανήκε στο δήμο Ίωνα Δραγούμη μαζί με άλλα τέσσερα χωριά και βλέπαμε τον δήμαρχο στη φέξη και Δύση. Τώρα μας εντάσσουν σ’ ένα δήμο με 30 χωριά κατασκευασμένα από τον ΧΑΛΙ-κράτη. Φαντασθείτε, τι έχει να γίνει και το κυριότερο χωρίς το χρήμα, γιατί μέχρι το 2020 θα το παίρνει η Τρόϊκα, για το χρέος, όπως είπε ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος «Εμείς τα φάγαμε τα λεφτά! Ώρε λεβεντόπαιδο… Το φανερώνει εξάλλου η διπλή κοιλιά σου.
Λοιπόν φέξε μου, αλλά πάλι γλίστρησα.

Αυτό το νομοσχέδιο και το άλλο με την ψήφο των αλλοδαπών, που βγήκαν από τα μανίκια των μάγων σχεδιασμένα προφανώς στα ξένα κέντρα θα θάψουν δια παντός την επαρχία και θα αλλοιώσουν την ταυτότητα του μέχρι σήμερα: Ανάδελφου Έλληνα». Προσωνυμία με μεγάλη σημασία, γιατί ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Έλληνα. Αυτόν πολεμάνε οι ξένοι.
Βέβαια έγιναν και πιο μπροστά απόπειρες διαλύσεως της ελληνικής κοινωνίας.
Με το διαζύγιο του τέως Α. Παπανδρέου. Δεν έμεινε σπίτι να μη έχει διαζευγμένο ανδρόγυνο.
Με τον συνδικαλισμό στα σχολεία. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, χωροφυλακή κ.λ.π. Δεν ξέρουμε πόσους προέδρους και συμβούλους χαραμοφάηδες έχουμε.
Δημιουργήθηκε μια νέα τάξις ανθρώπων που δρουν ανασταλτικά σε κάθε πρόοδο.

Έτσι λοιπόν και τώρα, αφού δεν κατορθώθηκε να διαλυθεί το Ελληνικό, με νέες μεθόδους οι ίδιοι πάλι εισηγητές, κινήσεις ψυχολογημένες και εγκεκριμένες από τους μάγους θα επέλθει η διάλυσις της επαρχίας, αφού θα χαθούν τα χωριά, λόγω ανυπαρξίας διοικητικής μέριμνας, θα καταστραφεί η όποια παραγωγή υπήρχε μέχρι τώρα, ο γεωργός, ο επιχειρηματίας θα κλείσει το μαγαζί του, ο νέος θα ψάχνει στην Κοζάνη να βρει τον άνθρωπο που θα τον εξυπηρετήσει για την νέα επιχείρηση και ύστερα από αυτό θα πάρει τον δρόμο του χαμού…
Εμείς δε, τώρα πηγαίνουμε 2 φορές την ημέρα στα super markets, σε λίγο θα πηγαίνουμε 5 πέντε φορές την ημέρα. Εκεί μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια. Όλα για τον πολίτη.
Αυτή την έννοια έχει ο ΧΑΛΙ-κράτης να καταστρέψει την παραγωγή μας και να γίνουμε δούλοι των Σιωνιτών. Εξάλλου εσχάτως φορέσαμε και το σκούφο τους.

Αγαπητοί πατριώτες του νομού, ασχέτως κόμματος με τον ΧΑΛΙ-κράτη γκρεμίζεται οριστικά το σπίτι μας, όχι του γείτονα ή του αντίθετου, αλλά το σπίτι του κάθε επαρχιώτη Έλληνα. Θυμηθείτε το…
Είναι πολύ καλά μελετημένο το έργο που θα παιχθεί. Θα χαθεί ο νέος. Τα παιδιά μας θα γίνουν του μηνιαίου μισθού των 360 ευρώ. Ανακοινώθηκε ήδη. Ο ΧΑΛΙ-κράτης θα ερημώσει την επαρχία. Το πολυεπαναλαμβάνω. Θα ψαχνόμαστε. Η ΥΠΕΡ Νομαρχία Κοζάνης τώρα θα έχει άλλους τρεις πτωχούς χαμένους υπό την δικαιοδοσία της. Πότε και ποιος θα μας λύσει τα προβλήματα. Γρεβενών, Καστοριάς και Φλωρίνης; Ποιος θα είναι ο κουμανταδόρος; Ασφαλώς ο άγνωστος ΧΙ ή ο φούφουτος.

Θα καθόμαστε σαν απολωλότα πρόβατα έξω από το δημαρχείο με το χαρτάκι, για να πάρουμε σειρά στο αίτημά μας, και εφόσον είναι μέσα ο δήμαρχος, ο οποίος θα πρέπει να φορέσει στολή Τζέϊμς Μποντ, να πετά από το ένα χωριό στο άλλο. Πάρτε το χαμπάρι. Χανόμαστε. Μας διαλύουν πολύπλευρα. Και αλίμονο σ’ αυτόν που βγήκε στις εκλογές κομματικός αντίθετος, εννοώ την επαρχία.
Το ακούτε καθημερινά. Κόβονται κονδύλια από υπουργεία, οργανισμούς, εκεί ανήκει και ο δήμος. Λοιπόν γιατί να μη μας φορολογήσουν περισσότερο; Το υποπτεύομαι και το πιστεύω, θα πληρώσουμε εμείς το νυμφικό του ΧΑΛΙ-κράτη. Γι’ αυτό ακούτε από τα στόματα των υπεύθυνων οι εκλογές είναι εθνικό ζήτημα. Ποιες εκλογές; Οι δημοτικές; Άλλο πάλι αυτό το φρούτο. Ζητάνε να πάρουμε και όπλα. Αφού είναι εθνικό το θέμα του δήμου! Ο ΧΑΛΙ-κράτης σ’ όλο το μεγαλείο του!
Όλοι γνωρίζετε πως σήμερα στην Καστοριά λειτουργούν και κτίζονται καινούρια 10 δέκα super markets.
Πως εξηγείται αυτό; Είναι Καστοριανοί επιχειρηματίες; Είναι ο Χήτας, ο Φαρσαλιώτης, ο Εκιντζόγλου, ο Τουμπίδης; Ασφαλώς όχι. Εκεί μας οδηγούν οι μάγοι μάλλον ξένοι, όπως έγραψα και πιο πάνω, αυτοί που μιλάνε μόνο αμερικάνικα.

Ε, πατριώτη ήρθε η ώρα να αντισταθείς. Πώς; Να μη πας να ψηφίσεις. Κανένας στην κάλπη. Εξάλλου βλέπετε ποιους βάζουν. Όλο βουλευτές και όσοι ήταν προηγουμένως χωμένοι στα πράγματα. Αυτοί θα μας σώσουν;
Τώρα θα σου περιγράψω πιο απλά αυτό που θα γίνει. Κάθε ψηφοδέλτιο θέλει 120 υποψηφίους. Έχουμε 5 συνδυασμούς άρα θα μπουν 600. Είναι τρεις οι δήμοι; Οπότε θα έχουμε 2.000 υποψηφίους, σοφούς που θα μας εκπροσωπήσουν. Εάν αυτός ο τόπος είχε 2.000 σοφούς, πιστεύω πως θα είχε καλύτερη τύχη. Το αντίθετο όμως!

Σκέψου βαθειά αυτή τη φορά πατριώτη. Μη προσέρχεσαι στην κάλπη. Αυτή τη φορά καίγεσαι για πάντα.
Μακριά από τον ΧΑΛΙ-κράτη. Αν πατήσουμε την πεπονόφλουδα του ΧΑΛΙ-κράτη θα πέσουμε ανάσκελα και θα χτυπήσουμε στο κεφάλι. Σκέψου, όχι κομματικά. Σκέψου το σπίτι σου που γκρεμίζεται για πάντα.
Εσύ μόνος σου μπορείς να σκεφθείς καλλίτερα από τους ονειρεμένους. Να η ευκαιρία. Μη βγάλεις μόνος σου τα μάτια.

Νίκος Πρώϊος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ