8.12.18

ΟΔΟΣ: 1+1 για την Τραβιάτα



για την παράσταση του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου στις 19:55

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ | SOLD-OUT*

Προσφορά 15 διπλά εισιτήρια στην τιμή του ενός 

για  την "Traviata" του Νίκο Μιούλι


Οι 15 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση στα γραφεία της ΟΔΟΥ (τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) θα αποκτήσουν δύο εισιτήρια αξίας 30,00 ευρώ στην τιμή των 15,00 ευρώ (δηλαδή 7,5 € το άτομο). Η πληρωμή πραγματοποιείται με το κουπόνι της ΟΔΟΥ (του φύλλου 964 / 13.12.2018) την ημέρα της αναμετάδοσης από την Νέα Υόρκη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:55, στην είσοδο του ΤΕΙ Καστοριάς (με ονομαστικό κατάλογο που θα καταρτίσει η ΟΔΟΣ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως της προσφοράς.
Ευγενική χορηγία της ΟΔΟΥ
(*) Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να ακυρώνονται τελευταία στιγμή κάποιες συμμετοχές που είχαν δηλωθεί στον κατάλογο της ΟΔΟΥ 1+1, η εφημερίδα συντάσσει και λίστα αναμονής γι’ αυτές τις περιπτώσεις.






Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD” παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη «Λα Τραβιάτα» του Giuseppe Verdi, το μεθεπόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19:55.

Ο νέος μουσικός διευθυντής της Met, Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την διαχρονική τραγωδία του Verdi, σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή του Michael Mayer, η οποία εκτυλίσσεται σε ένα εκθαμβωτικό σκηνικό του 18ου αιώνα που αλλάζει με τις εποχές.

Yannick Nézet-Séguin 
ΜΕΤ 4 Δεκεμβρίου 2018 
 Από την πρεμιέρα της Τραβιάτα στις 4 Δεκεμβρίου 2018
και την επίσημη ανάληψη της θέσης του μουσικού διευθυντή
από τον Yannick Nézet-Séguin

Η μοναδική Diana Damrau είναι η καταδικασμένη ηρωίδα Βιολέττα, ενώ τον ρόλο του εραστή της Αλφρέντο ερμηνεύει μοναδικά ο φημισμένος Juan Diego Flórez, ο οποίος επιστρέφει στην Met μετά από 5 χρόνια. Ο Quinn Kelsey είναι ο προστατευτικός πατέρας του Αλφρέντο, Τζόρτζιο Ζερμόν. 




Σε μια από τις πιο κλασικές ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί, ο Verdi καταφέρνει και συνθέτει ένα λεπτομερές ψυχογράφημα της πρωταγωνίστριάς του ακολουθώντας με την μουσική του όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Βιολέττας και των συμπρωταγωνιστών της. Μια σειρά από πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν την μοναδική αυτή όπερα στην οποία το κοινό απολαμβάνει όλες τις χαρούμενες αλλά και δυσάρεστες στιγμές ενός έρωτα που ήταν καταδικασμένος να αποτύχει.




Η υπόθεση του έργου δεν είναι άλλη από μια παράφραση, με αρκετές όμως περικοπές, του κλασικού παγκοσμίου φήμης δράματος του Αλέξανδρου Δουμά Η Κυρία με τας καμελίας (1852). Το έργο διηγείται την τραγική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα, ματαιωμένου από τις κοινωνικές συμβάσεις.




Ο Βέρντι έγραψε τη μουσική για την Τραβιάτα (που σημαίνει: «η παραστρατημένη») πάνω σε λιμπρέτο του Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε, με τον οποίον είχε συνεργαστεί και για την όπερα Ριγκολέττο. Οι όπερες Ριγκολέττο (1851), Τροβατόρε (1853) και η Τραβιάτα (1853) αποτελούν την επονομαζόμενη «λαϊκή τριλογία» του Βέρντι, όπερες που γράφτηκαν από τον συνθέτη σε μια περίοδο δημιουργικής λαμπρότητας, όταν βρισκόταν σε αναζήτηση ωραίων λιμπρέτων και συναρπαστικών χαρακτήρων, πέρα από τα μέχρι τότε συνηθισμένα ιστορικά του έργα. Οι μελωδίες και των τριών αυτών έργων έγιναν σύντομα πολύ δημοφιλείς και κρατούν ακόμη τα σκήπτρα στις διεθνείς λυρικές σκηνές.




Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε στις 6 Μαρτίου 1853 στο La Fenice της Βενετίας το 1853 με... απόλυτη αποτυχία! Το 1855 στο Teatro Real της Μαδρίτης, στην συνέχεια το 1856 στο Théâtre-Italien του Παρισιού και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με αποκορύφωση την γαλλική version που ανέβηκε στο Théâtre Lyrique του Παρισιού το 1864 με εξαιρετική επιτυχία και υπό τον τίτλο Βιολέττα. Έκτοτε συνεχίζει να ανεβαίνει με επιτυχία σε όλα τα λυρικά θέατρα της υφηλίου.




Στην Ελλάδα η πρώτη παράσταση της Τραβιάτα δόθηκε στην Κέρκυρα στις 29 Οκτωβρίου 1855, πριν την ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα. Στην Αθήνα η πρώτη παράσταση δόθηκε το 1857. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέβασε το έργο για πρώτη φορά στις 30 Ιουλίου 1942 στο θερινό θέατρο της Πλατείας Κλαυθμώνος.




Είναι η δεύτερη φορά που το καστοριανό κοινό θα παρακολουθήσει ζωντανά την Τραβιάτα από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η πρώτη ήταν στις 11 Μαρτίου 2017 ["εδώ"] στην μοντέρνα σκηνοθεσία του Willy Decker (με την Sonya Yoncheva και τον Michael Fabiano) που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2005.




Η νέα παραγωγή του Michael Mayer της 15ης Δεκεμβρίου, θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 19:55, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.




ΤΕΙ Καστοριάς

15 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:55  
[Η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες και 7 λεπτά, με δύο διαλείμματα και συνεντεύξεις των 30 λεπτών έκαστο, και  θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καστοριάς Ορεστειάς]

● Νέα παραγωγή, υπό την διεύθυνση του Yannick Nézet-Séguin και σκηνοθεσία Michael Mayer. Με τους Diana Damrau, Juan Diego Flórez, Quinn Kelsey κ.ά.

● Τιμές εισιτηρίων: 15,00 € (10,00 € μαθητικά, φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1 (θα δημοσιευθεί στο 964 φύλλο της εφημερίδας της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2018) η τιμή είναι 15,00 € για δύο άτομα (δηλαδή 7,50 € το άτομο). Η προσφορά είναι για 15 εισιτήρια (30 άτομα). Είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στην εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.




Σχετικά:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ