9.2.20

Ούτε 311 χρόνια μετά




Ούτε 311 χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα στην Βενετία το 1709, δεν θα γνωρίσουν οι Καστοριανοί την "Αγριππίνα" του Χέντελ, η οποία κάνει πρεμιέρα στην σκηνή της ΜΕΤ το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Η "Αγριππίνα" του Γκέοργκ Φρήντριχ Χέντελ (1685-1759) σε λιμπρέτο του καρδινάλιου Βιντζέντζο  Γκριμάνι, έγινε για το καρναβάλι της Βενετίας του 1709. Η όπερα αφηγείται την ιστορία της Αγριππίνας, της μητέρας του Νέρωνα, καθώς αυτή σχεδιάζει την πτώση του ρωμαίου αυτοκράτορα Κλαύδιου και την τοποθέτηση του γιου της στη θέση του.

Στο βίντεο (κάτω) η διάσημη Joyce DiDonato -ως Αγριππίνα- ερμηνεύει θεσπέσια την άρια "Pensieri, voi mi tormentate" (Σκέψεις με βασανίζουν).




Το λιμπρέτο του Γκριμάνι θεωρείται ένα από τα καλύτερα που ασχολήθηκε ο Χαίντελ, είναι μια "αντι-ηρωική σατιρική κωμωδία" που βρίθει πολιτικών υπαινιγμών. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αντανακλά τον ανταγωνισμό του Γκριμάνι με τον πάπα Κλήμη ΙΑ'.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55 σε επιλεγμένες αίθουσες της Ελλάδας [Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Λεμεσός, Λάρνακα, Λευκωσία, Πάφος και Πρέβεζα]

Σχετικά: Η K.Lindsey ερμηνεύει τον Νέρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ