16.2.20

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το φυσικό αέριο




Η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσε στη δευτερολογία της όλα τα στοιχεία για τον προγραμματισμό του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση και «αποδόμησε» όπως ισχυρίζεται «το αφήγημα που ήθελε να μην έχει γίνει τίποτα για την παροχή του φυσικού αερίου».
Μίλησε για προσχηματική καθυστέρηση και ζήτησε από τον υπουργό να εξηγήσει το λόγο «καθώς υπήρχε χρηματοδότηση, ήταν όλα έτοιμα όπως για παράδειγμα η ένταξη του σταθμού της Ποριάς στον ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ».
Ο υπουργός εξήγησε πως οι εξελίξεις στην απολιγνιτοποίηση οδήγησαν στην επιλογή επικαιροποίησης του σχεδιασμού της ΔΕΔΑ, από τη σημερινή κυβέρνηση, ώστε να συμπεριληφθεί και η παροχή φυσικού αερίου από τον Περδίκκα.
Ουσιαστικά ο υπουργός «παραδέχθηκε πως το τελεσίγραφο του κ. Μητσοτάκη για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2028, καθυστερεί τουλάχιστον κατά ένα χρόνο την παροχή φυσικού αερίου» σε Καστοριά, Μανιάκοι, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ