6.2.20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 6.2.2020 | 1020

Νέα Δημοκρατία και Νεορατσισμός


Αρκετούς μήνες μετά τις φωτογραφήσεις δημοτικών και όχι μόνο αιρετών, με ή χωρίς εικόνες της Παναγίας με τον μητροπολίτη Καστοριάς, ο πρόεδρος της ΝοΔΕ Καστοριάς κ. Σ. Αδάμ, εκφράζοντας και εκπροσωπώντας το κόμμα που κυβερνά και αποκατέστησε την Δημοκρατία και εγγυήθηκε την ανεξιθρησκεία ως και την κοσμικότητα της κοινωνίας, επανέλαβε (πολλές φορές για να μη καταλείπεται αμφιβολία), ότι στην Καστοριά είναι ευπρόσδεκτοι οι ξένοι αυτοί, μόνο αν είναι χριστιανοί, όχι μουσουλμάνοι —και μάλιστα όχι ό,τι κι ό,τι αλλά αποκλειστικά Σύριοι, αποκλειστικά οικογένειες και εφ' όσον είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Μόνο ορθόδοξοι!

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
"Της Πατρίδας..." 
Από το 1990 έχω αποκτήσει ξαφνικά και δίχως να το έχω σκεφτεί από πριν μια ακόμη πατρίδα. Είναι η χώρα της γραφής. Εδώ και 30 περίπου χρόνια αποτυπώνω στο χαρτί τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς μου και προπαντός τα ιστορικά στοιχεία που ανακαλύπτω για τον όμορφο τόπο μας. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Αυτά όμως δεν έχουν καμία—μα καμία όμως— σημασία για τους λαμπρούς «επίτροπους της ειρήνης» αλλά και διάφορων «φορέων του λαϊκού κινήματος». 

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Τα μαύρα γάντια
Το διήγημα αυτό ανήκει σε μια σειρά διηγημάτων που αναφέρονται σε κακοποιήσεις παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Το χαστούκι του πατέρα της καθημερινής ζωής... χωροφύλακα
Όλοι, πολίτες, δημοσιογράφοι, βουλευτές κ.ά. καταφέρθηκαν εναντίον του χωροφύλακα σχολιάζοντάς τον περιφρονητικά με ατάκες μίσους.

ΟΔΟΣ:
Άριστα!
Οπότε τίθεται ακόμη ένα ζήτημα: Πώς διεκδικούνται λύσεις στα προβλήματα της Καστοριάς, όταν δεν έχουν διασφαλιστεί τα αυτονόητα; Όταν δεν υπάρχει βάση συζήτησης;

Βιβλίο
Μυρτώ Πετροπούλου:
Με τα φτερά του Πήγασου

-«Η πολιτεία οφείλει στη Δυτική Μακεδονία»
-Φεβρουάριος 2014 | Φεβρουάριος 2017 | Φεβρουάριος 2020
-Είπαν: πρόεδρος της ΝοΔΕ Καστοριάς
-Συνάντηση εργασίας στην ΔΕΥΑΚ
-Παγκοσμιοποίηση (και) των ιών
-Ο Wozzeck από την Met
...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 6.2.2019 | 1020

1 σχόλιο:

  1. Αναγνώστης7/2/20

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ΟΔΟΥ, που την κάνει να ξεχωρίζει απ'όλες τις άλλες, είναι η υπέροχη εικονογράφησή της! Την ευχαριστούμε και γι' αυτό της το δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ