5.2.16

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάζοντας στην εφημ. «Μακεδονία» για το συνέδριο της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Ηράκλειτος 735-475 πΧ" και νοµίζοντας ότι πρόκειται περί του µεγίστου φιλοσόφου, από την Έφεσο, τηλεφώνησα 7 φορές στην «Μακεδονία» να µάθω λεπτοµέρειες και ω του θαύµατος έµαθα, ύστερα από πολλούς κόπους, ότι δεν πρόκειται περί του Εφέσιου φιλοσόφου, αλλά περί άλλου επιστήµονα που δεν έχει καµµία σχέση µε την φιλοσοφία.
Στο συνέδριο της Καστοριάς, ευτυχώς, δεν έγιναν τέτοια παρατράγουδα. Όλα ήταν τακτικά και µε πολύ δουλειά και όρεξη τα- χτοποιημένα. Με αξιόλογους ομιλητές προσεκτικά διαλεγµένους. Μπράβο, αυτά πρέπει να επαναλαµβάνονται. Χρειάζονται.
Αφού λοιπόν φερόµαστε µε αυτόν τον τρόπο, στους σοφούς πρόγονους, να µην απορούμε για τα χάλια µας. Έτσι είµαστε και έτσι θα είµαστε αφού οι αρµόδιοι του υπουργείου Παιδείας δεν µπορούν να ξεχωρίσουν τους δύο Ηράκλειτους! Τι Λωζάνη τι Κοζάνη! Η δικαιολογία του προέδρου της Θεσσαλονίκης (στη διαµαρτυρία µου) ήταν ότι ο τίτλος τέθηκε από το γνωστό για τις γκάφες του υπουργείο Α-παιδείας. Έτσι, πρέπει να προσέχουµε το τίτλο του συνεδρίου να µην είναι όπως της Θεσσαλονίκης αν και, για τα δύο διεθνή συνέδρια Τοξικολογίας που έγιναν, υπό την εκλεγµένη προεδρία µου, πήρα πολλούς και παγκόσµιους επαίνους.

Με τιµή
Αναστάσιος Β. Κοβάτσης
 καθηγητής δρ δρ  στα πανεπιστήµια ΑΠΘ, Γάνδης, Τριπόλεως και Νίχον (Τόκυο) Ιαπωνίας 


Δημοσιεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2015, αρ. φύλλου 806


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ