Επιτρέψατέ μου κάποια σχόλια:
Α’. Πώς μπορεί (αν είναι δυνατόν) ο απλός πολίτης, με τα προβλήματα της καθημερινότητος και με το άγχος της οικονομικής δυσπραγίας, να παρακολουθεί και να κρίνει τις ανακολουθίες λόγων και έργων των πολιτικών μας, τις «κωλοτούμπες» και τις παλινωδίες τους. Π.χ στην Αγία Πετρούπολη προ μηνών ο κος Πρωθυπουργός σε συνάντηση με τον κο Πούτιν δήλωνε: Δε φοβάμαι να ξανοιχθώ(!) σε νέες θάλασσες, προκειμένου να φθάσω σε πιο ασφαλή λιμάνια (άνοιγμα δηλαδή προς την Μόσχα για δανειακή συμφωνία).
Σε λίγες μέρες ωστόσο αργότερα υπέγραφε την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «θεσμούς» ύψους 7,9 (;) δις ευρώ και αποδοχή συγχρόνως πολλών και σκληρών μέτρων, επαχθεστέρων των προηγουμένων (Σαμαρά-Βενιζέλου). Αυτή ήταν η αναζήτηση για ασφαλή λιμάνια μακράν της Ε.Ε.; Δηλ. υπέγραφε «μνημονιακή» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.
Β’. Διαβάζω μια παλαιά δήλωση του φεντεραλιστή οικονομολόγου «Τσάρου» της ελληνικής οικονομίας τότε κου Γιάννου Παπαντωνίου (2010). « Οι δημιουργοί της Ευρωζώνης είχαν σχηματίσει μια νομισματική ένωση αρίστων (!) συνθηκών, που θα χαρακτηριζόταν από δημοσιονομική ενοποίηση, ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού και πολιτική ένωση» Τι έδειξαν τα πράγματα έκτοτε; Μέχρι σήμερα διαπιστώνεται ότι τέτοια ένωση, όπως την παρουσιάζει ο πρώην υπουργός, δεν είδαμε να εκπληρώνει και να πραγματοποιεί τις προϋποθέσεις. Και εδώ απόσταση λόγων και έργων. Συνεχώς ομιλούν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όμως φως δεν βλέπουμε. Ύστερα πώς να μην έχει η Ελλάς έλλειμμα ανταγωνιστικότητος και στασιμότητα στην ανάπτυξη;
Γ’. Έπειτα, μας φταίνε οι ξένοι! Ο τότε πρέσβυς των Η.Π.Α Ντάνιελ Σπέκχαρντ προειδοποιούσε τον κο Γ.Α Παπανδρέου και τους άλλους πολιτικούς: « Κάνετε κάτι, ό,τιδήποτε για την οικονομία σας, η οποία καταρρέει και καταστρέφεται». Απηύθυνε προειδοποιήσεις και συστάσεις, όμως κατέληξαν τα πράγματα «εις ώτα μη ακουόντων» Τα στοιχεία από το βιβλίο του Κ. Ιγνατίου (Τρόικα η καταστροφή). Οι δικοί μας οι «έξυπνοι» πολιτικοί τον θεωρούσαν «ο πρέσβυς των δεξιώσεων». Έμεινε ο ΓΑΠ πιστός στις πιέσεις και τα κελεύσματα των συνδικαλιστών. Τέτοιες αβελτηρίες και αδυναμίες προβλέψεων και προοπτικών οδήγησαν την χώρα μας στο μη περαιτέρω.
Δ’. Είχαν διορίσει πολλούς «μετακλητούς» υπαλλήλους στην πρώτη εξάμηνη περίοδό τους, αλλά οι πλείονες δραπέτευσαν προς τον κ. Λαφαζάνη! (από δήλωση αρμοδίου κυβερνητικού). Συνεπώς και…λογικόν έχουν σειρά διορισμού και άλλοι ημέτεροι!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κάτων ο τιμητής
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Οκτωβρίυο 2015, αρ. φύλλου 806
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.