2.8.18

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς σχετικά με το θέμα που κυριαρχεί στο νομό μας και αφορά το νερό ύδρευσης στο Δισπηλιό - μιας περιοχής με μεγάλο πληθυσμό κατοίκων αλλά και έδρα πολλών επιχειρήσεων (κυρίως δραστηριοποιούμενες στον κλάδο της γούνας) με επίσης μεγάλο αριθμό εργαζομένων - το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση βάσει εργαστηριακών αναλύσεων, και για το οποίο μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, σαν κοινωνία δεν έχουμε λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, απαιτούμε:

1. Πλήρη ενημέρωση για τις επιπτώσεις στην υγεία τόσο των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων της περιοχής από τη χρήση του ρυπασμένου νερού, πέρα από το αυτονόητο της άμεσης διάθεσης πόσιμου νερού.

2. Ενημέρωση από τους υπεύθυνους όλων των βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης βάσει των αρμοδιοτήτων τους για την αιτία της ρύπανσης, τα μέτρα αντιμετώπισης ως και στην μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος

3. Απόδοση ευθυνών σε όσους αποδεδειγμένα και με οποιοδήποτε τρόπο έχουν προκαλέσει και συμβάλλει σε αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής του Δισπηλιού.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς δηλώνει ότι θα είναι αρωγός και θα στηρίζει όλες τις δράσεις των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής και θα αγωνίζεται για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειάς τους.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ