1.4.20

ΟΔΟΣ: Αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αρχών της Καστοριάς



Ήδη έχει προκληθεί αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αρχών της Καστοριάς στα μάτια του απλού κόσμου, που αισθάνεται μειωμένος, προσβεβλημένος, μόνος. Τώρα και φυλακισμένος.



ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ότι στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς διαδρομής, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι και στην Καστοριά, περισσότερο όμως από αλλού, τίποτε δεν θα είναι ίδιο όπως προηγουμένως.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι ακόμη δεν φθάσαμε, ούτε στα μισά του δρόμου.

ΥΠΑΡΧΕΙ πάντα η ελπίδα ότι ένα θαύμα, θα ξορκίσει, θα εξαγνίσει και θα αναγεννήσει πολίτες και πολιτικό προσωπικό. Όμως τα θαύματα σίγουρα δεν γίνονται συχνά. Αν γίνονται κιόλας.

ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, οι αυτοσχεδιασμοί σε βάση πρόχειρη και χωρίς επαρκή προετοιμασία.

Η ΤΑΣΗ για δημοσιότητα και η υπερβολική έκθεση σε αυτήν όλων (εκτός του προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που αντιθέτως αποφεύγει ακόμη και τα βασικά) αυτών των εκλεγμένων και υπόλογων, που άναυδοι οι πολίτες της Καστοριάς παρακολουθούν κάθε μέρα και κάθε βράδυ να μιλούν ακατάπαυστα για την Καστοριά και τους ίδιους τους πολίτες, παρουσιάζοντας την κατάσταση ως περίπου κόλαση, είναι η μια παράμετρος.

ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ αμφιβολία ότι οι περισσότεροι "κάηκαν" από τον ίδιο τον πολιτικό ναρκισσισμό τους. Και την επιθυμία τους να νοιάζονται πρωτίστως για το επικοινωνιακό τους πλαίσιο.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ με το να ζητούν την μια μέρα καραντίνα όλης της Καστοριάς, και μόλις την επόμενη να αναιρούν τα όσα προηγουμένως ζήτησαν, επειδή αντιλήφθηκαν τις ευθύνες που θα επωμίζονταν. Είναι μια άλλη πτυχή.

ΘΥΜΗΔΙΑ προκαλεί στο πανελλήνιο, η απαίτηση του τοπικού πολιτικού κόσμου να γίνει Σπιναλόγκα όλη η περιοχή.

ΟΠΩΣ και που την επαύριον ζητούν και πάλι σαν τα παιδιά που επιδιώκουν τα χατίρια τους, τις εξαιρέσεις που επιλέγουν, ανάλογα με την πολιτική πίεση που ασκείται (;). Καπρίτσια.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο δήμαρχος Καστοριάς μόλις 20 ημέρες πριν ευχόταν «Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή», και δήλωνε απλά ψύχραιμος να παρακολουθεί αυτά που εξελίσσονταν στην Ελλάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό, δηλαδή τα κρούσματα στην Ηλεία και τα συμβαίνοντα στην Αχαΐα, επέτρεψε στους πολίτες της Καστοριάς την παρανόηση ότι το πρόβλημα ήταν αλλού. Κάτω από το αυλάκι.

ΣΗΜΕΡΑ, όλα στις αρχικές εστίες στην Πελοπόννησο, τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο, και στην Καστοριά οι πολίτες μένουν άναυδοι από το τοπικό σήριαλ, που οι άρχοντές της θέλησαν για Σπιναλόγκα.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ακόμη και τα μειονοτικά στο θρήσκευμα χωριά στην Θράκη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αναλώθηκε πολύτιμος χρόνος με το να ασχολείται ο δημόσιος λόγος στο θαύμα της Θείας Ευχαριστίας, το αν θα μεταλάβουν το Πάσχα οι επίσημοι του τόπου, το εάν έφερε τον κορωνοϊό επιστήθιος φίλος ή όχι του δημάρχου και εάν ο δήμαρχος έχει τελικά ή όχι.

ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ τους εκστασιασμένους παρουσιαστές ραδιοφωνικών εκπομπών που δήλωναν κατάπληκτοι από τα θαύματα που εξιστορούσε ο τοπικός κλήρος στα μικρόφωνα. Και αυτό είναι ένα ακόμη ιστορικό στιγμιότυπο.

ΤΟ ΟΤΙ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς δεν ξεκαθάρισε εγκαίρως τα δεδομένα, τουλάχιστον στα μάτια των πολιτών της Καστοριάς. Σε σχέση με τις πραγματικές διαστάσεις της εξάπλωσης και την κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, προσχώρησε πολύ σύντομα στην ομάδα αυτών που ήθελαν από την αρχή να υποβάλλουν την περιοχή στο σύνολό της και τις προσωπικές ελευθερίες των ατόμων σε αναστολή, υπό την κρατική απαγόρευση. Πάντα πιο πολύ από την υπόλοιπη Ελλάδα. Γίναμε και πάλι πρώτη είδηση του περιθωρίου.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ μόνο από τις συνθήκες των προηγούμενων ημερών, που οδήγησαν στην χθεσινή τραγελαφική απόφαση της κυβέρνησης για ολική καραντίνα στην Μεσοποταμία και την απαράδεκτη και άχρηστη, τύπου στρατιωτικής δικτατορίας ή έστω κινεζικής δημοκρατίας, απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από 20:00 με 8:00 σε μια ήδη έρημη Καστοριά. Στο Άργος Ορεστικό αλλά και το Νεστόριο.

ΟΧΙ για λίγες ημέρες, αλλά για ολόκληρες 14 νύχτες, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις ελευθερίες των πολιτών για 14 ημέρες και νύχτες και για τα πιο βασικά, την βοήθεια στους γονείς τους.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα όρια της εκτροπής, ιδιαίτερα για τον υπέρμετρο χαρακτήρα της επιβολής, και προπαντός την δυσαναλογία του επαχθούς μέτρου σε σχέση με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η ΚΑΜΠΥΛΗ πιο χάλια, δεν γίνεται.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Καστοριάς να δηλώνει σε ένα δικό του διάγγελμα, χθες βράδυ, για την... «επιδημιολογική πανδημία» και την... «εξάπλωση της διασποράς», δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ σήμερα να τα συμμαζέψει για οικισμούς όπως την Κολοκυνθού. Παίζοντας την κολοκυθιά.

ΞΑΦΝΙΚΑ παρουσιάζουν την Καστοριά κούκλα, κυριολεκτικά σαν πανούκλα.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ προκαλούν καίριο πλήγμα στον κόσμο της Καστοριάς. Οι διαστάσεις του θα μετρηθούν στο μέλλον και πάντα σε σχέση με τα θύματα και τους ασθενείς που θα μετρήσουμε, που όλοι εύχονται να μην συμβεί.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ επίσης επιφέρουν με ραγδαία σπουδή, καίρια απομυθοποίηση προσώπων και αξιωματούχων.

ΚΑΙ ΗΔΗ έχουν προκαλέσει αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αρχών της Καστοριάς στα μάτια του απλού κόσμου, που αισθάνεται μειωμένος, προσβεβλημένος, μόνος. Τώρα και φυλακισμένος.

ΤΑ ΩΣΑΝΝΑ δείχνουν να έχουν ημερομηνία λήξεως και μόνο ένα θαύμα, ή μια επιφοίτηση μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ συνειδητοποιούν ότι οι εκλεγμένοι τους, τουλάχιστον πολλοί απ’ αυτούς, είναι πρώτοι στις εξέδρες, στις πασαρέλες, στις γιορτές, στις δοξολογίες, στις ευλογίες και την είσπραξη των μισθών τους.

ΑΛΛΑ και ότι στα δύσκολα μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Και κρατούν τον κόσμο έγκλειστο.

ΔΕΙΧΝΟΥΝ να προτιμούν να μπατάρουν το σκάφος.

ΜΟΝΟ που παραγνωρίζουν την πιθανότητα ο κόσμος τις ώρες του εγκλεισμού του να σκέφτεται. Ποιος και για ποιο λόγο έκτισε τριγύρω του τείχη.



Σχετικά:



12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/4/20

    Έτσι ακριβώς είναι.Ο Αντώνης με κουτό πονηριές παρέσυρε τον Δημήτρη με τα νερά τους, με σκοπό να μην είναι ο Γιάννης ο μόνος εκτεθειμένος. Ο κόσμος όμως δεν είναι κουτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/20

    ΣΤΟ Δελτίο ειδήσεων έδωσαν (πάλι καλά, αν και αργοπορημένα) δίκιο στους επιστήμονες ειδικούς (για καραντίνα) προφανώς η κατακραυγή της κοινωνίας για ΛΑΘΟΣ χειρισμούς έχει ήδη φτάσει στα αυτιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/20

    Δεν βρέχει - κι όμως ψιχαλίζει - τι είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαμένη Άνοιξη1/4/20

    Συγχαρητήρια Οδός!
    Απορία, ο άρχοντας της πόλης (λέμε τώρα) έκανε τεστ και σε όλη την οικογένεια; Σύζυγο,παιδιά,γονείς,αδέλφια;
    Ή μόνο στο απέραντο "εγώ" του;
    Μήπως και στον δημοσιογραφικό του κύκλο;
    Απλά απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/4/20

    Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται 2.000 3.000 4.000 7.000 κάθε μήνα. Κι εμείς κλειδωμένοι κι αφραγκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/4/20

    Κάτι μου λέει πως σήμερα το βράδυ θα δαπανηθουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ για αποχιονισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/4/20

    Οι Αρχές της Καστοριάς νοιάζονται για την αυτοπροβολή τους και βλάπτουν την πόλη και τους κατοίκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/4/20

    Ο Αντιπεριφερειαρχης άδειασε τον Περιφερειαρχη με την κοινή γραμμή Δημάρχων ΟΧΙ καραντίνα . Κι όμως εκτέθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/4/20

    Σα μικρά παιδιά: Είπα-ξείπα!!!
    Έκαναν τον Κασαπίδη, και το Δήμαρχο Βοΐου, να μοιάζουν ο πιο σοβαροί πολιτικοί της περιοχής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος2/4/20

    Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των επιλογών των ψηφοφόρων και εννοώ τόσο για τους τοπικούς άρχοντες,όσο και των πολιτών με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους ώς πρός τον κορονοιό.
    Τώρα,χαλαρώστε και απολαύστε το.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Chrysoula Patronou-Papaterpou [fb]2/4/20

    Δυστυχώς η μικρόνοια όρια δεν έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ