24.7.23

Λόγος & Αντίλογος



Κατά το δίμηνο εκλογικό διάστημα με τα πολλά εξαγγελλόμενα από τους υποψήφιους πολιτικούς, οι οποίοι στα προγράμματά τους αναφέρονται στην αναμόρφωση του κρατικού μηχανισμού και την ριζική του διόρθωση, ήρθε η ώρα να διαπιστωθεί η υλοποίησή τους. 
Με αφορμή αρχικά, το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και δευτερευόντως με το σχολικό παράπτωμα της δασκάλας σχετικά με το βίντεο της ντροπής.
Η σημασία και των δύο περιστατικών απέδειξε πλέον ανεπιφύλακτα κάθε σοβαρή και μετρημένη αλλαγή προς την σωστή λειτουργία του κράτους και στα προβλήματα, που αφορούν τους λειτουργούς-υπαλλήλους δημοσίου, οι οποίοι παρέβησαν τα καθήκοντά τους ξαφνικά και ανεύθυνα με τραγικές συνέπειες, για το επιβατικό κοινό της χώρας, και συνέπειες στην εκπαίδευση της νεολαίας μας. Το δεύτερο είναι χειρότερο από το πρώτο διότι είναι ψυχικό βίωμα το οποίο συγκλόνισε το παιδική ψυχή, εξ ου και οι αντιδράσεις των μαθητών για το αβέβαιο μέλλον της συμπεριφοράς τους. 
Στο πρώτο ο θάνατος έδωσε τέρμα στο μέλλον, ενώ το δεύτερο θα σέρνεται ως πότε, δεν το γνωρίζουμε. Και τώρα γεννάται το ερώτημα: Αυτά τα περιστατικά, είναι εσκεμμένα και επιβαλλόμενα από ηθικούς αυτουργούς συμφεροντολογικούς; Γιατί δεν μπορεί ξαφνικά οι δράσαντες να έπαθαν στιγμιαία πνευματική διακοπή και ασυλλόγιστα προέβησαν σ’ αυτά τα απαράδεκτα και με οικτρή κατάληξη ατυχήματα με αποτέλεσμα την κρατική διάλυση σε δύο σημαντικούς θεσμούς της χώρας.
Αλλά προέκυψε και ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τις υποθέσεις αυτές. Ένα μεγάλο δημοσιογραφικό πλήθος ανδρών και γυναικών, παρουσιαστών των ΜΜΕ, με κάθε τρόπο να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις των δραστών. Για θυμηθείτε για την σύγκρουση των τραίνων φταίνε οι συμβάσεις γιατί δεν λειτούργησαν, ενώ βρέθηκαν τα τραίνα στην ίδια γραμμή. Ενώ υπάρχουν δύο γραμμές ξεχωριστές, ανόδου και καθόδου. Μάλιστα και με άλλα παρεμφερή σχόλια.
Για την δεύτερη περίπτωση, πάλι το συγγενολόι, δηλαδή οι τραγκάκηδες δημοσιογράφοι, τώρα και με την βοήθεια αγνώστου ιδιότητος ψυχολόγων, βγήκαν να υποστηρίζουν και να προδικάζουν την απαλλαγή της δασκάλας με το αιτιολογικό ότι το Σουηδικό βίντεο έχει βραβευτεί σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Αυτό όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί εκπαιδευτικό μάθημα για μαθητές του δημοτικού, αλλά για μεγαλύτερης ηλικίας.
Η γελιοποίηση όλως αυτών των υποστηρικτών και για τα δύο θέματα, είναι μεγάλη και προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά που εμφανίστηκαν στην προεκλογική περίοδο.  
Κρίμα. Αλλά δίνεται παράλληλα και μία ευκαιρία, να διορθώσουν όλα τα κόμματα, τους στόχους του, όπως το διαλαλούν επιμόνως, για την πρόοδο της πατρίδας και των Ελλήνων.  

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με τιμή
Νικόλαος Αχ. Πρώιος
Νοτιο-Μακεδόνας του Σύριζα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Ιουνίου 2023, αρ. φύλλου 1177.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ