21.7.23

Το Σκάκι


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


“στο βασίλειο του δύοντος ηλίου”

■ Ακόμα μία φορά η Καστοριά ήταν στις ειδήσεις με αρνητική εικόνα. Η βίαιη απομάκρυνση του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, μετά από κατάσχεση (απόφαση του Αρείου Πάγου για άδεια των funds να κάνουν πλειστηριασμούς), την είδαμε στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.

■ Οι άρχοντες του νομού και της πόλης ήσαν άφαντοι εκείνες τις  ώρες. 

■ Μετά από μία μέρα δημοσιεύθηκε στα τοπικά μουμουέ η είδηση ότι ο κ. Κορεντσίδης, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και ζητούσε (απαιτούσε;) την αναστολή των πλειστηριασμών. Έτσι έγραψαν. Θυμηθήκαμε ότι πριν από δύο ή τρία χρόνια είχε στείλει μία επιστολή (έτσι είχαν γράψει και τότε) προς τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωνε ότι θα κατέβουν σύσσωμοι οι άρχοντες του τόπου στην Αθήνα για να τον συναντήσουν. 

■ Μάλλον ακόμα σχεδιάζεται η «κάθοδος των αιρετών».

■ Την επόμενη μέρα και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι, τέτοια φαινόμενα θα τα βλέπουμε πλέον συχνά πανελλαδικά. Εντάξει, αν θα ανήκε στο κόμμα – υποθέτω– ο εν λόγω ιδιοκτήτης, όλο και κάτι περισσότερο θα δήλωνε. 

■ Πάντως οι υπόλοιποι αιρετοί μούγγα. Άκρα του τάφου σιωπή στην πόλη βασιλεύει.

■ Ο ομιλητικός και διαρκώς εν κινήσει κυβερνητικός βουλευτής κ. Τζηκαλάγιας ούτε δήλωσε κάτι ούτε έτρεξε να δει κάποιους ιθύνοντες.

■ Ούτε καμμία επιστολή ή ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς έκανε όπως είχε κάνει πριν δύο χρόνια που ζητούσε από τους υπουργούς -Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτικής Προστασίας- την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας του πολυτελούς τζιπ που είχε δωρίσει ιδιώτης στην ΕΤΑΚ (Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Καστοριάς. 

■ Ίσως αν ξαναψηφιστεί ο κ. Τζηκαλάγιας να ζητήσει και την πληρωμή των καυσίμων του εν λόγω τζιπ με το οποίο παρελαύνουν οι εθελοντές στις εθνικές επετείους.

■ Προς ενημέρωση των πολιτών: Όχι, η ΕΤΑΚ δεν πήγε στην Τουρκία να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς. Είχε πάντως οργανωμένη την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

■ Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής επισκέφτηκε, για ακόμα μία φορά, την ΔΕΥΑ Καστοριάς για να συζητήσουν τα «μεγάλα ΘΑ των έργων της» καθώς και το «μεγάλο αγκάθι της» το χρέος της δημοτικής επιχείρησης προς την ΔΕΗ.

■ Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο καλό είναι να θυμηθούμε αυτό το χρέος. Το καλοκαίρι του 2019 ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, κ. Φουλιράς, μας ενημέρωσε ότι το χρέος προς την ΔΕΗ ήταν πέντε εκατομμύρια ευρώ.

■ (5.000.000 €). Πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Φουλιράς; Αφού έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την νυν δημοτική αρχή «Ώρα για δουλειά», τον ψηφίσαμε και τον εκλέξαμε λόγω της καλής δουλειάς που είχε κάνει στην ΔΕΥΑΚ. Έτσι; 

■ Σήμερα είναι αντιδήμαρχος διοικητικής μέριμνας, καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη. Είναι ο αντιδήμαρχος ο οποίος στα έγγραφα που υπάρχουν στη Διαύγεια του δήμου, προσλαμβάνει υπαλλήλους, επωνύμως αυτός και... ανωνύμως οι προσληφθέντες, που πληρώνονται από εμάς.

■ H Δημοκρατία της Αρχόντισσας.

■ Ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, ο κ. Τόσκος, το καλοκαίρι του 2022 σε ραδιοφωνική συνέντευξή του μας  δεν μας πληροφόρησε ότι μειώθηκε το χρέος. Όχι, τουναντίον αυξήθηκε σε 8.000.000 ευρώ. Αυτό είναι το «συμμάζεμα» των «ώρα για δουλειές». Με τους αμέτρητους συμβούλους που προσλαμβάνουν και τα πανάκριβα τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Κ που πληρώνουμε αγόγγυστα.

■ Θα ξαναζητήσουν την ψήφο μας επειδή θεωρούν εαυτούς άξιους και χωρίς αυτούς ο τόπος δεν χρεώνεται (ουπς σόρυ, αντέχει). 

■ Επειδή οι άρχοντες του τόπου μας στενοχωρήθηκαν πολύ για τη θλιβερή είδηση της κατάσχεσης και την αρνητική εικόνα της πόλης μας, ξεχύθηκαν να «αποκριέψουν». 

■ Έτρεχαν να φωτογραφηθούν και να σφίξουν τα χέρια των πολιτών –ψηφοφόρων. Πολλές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και κουράστηκαν οι άρχοντες. Ήπιαν και τα τσιπουράκια τους. Ζαλίστηκαν και από τα πολλά έργα που ανακοινώνονται κατά κόρον. Τόσα πολλά πώς θα αντέξουμε; Τσιπουράκι; Φέρνει και τη λήθη. Ξέρουν αυτοί. 

■ «Βούλιαξε» η Καστοριά από τα ευτυχισμένα χαμόγελα των πάσης φύσεως αιρετών. Όλα βαίνουν «ανθηρά;» στο βασίλειο του δύοντος ηλίου.

 Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους
 Όπου και να ΄σαι Καστοριά.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Φεβρουαρίου 2023, αρ. φύλλου 1163.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ