13.4.14

Πρόσωπα 2013: Έφη Καραγιαννίδου [5]


Έφη Καραγιαννίδου
ΟΔΟΣ Πρόσωπα 2013 | 9.1.2014

Ταμειακή διαχείριση κοινών υποθέσεων (-)


Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθώα, άσπιλος και αγνή τοπική κοινωνία ταράσσεται από τον θόρυβο που ξεσπά γύρω από την ταμειακή διαχείριση κοινών υποθέσεων. Όχι ότι η κοινή γνώμη της Καστοριάς πληροφορήθηκε ποτέ στις πραγματικές της διαστάσεις σοβαρές υποθέσεις διαχείρισης, για παράδειγμα των γουνεμπορικών δανείων που ρυθμίστηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή ουσιαστικά «χαρίστηκαν», σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του μέλλοντος της Καστοριάς. Αφού στο ημίφως των πολιτικών «εξυπηρετήσεων» στο αμαρτωλό παρελθόν των δεκαετιών του 1990 και 2000, πολλά είναι αυτά που έγιναν και διακινήθηκαν σε διακομματικό πλαίσιο σιωπής και συνενοχής.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς άλλωστε για τα υπόλοιπα μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα; Τον Δήμο Μακεδνών, τον Δήμο Νεστορίου, τον Δήμο Καστοριάς και τον θόρυβο που εξακολουθεί να συντηρείται σχετικά με την διαχείριση του κληροδοτήματος Παπαλαζάρου; Ή ακόμη παλαιότερα την «Διέξοδο» και τον σφετερισμό χρημάτων από τα ταμεία;
Με πολιτικές πρωτίστως προεκτάσεις, οι υποθέσεις αυτές του παρελθόντος, ξέσπασαν, για ένα χρονικό διάστημα έδωσαν τροφή σε σχόλια και ειδήσεις, είχαν ή δεν απέκτησαν τελικά ποινικές προεκτάσεις, στην συνέχεια όμως, σύντομα ο θόρυβος απορροφήθηκε και ξεπεράστηκε.

Αυτή την φορά όμως, τον θόρυβο μονοπωλεί μια κυρία. Πρόκειται για την κ. Έφη Καραγιαννίδου, διευθύντρια της ΕΑΣ Καστοριάς που κανείς δεν αναγνώριζε ως δημόσιο πρόσωπο. Τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που η ίδια αποφάσισε με μια επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ να κοινολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα της εργασίας της. Αναλύοντας και υπερασπιζόμενη τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε υποθέσεις οφειλών ή απαιτήσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και παρουσιάζοντας ζητήματα που έχουν σχέση με τις σοβαρές παθογένειες του συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Γεγονός είναι ότι η ΟΔΟΣ, δεν δημοσίευσε την επιστολή της αυτή, δεδομένου ότι η κ. Καραγιαννίδου την οποία οι φίλοι και αναγνώστες της ΟΔΟΥ επέλεξαν ως αρνητικό πρότυπο, έπρεπε να μείνει ιδιώτης, μια ιδιωτική υπάλληλος στην ΕΑΣ, έστω κι’ αν ήταν διευθύντρια. Ωστόσο οι εξελίξεις ήταν σχεδόν καταιγιστικές και φαίνεται να τις προκάλεσε όλες η ίδια.

Οι αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ, δεν την υπέδειξαν για τον ΦΠΑ των αγροτών της ΕΑΣ που κατατέθηκε σε προσωπικό λογαριασμό της ίδιας (!) και δεν αποδόθηκε στους δικαιούχους, ούτε για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που λέγεται ότι έπρεπε να πληρωθούν κάπου αλλού και αγνοούνται ή απλά τοκίζονται σε προσωπικούς λογαριασμούς. Αυτά είναι ζητήματα που θα τα διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Την υπέδειξαν μάλλον για τις παλαιομοδίτικες δηλώσεις της σε συνεντεύξεις ότι έχει «βοήθεια» από γνωστό «πρόσωπο» και υψηλές «γνωριμίες». Και για την απουσία κάθε ίχνους αυτοκριτικής και μετριοπάθειας στις τοποθετήσεις της. Όλα αυτά και το δημόσιο πρόβλημα που έγινε η ΕΑΣ μπορούσαν απλά να προκαλέσουν ένα είδος μελαγχολίας, σε όσους έχουν βάσιμους λόγους να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε εκεί που βρίσκεται σήμερα, από ανθρώπους με γερές πλάτες και υψηλές γνωριμίες.

Συσπείρωσε όμως, η κυρία Καραγιαννίδου απέναντί της μια συμπαγή κοινή γνώμη με αρνητική διάθεση. Η οποία δεν αντέχει άλλο φαινόμενα σαν κι’ αυτά που σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο συνταράσσουν ακόμη την δημόσια ζωή και αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα. Ούτε αντέχει σε όσους έπιναν στο παρελθόν, στην υγεία. Των κορόϊδων εννοείται.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 722

(+) θετικές προτιμήσεις των αναγνωστών (-) αρνητικές προτιμήσεις των αναγνωστών



17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/14

    ποια ειναι αυτη? τοσο μεγαλο πληθος απασχολει και τη βγαλατε και προσωπο της χρονιας? απορω με τα ενδιαφεροντα σας στην Καστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/14

    #ποια ειναι αυτη? τοσο μεγαλο πληθος απασχολει και τη βγαλατε και προσωπο της χρονιας? απορω με τα ενδιαφεροντα σας στην Καστορια. #

    Διαβαζε πρωτα (το κείμενο γαι το υποκείμενο!) κι ύστερα μίλα!

    "Μπαρμπα Στάθης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/14

    Εσύ κοίτα μη σε ξεπαγώσουν τα λαχανικά και φαρμακωθεί κόσμος και το κείμενο το διάβασα. Έννοια σου και δεν τόχω χαμένο!
    (να μη μιλήσω κι εγώ για γνωριμίες με μεγάλα προσώπατα.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/14


    "για τον ΦΠΑ των αγροτών της ΕΑΣ που κατατέθηκε σε προσωπικό λογαριασμό της ίδιας (!) και δεν αποδόθηκε στους δικαιούχους, ούτε για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που λέγεται ότι έπρεπε να πληρωθούν κάπου αλλού και αγνοούνται ή απλά τοκίζονται σε προσωπικούς λογαριασμούς."

    Δεν είναι λοπόν θέμα ζαρζαβατικών κυρία ...
    ΕΔΩ μιλάμε για [.........]!
    (κι ας τις γνωριμιές σου κατα μέρος)

    "Μπαμπα Σταθης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καστοριανός της Ομογένειας15/4/14

    Αγαπητή "ΟΔΟΣ"
    ειλικρινά, από τις καλύτερες δημοσιεύσεις σας. Και αναφέρομαι στον δικό σας τρόπο με τον οποίον παρουσιάζετε το θέμα. Το "πρόσωπο" δεν το γνωρίζω ούτε εξ όψεως.
    Και σωστά γράφετε. Σ' εμένα τουλάχιστον προκλήθηκε ένα είδος μελαγχολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/12/15

    Τώρα και Μουσουλμάνα:
    http://www.dailysabah.com/feature/2015/12/08/greek-muslim-woman-tries-to-bring-back-mimar-sinans-dilapitated-mosque-to-life

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/12/15

    Κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ανώνυμος της ενορίας σας9/12/15

    Ομολογώ ότι αυτό που διαβάσαμε στην παραπομπή που κάνει ο έκτος ανώνυμος ξεπερνάει κάθε φαντασία.
    Γιατί, βρε Ευθυμία;
    Κι άλλοι περάσαμε στραπάτσα. Δεν πουλάμε και την ψυχή μας όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/12/15

    Ρε @6 μπας κι είναι πρωταπριλιάτικο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/12/15

    ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/12/15

    ΕΔΩ
    http://www.samsunmuftulugu.gov.tr/?s=haber&id=123
    ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΩΣ ΑΣΠΑΣΤΙΚΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ GOOGLE ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/12/15

    Μας ψεκάζουν, δεν δικαιολογείται αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απλός πολίτης10/12/15

    Βγήκε κι ο δήμαρχος και δήλωσε ότι δεν την ξέρει την κυρία!
    Δήμαρχε, αυτά και άλλα πιο εμπεριστατωμένα να τα στείλεις στη Σαμπάχ (όχι τη Σούλη...).
    Εμείς εδώ τα ξέρουμε.
    Α, κάντε και μια μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί πολλά θάρρητα πήραν κάποιες καρακαηδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/12/15

    Αν...Elif....θη τελικώς και "ο ΦΠΑ των αγροτών";

    "α υ τ ό χ θ ω ν εν Ευθυμία..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/12/15

    Περίεργα...... Στις δέκα δημοφιλείς αναρτήσεις σήμερα οι εννιά είναι για γυναίκες. Αυτές της τιμής και μία της ντροπής............ μέχρι στιγμής......
    μέχρι ν' αλλάξει γνώμη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/9/16

    ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ Ν' ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/12/16

    Τα κατάφερε και με την Europa Nostra. Μέσω αυτής, αναστηλώνεται και το Τζαμί της Καστοριάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ