30.4.14

Τοποθετήσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων



Β Διαμαντόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά! Όχι μόνον αχρείος αλλά και όργανο του… Διαβόλου!


Εάν δεν ήμασταν ενσυνείδητος ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ, μάλιστα δέ και κληρικός, τότε χωρίς δισταγμό θα χρησιμοποιούσαμε όλες τίς υβριστικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου, για να στηλιτεύσουμε την παντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της περιφερείας Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, περί του οποίου εκτενέστερον θα ομιλήσουμε παρακάτω. Θα χρησιμοποιούσαμε, επαναλαμβάνω, όλες τις λέξεις που θά είχαν ως πρώτο συνθετικό τους το επίθετο "παλιός", θα άρχιζαν δηλ. με πρώτο συνθετικό το γνωστό επίθετο "παλιό-...", όπως παλιάτσος, (=μίμος πανηγυριών, μεταφορικώς δε γελοίος, τιποτένιος, καθώς διαβάζουμε στο λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη στη σελ 665).

Χωρίς δισταγμό, επαναλαμβάνουμε, θα χρησιμοποιούσαμε όλες εκείνες τις λέξεις που θά άρχιζαν με πρώτο συνθετικό τους το επίθετο "παλιός", όπως παλιόπαιδο, παλιόμουτρο, παλιάνθρωπος, παλιοχαρακτήρας, παλιοτόμαρο, παλιόσκυλο, παλιόπραμα, παλιοκτήνος, παλιοκάθαρμα και τα παρόμοια, καθώς η λέξη "παλιο-" δέχεται ως δεύτερο συνθετικό της άλλες λέξεις, που έχουν την σημασία του φθαρμένου, του άχρηστου ή και του φαύλου, γενικώς του αχρείου.

Θα χρησιμοποιούσαμε, λοιπόν, όλες αυτές τις λέξεις, οι οποίες απαξιώνουν και ευτελίζουν τόν άνθρωπο, μόνο καί μόνο επειδή ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, ως όργανο του Διαβόλου, αποτόλμησε να χλευάσει ό,τι πιό ιερό και άγιο έχουμε ως άνθρωπος! Εχλεύασε το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, το υπέρτατο και σωστικό Μυστήριο της αμωμήτου πίστεώς μας, της αγίας Ορθοδοξίας μας! Με τον τρόπο αυτό προσέβαλε καί εξύβρισε, εμμέσως πλήν σαφώς, τό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Σωτήρος μας, του υπέρ ημών σταυρωθέντος και παθόντος!

Δυστυχώς δε ο διαβολοκίνητος αυτός άνθρωπος στο ανόσιο αυτό έργο του παρέσυρε ως ολοπρόθυμο συνεργό καί παρταινέρ του τήν Βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου! Καμαρώστε τους, αγαπητοί μου Καστοριανοί, πιστοί χριστιανοί της περιοχής!

Να όμως που η χριστιανική μας ιδιότης, μάλιστα δε η του Κληρικού, δεν μας επιτρέπει να επιδείξουμε μία τέτοια συμπεριφορά! Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λέξεις ταπεινωτικές, οι οποίες ευτελίζουν ένα πρόσωπο! Αλλοιώς και τά δύο αυτά υποκείμενα, και τα δύο αυτά ανθρωπάκια, θα τα εφτύναμε κατά πρόσωπο! Ας έχουν χάρη! Μας εμποδίζει το ιερατικό μας σχήμα. 'Ετσι, λοιπόν, καταπιέζοντας την ψυχή μας, κατ' ανάγκην θα είμεθα αυστηρός μεν κριτής, αλλά με ευπρεπή τρόπο.

Εδιαβάσαμε στα e-mails, είδαμε άλλωστε και στους δέκτες της τηλεοράσεως, ότι εκεί πανω στην περιοχή της Καστοριάς, και συγκεκριμενα στο Άργος Ορεστικό, κατά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ένας ταλαίωρος άνθρωπος, που ακούει στό όνομα Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καί δηλώνει ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, στο τοπικό Καρναβάλι ντύθηκε Ορθόδοξος ιερεύς, ανέβηκε στο καρναβαλικό άρμα καί -κρατώντας στα χέρια του ένα αντικείμενο, που έμοιαζε με το Άγιο Ποτήριο- προσκαλούσε τους καρναβαλιστές θεατές να προσέλθουν και να μεταλάβουν απο τά "χεράκια" του, δηλ. απ' τα χέρια ενός κυριαρχημένου από τόν Διάβολο υποκειμένου, να μεταλάβουν δήθεν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού! Μόνον ο Διάβολος θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σχέδιο γελοιοποιήσεως του πιό ιερού Μυστηρίου των Ορθοδόξων!Με τον τρόπο αυτό λοιπόν εχλεύασε το ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας!

Εκεί, δυστυχώς, στο "τσακίρ κέφι" του Καρναβάλου η Βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου προσήλθε με προθυμία για να "μεταλάβει" απ' τα χεράκια αυτού του χλευάζοντος το Χριστό μας ανθρώπου! Πλήν όμως με τον τρόπο της αυτό η αφελής -τουλάχιστον- Βουλευτίνα απέδειξε, ότι το πολιτικό Σύστημα πάσχει σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κατεστημένου, απο τό ένα άκρο έως το άλλο! Πολλοί, ευτυχώς όχι όλοι, Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί πολιτικάντηδες, Πράσινοι, Κόκκινοι και Γαλάζιοι, συνωστίζονται όχι μόνον στο πλιατσικολόϊ του Δημόσιου Χρήματος, αλλά καί στο ποιός πρώτος θα περιφρονήσει της Ορθόδοξη Εκκλησία, την Μητέρα και Τροφό του Έθνους!
Αρκετοί Άρχιερείς, με πρώτο τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και με κορυφαίο μεταξύ αυτών τον Μακαριώτατο 'Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έσπευσαν να καταγγείλουν το γεγονός καί νά καταδικάσουν τον δράστη αυτού του ανοσιουργήματος, τον Βαγγελάκη καλέ, της Καστοριάς! Ιδού η δήλωση του Αρχιεπισκόπου: "Είναι λυπηρό, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ένα μέλος του Κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται με τόσο ανόητο τρόπο".

'Εμείς όμως όχι με ανάλατα λόγια, αλλά με το δικό μας σκληρό τρόπο θα προχωρήσουμε λίγο πάρα πέρα τον συλλογισμό μας. Δέχομαι, αγαπητέ Βαγγελάκη Διαμαντόπουλε, και σε αποκαλώ έτσι γιατί μονάχα "ΚΥΡΙΟ" δεν μπορώ να σε προσφωνήσω, δέχομαι, λέγω, να μου υβρίσεις τόν Πατέρα μου, την Μητέρα μου ή και εμέ τον ίδιο! Αλλά με κανένα τρόπο δεν σου επιτρέπω να γελειοποιείς, να χλευάζεις και να ειρωνεύεσαι τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας μου! Με κανένα τρόπο δεν σου επιτρέπω να ταπεινώνεις τα ιερά και ψυχοσωτήρια Μυστήρια της Ορθοδοξίας μας! Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν σου παρέχει ένα τέτοιο δικαίωμα!

Εφ' όσον, λοιπόν, ζείς και πολιτεύεσαι στην Δημοκρατική Ελλάδα, μάλιστα δέ έχεις και την ιδιότητα του Βουλευτού, δεν μπορείς παρά νά σέβεσαι την θρησκεία μου, η οποία άλλωστε είναι και η Επίσημη Θρησκεία του Κράτους! Μπορείς να μήν την ασπάζεσαι, αλλά δεν μπορείς να την υβρίζεις! Επί τέλους, παλιομοδίτη Βουλευτή, δεν έμαθες ποτέ, ότι όλα αυτά ήσαν τα τεχνάσματα, που εφαρμόσθηκαν στο πάλαι ποτέ Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μπολσεβίκων, αλλά τελικά ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ! Αν μη τι άλλο, λοιπόν, είσαι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ! Ιδεολογικά μυρίζεις μούχλα!

Βγές, παλιομοδίτη άνθρωπε, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και κάτσε με τον εαυτό σου σε ένα δωμάτιο να χλευάζεις ό,τι δεν σ' αρέσει. Όχι όμως δημοσίως!
Από τη θέση αυτή σε καταγγέλλω δημοσίως πρός τήν Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ύπατη Εκκλησιαστική Αρχή του τόπου μας και πρός τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Με αυτά τα ολίγα, πλην όμως άκρως λυπηρά, επισφραγίζουμε σήμερα τον εορταστικό κύκλο των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Εισφραγίζοντας, απευθυνόμεθα πρός τους ευσεβεις χριστιανούς:
Αγαπητοί μου, ξυπνήστε από τον λήθαργο! Η Ελλάδα μας χάνεται! Η Ορθοδοξία μας χλευάζεται και διώκεται! Διαμαρτυρηθείτε, ξεσηκωθείτε, φωνάξτε, γράψτε στις εφημερίδες, στα Πολιτικά Κόμματα, στους δράστες της ασεβείας. Η σιωπή και η αδράνεια σημαίνει συνενοχή! Βγήτε στους δρόμους, διαμαρτυρηθείτε όχι μόνον για τα οικονομικά σας προβλήματα! Αλλά για την Ορθοδοξία μας και για την Ελλάδα μας! Στη Χώρα αυτή ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Υπάρχουν και υγιείς Δυνάμεις, αλλά δεν τολμούν, καθ' όσον οι Έλληνες σήμερα φαίνεται να ανήκουν σε τρεις σχηματισμούς: 1ον) Στους Βολεμμένους! 2ον) Στούς Τυφλωμένους από την κομματική αφοσίωση! Και 3ον) Στούς Αφελείς!

Σας εύχομαι μια καλύτερη χρονιά καί μια καλύτερη τύχη, η οποία όμως δεν μπορεί να έλθει, όταν διώκεται ο Χριστός από την καθημερινή ζωή μας! Ας ξαναγίνουμε ζωντανά κύτταρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Αλλοιώς η ζωή μας θα μετατρέπεται σε μια κόλαση!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 7 Ιανουαρίου 2014 


  • Προς τήν Διαρκή Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος


Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Ευλαβώς αναφερόμεθα πρός Υμάς δημοσίως, διότι τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως πρέπει και να ελέγχωνται, διά νά Σας καταγγείλουμε την ασεβέστατη συμπεριφορά του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Βουλευτού της Καστορίας στο πολιτικό σχηματισμό "ΣΥΡΙΖΑ".
Σύμφωνα με τούς ιερούς Κανόνες ο άνθρωπος αυτός πρέπει αμέσως να αποκοπή από το Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός εάν δηλώσει δημοσίως την ειλικρινή μετάνοιά του.
'Επικαλούμεθα τις διατάξεις του 65ου Κανόνος (Κανών ΞΕ΄) της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου και παρακαλούμεν Υμάς θερμώς, όπως εφαρμόσετε ταύτας αναλογικώς στην προκειμένη περίπτωση. Ο ιερός Κανών ορίζει τά εξής:

"Τας εν ταις νουμηνίαις υπό τινων πρό των οικείων εργαστηρίων ή οίκων αναπτομένας πυρκαιάς, ας και υπεράλλεσθαί τινες, κατά τι έθος αρχαίον, επιληρούσιν, από του παρόντος καταργηθήναι προστάσσομεν. Ός τις ουν τοιούτό τι πράξοι, ει με Κληρικός είη, καθαιρείσθω, ει δέ λαϊκός, αφοριζέσθω" (βλ. Πηδάλιον., σελ. 278).
Δηλ: Επειδή, κατά μίμησιν των Ελλήνων και εθνικών, μερικοί Χριστιανοί άναπταν έμπροσθεν εις τα εργαστήρια και οικίας των πυρκαϊάς, τας οποίας επήδων και διεπέρνουν επάνωθν η Σύνοδος αύτη τους μεν Κληρικούς, όπου πράξουν το τοιούτον εις το εξής, καθαιρεί, τους δε λαϊκούς αφορίζει" (ένθ. ανωτ.)

Επομένως άνευ περιστροφών, παρεκβάσεων, δικαιολογιών κλπ., μάλιστα δε άνευ αναβολής, Σας παρακαλούμεν, όπως -εφαρμόζοντες τις διατάξεις του άρθρου 4 εδάφ. θ' του Νόμου 590/1977- επιβάλετε αμέσως την ποινήν του αφορισμού στον υβριστή των ιερών Μυστηρίων της αμωμήτου ημών πίστεως.

Υποβάλλομεν δημοσίως το αίτημά μας, ώστε έκαστος εξ ημών νά αναλάβη τις ευθύνες του έναντι του Σωτήρος Χριστού και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας μας.

Επί δε τούτοις διατελούμεν
Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 



  • Αξιότιμον Κύριον Αλέξιον Τσίπραν, Αρχηγόν του ΣΥΡΙΖΑ


Κύριε Αρχηγέ,

'Ενα Μέλος του Κόμματός Σας, ο Βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, με πράξεις και ενέργειες, οι οποίες συνετελέσθησαν δημοσίως, προσέβαλε το μέγιστο των ιερών Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τήν οποίαν ως Ιεράρχης διακονώ και της αμωμήτου πίστεως των Ορθοδόξων, την οποίαν πρεσβεύω!

Σας παρακαλώ και Σας προσκαλώ να λάβετε θέση επάνω στο ζήτημα αυτό, από το οποίο συγκλονίζεται η Κοινή Γνώμη. Είναι άραγε γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο χλευασμός των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Εάν όχι, προτίθεσθε να λάβετε μέτρα κατά του δράστου αυτής της βεβήλου συμπεριφοράς, όστις τυγχάνει Μέλος της παρατάξεώς Σας;

Μετά τιμής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 


1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ