24.7.22

Των οικιών ημών εμπιπραμένων


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Στην  βασιλική του Αγίου Στεφάνου στην Καστοριά, 9ου αι.

[...] Για ποιο λόγο επιμένει ο μητροπολίτης να μη αποκαλύπτει ποια είναι τα πρόσωπα στα οποία απευθύνθηκε και ρώτησε και στα οποία δεν υπήρχε ούτε ένας να του πει όχι; Ποιοι είναι και πώς είναι δυνατό να παρουσιάζονται ότι έχουν το αλάθητο; Και για ποιο ακριβώς λόγο οφείλουν οι υπόλοιποι να υπακούσουν;

ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ

Ο δικός μας κόσμος

ΟΔΟΣ 21.7.2022 | 1134


14 σχόλια:

  1. Χρυσόστομος Δέλλας [fb]24/7/22


    Το κύριο θα είναι η πίεση προς το δημοτικό συμβούλιο να κλείσει το αίτημα με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκος Καραμανίδης [fb]25/7/22

    Δεν το συνηθίζω, παρ όλα αυτά όμως εκ των πραγμάτων πλέον είμαι υποχρεωμένος για την πλήρη και ορθή ενημέρωση τουλάχιστον όλων αυτών που θα παρακολουθήσουν την στήλη αυτή, να γνωστοποιήσω ότι το βράδυ της Δευτέρας στις 18 αυτού του μήνα, σε μια κάθε άλλο παρά τυχαία συνάντηση στην περιοχή της Ομόνοιας και στο καφενείο του Ρόντση με τον Δεσπότη, ο οποίος σημειωτέον έψαχνε να βρεί αυτόν που λέει τα κακά τα λόγια(προφανώς για εκείνον και τις επιλογές του)κατά την δική του πάντα ερμηνεία, του έθεσα ακριβώς αυτό το θέμα.
    Αφού εξυπακούεται αντέδρασα το πρώτον στην δική του προκατειλημμένη θέση, διακόπτοντάς τον και λέγοντάς του ότι εδώ δεν υπάρχουν κακοί για να εκστομίζουν κακές κουβέντες,στην πορεία της κουβέντας κι αφού ξεκαθάρισα ότι σε ένα διάλογο δημόσιο και ανοιχτό, ο λόγος ο κηρυγματικός από τον άμβωνα, δε έχει καμμία θέση,τον ρώτησα να μου πεί ποιοί είναι οι παρατρεχάμενοι με τους οποίους συνομίλησε.
    Μου ζήτησε να ανακαλέσω πράγμα φυσικά που δεν το έκανα,ως να μην εγνώριζε οτι παρατρεχάμενοι είναι οι επικαρπωτές των εκπροσώπων της όποιας εξουσίας,επιμένοντας ιδιαίτερα σ αυτό.
    Αρνήθηκε να μου απαντήσει, ενώ έχοντας διαβάσει το άρθρο μου στην "ΟΔΟΣ" ήξερε πολύ καλά οτι γράφω και μιλάω το κυριότερο,πάντα με το επώνυμό μου και με την παρουσία του ιδίου.
    Δεν θα ήθελα να αναφερθώ για τώρα σε άλλες λεπτομέρειες,σε κείνο όμως που θα θελα να σταθώ κάπως είναι το γεγονός πως πήρε εκτιμώ, ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις και όπως λέω χωρίς ο λόγος ο κατηχητικός να ανήκει σε μένα, δεν μου πρέπει δεν μου ταιριάζει, ήρθε η ώρα να σπάσουμε το κουκούλι της σιωπής και του φόβου.
    Τώρα σε ότι αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκτιμώ πως θα λάβει στα υπόψη την αντίδραση όλων των πολιτών, πιο μπροστά όμως υπάρχει η κατ αρχήν συναίνεση του Δημάρχου, παρά τα όσα διαδίδονται περί δήθεν συγκατάθεσης για την ανέγερση ενός πολύ μικρού ναού, εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα αξιοπιστίας προσωπικής.
    Ποιός τελικά λέει την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/7/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/7/22


      Α ρε Καραμανίδη, πως ξεγελάς έτσι τους Τσαρσινούς και μη κατοίκους της Καστοριάς. Ασχολήσου με τα του οίκου σου και άσε σε άλλους τα του οίκου του Θεού. Για μένα προσωπικά είναι αδιάφορο το τι λες εσύ είτε δίκαιο είτε άδικο. [....] οπότε τα υπόλοιπα είναι απλά για να καλύπτεις την εγωπάθεια σου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/7/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/7/22

      Εγωπάθεια ο κ. Καραμανίδης, υποτέλεια εσείς αφού το θέτετε κατ' αυτόν τον τρόπο. Είστε μειοψηφία, πάρτε το χαμπάρι και μπράβο στον κ. Καραμανίδη που δεν [....] και έγινε η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας των Καστοριανών πολιτών ενώπιον του Μητροπολίτη, οι οποίοι αντέδρασαν και αντιδρούν αρνητικά στις φεουδαρχικές πρακτικές ορισμένων τόσο του κλήρου όσο της αυτοδιοίκησης. Να παραχωρήσετε δωρεάν τα χωράφια των παππούδων σας αν θέλετε να χτιστεί ακόμη μία εκκλησία αφού δεν σας φτάνουν οι 70+, στην πόλη μας και με δωρεάν παραχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν θα χτιστεί ούτε εικονοστάσι με το «έτσι θέλω» και υποσχέσεις για «μεγάλο πανηγύρι» [....]

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/7/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/7/22

      Φίλε μου δεν είναι το θέμα ο ναός, που κανένας δεν τον θέλει. Εγώ σχολιάζω για τον κ. Καραμανίδη [....] Το ότι είπε μια φορά κάτι σωστό δεν αλλάζει [....].

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/22

    Η εμμονή του χριστιανισμού να βρίσκει τον κόσμο άσχημο και κακό, έχει κάνει τον κόσμο άσχημο και κακό. ΝΙΤΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/7/22

    Ο Άγιος Καστορίας έκανε πολύ κακή αρχή στην ποιμαντορία του. Να του θυμίσω πώς επειδή είναι και κρατικός υπάλληλος και πληρώνεται από το υστέρημα του αγρίως φορολογούμενου πολίτη οφείλει σεβασμό στην πλειοψηφία και επίσης να δεχθεί ότι ο ίδιος και οι αποφάσεις του είναι αντικείμενο κριτικής.

    Έρρωσθε και σπαζόμενος ευλαβώς
    την θεοκίνητον Δεξιά του..

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/7/22

    Στιγματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/7/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/7/22

    Ο δήμαρχος πιάστηκε επιτέλους, έχει πει ναι ναι και θα θα σε τόσους πολλούς δημότες, που έπρεπε πιο νωρίς να βγει κάποιος να αποκαλύψει την τακτική του "λέω πάντα ναι και μετά τα ξεχνάω όλα". Απορώ, τόσο γρήγορα βρε Γιάννη μπήκες στο νόημα της "πολιτικής" πια, το έχεις στο αίμα δηλαδή, όχι αστεία. Δέσποτα, ρωτά τον κόσμο να σου πει πόσα ναι έχει μοιράσει χωρίς ανταπόκριση για να δεις πού [....]. Δε φαντάστηκες ότι θα σε εκθέσει έτσι, έχει κάνει πολλά τέτοια, και σε δικούς μας και σε ξένους. Δήμαρχε, επιτέλους κάποιος μίλησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/7/22

    Παντού εκτίθεται... άπειρος... νομίζει ότι παίζει στρατενγκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ