25.10.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Mε έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου, που εξέδωσε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του κ. Κ. Λιάντση, ανακοινώνοντας την κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, κ. Μένη Μαλιώρη για ίδρυση 17 νέων μονάδων ΟΚΑΝΑ σε Νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτό της Καστοριάς, διότι το δελτίο καταλήγει με τον εξής θριαμβευτικό επίλογο:
« Ο κ. Κωνσταντίνος Λιάντσης χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή που έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια για τη δημιουργία και λειτουργία ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Νοσοκομείου και Κέντρου από το ΚΕΘΕΑ».

Λυπάμαι πολύ και φυσικά είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί κάποιος υποψήφιος στο πολιτικό του παιχνίδι πραγματικά προβλήματα και ανάγκες ανθρώπων για τα οποία ο ίδιος καθόλου δεν ενδιαφέρθηκε ή μάλλον ενδιαφέρθηκε πρόσκαιρα και τόσο όσο χρειάστηκε το ενδιαφέρον αυτό να ενισχύσει το πολιτικό του «image», πράγμα που επαναχρησιμοποιεί και προεκλογικά.

Πράγματι, τον Νοέμβριο του 2007, τοπικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι», του οποίου είμαι και μέλος του Δ.Σ., ήρθε σε επαφή με στελέχη του ΚΕΘΕΑ, με σκοπό να ιδρυθεί μονάδα θεραπείας χρηστών στην πόλη μας (συνεπώς το αρχικό ενδιαφέρον, αν και θα έπρεπε, δεν ανήκει στον κ. Λιάντση, που εσκεμμένα το ξεχνάει). Δυστυχώς από τα κεντρικά του ΚΕΘΕΑ μας ενημέρωσαν ότι οι μονάδες αυτές δημιουργούνται μόνο σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παραχωρήσουν χώρο και το περαιτέρω κόστος εγκατάστασης αφορά το ΚΕΘΕΑ (συνεπώς κόστος μηδέν). Έτσι λοιπόν απευθυνθήκαμε στην Νομαρχία η οποία και ανταποκρίθηκε.
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή και προγραμματίστηκε η ίδρυση του κέντρου. Ακολούθησαν θριαμβευτικές συνεντεύξεις και προβολές από τα ΜΜΕ….
Μετά την δρομολόγηση του θέματος, ενημερώσαμε τον κ. Λιάντση, ότι επιθυμούμε να μείνουμε έξω από την όλη προβολή και ότι δεν θα μας πείραζε καθόλου αν η εν λόγω πρωτοβουλία προβάλλονταν ως πρωτοβουλία της Νομαρχίας, αρκεί η μονάδα να δημιουργηθεί. Ζητήσαμε μόνο να ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη.
Ο θρίαμβος βέβαια κράτησε μόνο λίγες μέρες ίσως και μήνα. Από εκεί και μετά ακολούθησε η πλήρης αδιαφορία (τουλάχιστον ως προς την ίδρυση μονάδας ΚΕΘΕΑ)… δεν λάβαμε καμία ενημέρωση και βέβαια δεν υπήρξε και καμία περαιτέρω επαφή με το ΚΕΘΕΑ (έτσι μας ενημέρωσαν οι ίδιοι σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε μαζί τους).

Αυτά όφειλα να θυμίσω στον κ. Λιάντση και βέβαια τα συμπεράσματα δικά σας.

Ελένη Τσαδήλα
tsadila@otenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/10/10

    Δυστυχώς τις ανάγκες των ανθρώπων εκμεταλλεύονται σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι στην Καστοριά. Δεν ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, παρά τους αντιμετωπίζουν ως «ψηφοφόρους». Οι οποίοι θα υπάρχουν μόνο μέχρι τις 7 ή 14 Νοεμβρίου. Μετά θα εξαφανιστούν, μέχρι τις επόμενες εκλογές.
    Η πολιτική ζωή του τόπου, είναι αξιοθρήνητη.
    Γι’ αυτό οι πραγματικά ικανοί και με αξιοπρέπεια συμπολίτες μας,, δεν βρίσκονται στις λίστες των ψηφοδελτίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ