22.9.23

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: «Ξεχάστε»


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 11.3.2021 | 1071


Ας ξυπνήσουμε επιτέλους


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ύστερα από τέσσερα χρόνια, σε απόσταση αναπνοής από την πιο σημαντική μέρα κατά την οποία περνάει η εξουσία στους ψηφοφόρους της χώρας. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗτων οποίων, κατά γενική ομολογία θα εξαρτηθεί, ουσιαστική αλλαγή για βελτίωση των συνθηκών για την ζωή μας.

ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΩΣ υπαρκτό ερώτημα για τους ψηφοφόρους του Νομού μας αν προσανατολίσουν το ενδιαφέρον τους για το πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του τόπου τους και του Νομού τους που συνεχώς μαραζώνει. 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ παρεξηγηθώ, προλαμβάνω να διευκρινίσω πως δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση να αλλάξουν τις νεοφιλελεύθερους προσανατολισμούς τους και τα ιδεολογικά πιστεύω τους που υπηρετούν δεκάδες χρόνια ανταγωνιζόμενοι μάλιστα την Λακωνία για την πρωτιά. 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ αναφαίρετο δικαίωμα τους που προστατεύεται από το δημοκρατικό πολίτευμα για την ελεύθερη έκφραση των πεποιθήσεων του καθενός μας. 

ΟΜΩΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ αυτή όχι μόνον δεν επιβραβεύεται αποδεδειγμένα από την κεντρική σημερινή εξουσία, αλλά το «εναντίων» κάθε διεκδίκηση μας μπαίνει στα αζήτητα των συρταριών των Υπουργών.

ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ είναι να ξυπνήσουμε και να επικρατήσει απαρέγκλιτα η αγάπη και το ενδιαφέρον που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ταλαίπωρου τόπου μας, ο οποίος μετά την κατάρρευση της βιοτεχνίας της γούνα μαραζώνει με ρυθμούς ασταμάτητους.

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ, ένας Νομός που έχει φθάσει στο Ναδίρ της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τον γερασμένο πληθυσμό του, που με την πενιχρή σύνταξή του θρέφει με γάλα τα παιδιά του και την μόρφωση των μεγάλων, με τις εκλογές να τον βρίσκει με μονοεδρική εκπροσώπηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του. 

ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ που διαθέτει αποδεδειγμένα όχι μόνον άτολμη τοπική εξουσία συγχρόνως και κοντόφθαλμη, που δεν διαθέτει την απλή λογική να επιλέξει την πρωτιά ενός σημαντικού έργου που δεν συγκρίνεται το μέγεθος της οικονομικής προσφοράς από κάποιο δεύτερο, που ναι μεν είναι απαραίτητο αλλά με πάρα πολύ χαμηλότερο το όφελός του. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ το φράγμα Νεστορίου που θα αρδεύσει εβδομήντα χιλιάδες στρέμματα χωραφιών και θα αποδώσει στους κατόχους του δεκαπλάσια και πάνω κέρδη, χωρίς να ακούγεται από τους ίδιους ούτε ίχνος διαμαρτυρίας υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους. 

ΤΕΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ που διαθέτει μια πανέμορφη βυζαντινή πόλη, που έχει απαραίτητη ανάγκη με αρχοντική βυζαντινή φορεσιά που της αρμόζει, και όχι από κακόγουστα γεροντοκόρης πουδραρίσματα. 

ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΛΟΙΠΟΝ θα πρέπει να είναι όλων μας η πρόθεσή μας να περάσουμε το δικό μας μήνυμα στην κεντρική εξουσία, που διέθεσε στο πέρασμά του από την πόλη μας μόνον 42 λεπτά της ώρας, απαιτώντας μάλιστα από το «κάστρο» αυτό για το κόμμα να πολλαπλασιάσει ακόμα περισσότερο την προτίμηση του.

ΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ επαληθευθεί η φήμη πως προτίθεται να μας ξανα-επισκεφτεί, είτε όχι, από κάποια μηνύματα ασφαλώς που πήρε, θα πρέπει να πάρει και την δική μας απάντηση στο «Ξεχάστε την Αρχιτεκτονική»· να ξεχάσει και ο ίδιος σε αυτές τις εκλογές την Καστοριά. 

ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ το μήνυμα αυτό θα επαναφέρει στην τάξη αυτούς που μας έχουν μέχρι σήμερα στο τσεπάκι του γιλέκου τους, εκεί που τοποθετούν το ρολόι με την χρυσή του καδένα. 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ τέτοιο μήνυμα δεν θα επαναληφθούν τραγικά λάθη από την συμπεριφορά της κάθε κυβέρνησης, για έναν Νομό που πρωτοστατεί η προτίμησή του στην νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαΐου 2023, αρ. φύλλου 1174.


Σχετικά:


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/23

    Ναί καλά μιλησες τώρα για τους αρχιβόιδαρους τους καστοριανούς ψηφοφόρους….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]24/9/23

    Εξαιρετικό κύριε Θανάση. Αλλά, φωνή βοώντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ