18.12.16

Λόγος & Αντίλογος

Απάντηση στον τέως βουλευτή

ΣΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 842 φύλλο της έγκριτης ΟΔΟΥ και με ημερομηνία 30 Ιουνίου, ο τέως βουλευτής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο Υπερταμείο των 99 ετών ξεπουλήσης της δημοσίας περιουσίας, αλλιώς αποικίας της χώρας μας.
Τον ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση αυτή, πλην όμως επέρριψε ευθύνες μόνο στον ΣυΡιζΑ. Η οποία σύνθεση του ΣυΡιζΑ, φαίνεται ότι ξεχνάει ο κ. Πετσάλνικος ότι είναι 90% τέως ΠαΣοΚ και 10% ΣυΡιζΑ.

Το κατάντημα της χώρας έχει μία αρχή, ένα ξεκίνημα, μία αιτία, η οποία δεν είναι άλλη από τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου με τα μνημόνια που παρήγγειλε στην Αγγλία και τα φόρεσε στον λαό μας με το γνωστό «βουλιάζουμε ή αλλάζουμε».

Η χώρας μας δεν είναι τελείως ανεξάρτητη, αλλά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει υποχρεώσεις και καθήκοντα ως μέλος. Έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί η Ε.Ε. και δεύτε-ο η χώρα στο Κοινοβούλιο των Ελλήνων, και όχι από το λιμάνι του Καστελόριζου.

Να μας έλεγε στο Κοινοβούλιο τι συμβαίνει και να μας ζητήσει την βοήθεια, για να αναλαμβάναμε όλοι τις ευθύνες, να γνωρίζαμε αν μπορούσαμε να υποστούμε κι άλλες επιβαρύνσεις και όχι με το πιστόλι στον κρόταφο, απειλή προς το κόμμα του (164 βουλευτές) και σ’ ολόκληρο το έθνος, να ψηφίσει το μνημόνιο.

Υπουργός σας, ονόματι Χρυσοχοΐδης, ομολόγησε ότι «δεν διαβάσαμε το μνημόνιο». Ποια άλλη μαρτυρία θέλουμε γι’ αυτά που ακολούθησαν και έφθασε η χώρα μας να μετατραπεί σε αποικία; Τρεις φορές οι βουλευτές του αρχικού ΠαΣοκ και νυν μεταλλαγμένου ΣυΡιζΑ, ψηφίσατε μνημόνια.

Από αυτά, είναι ολοφάνερο πως η αποικία μας καθορίστηκε έξωθεν και ο πρώτος που ευθύνεται γι’ αυτό είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, τον οποίο εσείς προσπαθείτε να τον καλύψετε. Μάλιστα δε όπως λέτε, γνωρίζατε από τότε το μετέπειτα επελθόν Υπερταμείο και το περιμένατε να εφαρμοσθεί οπωσδήποτε. Συμπέρασμα: Αγνοήθηκε τελείως ο λαός, ή καλύτερα περιεπαίχθη.

Αλλά κ. τ. βουλευτά, είναι η ώρα να αναφερθούμε σε κάτι ακόμη ιστορικό. Προηγούμενο του πρώτου μνημονίου, αλλά συνδέεται με τα απελθόντα και τεχθέντα.
Με την έναρξη της πρωθυπουργίας του κ. Γεωργίου Παπανδρέου και εντός τριμήνου -ασφαλώς θα θυμάστε πως- ψηφίστηκαν από το τότε κόμμα σας, το ΠαΣοΚ, τρία νομοσχέδια με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες για την χώρα:

Πρώτον: Ο χωρίς λόγο Καλλικράτης (ή Χαλικράτης) της δύστυχης επαρχίας που διαλύθηκε. Μάλιστα δε, η Δυτική Μακεδονία υπάγεται διοικητικά στην… Ήπειρο. Φαίνεται σαν να μην είναι Μακεδονία, και φοβούνται  τα χειρότερα εθνολογικά και γεωγραφικά.

Δεύτερον: Νομοσχέδιο αλλοιώσεως της πληθυσμιακής μας κατάστασης. Ψηφίσατε να γίνονται Έλληνες οι πρόσφυγες στα πέντε χρόνια παραμονής τους στην χώρα μας, αφού μάθουν μόνο τρεις λέξεις ελληνικές. Καλημέρα, καλησπέρα και αντίο.

Και το τρίτο Νομοσχέδιο: να μην μπορεί η χώρα να δανεισθεί από καμμιά άλλη οικονομική-εμπορική χώρα, αλλά μόνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τώρα στήθηκαν και τα capital control  για πάντα. Με τις υγείες μας.

Όλα τα προαναφερόμενα έχουν την σχέση τους και την στόχευση της διάλυσης ποικιλοτρόπως του Έθνους μας. Έτσι φθάσαμε στα 99 χρόνια πρώτης αποικίας και οψόμεθα και σε άλλες εκατονταετίες…
Κρίμα. Ο λαός τελείως περιφρονήθηκε, καθόλου δεν ενημερώθηκε, προδόθηκε.

Αν τον βοηθούσατε λίγο-λίγο, τον ενημερώνατε, τον δίνατε σημασία , τον τιμούσατε, θα έδινε και τα εσώρουχα του για να μην υποδουλωθεί. Δεν γνώριζε τίποτα τότε. Σήμερα γνωρίζει πλέον τι συνέβη τότε.  Και ποιος έχει την ευθύνη.

Την περίοδο 1982-1990 είχαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17ης Νοεμβρίου. Τώρα έχουμε τις αυτοκτονίες επιφανών επιχειρηματιών και ολοφάνερη διάλυση της επιχειρηματικότητας. Το άγνωστο τρομάζει. Το αύριο ζαλίζει τον λαό, γιατί έχασε κάθε στήριγμα. Καμία ελπίδα. Εξ αιτίας σας.

Τα πόδια της χώρας –η νεολαία μας- έφυγε, χάθηκε, έμεινε μόνο το κορμί και το ξεροκέφαλό μας. Τους συνεταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους ονομάζουμε... «δανειστές» και «κακούργους». Ποιους; Αυτούς που μας ταΐζουν ακόμη! Αυτά μας μάθατε!

Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιουλίου 2016, αρ. φύλλου 844


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ