31.12.16

Λόγος & Αντίλογος

1) Μήπως είναι ο κύριος Πολάκης της Ανθιπποκρατικής Επιστήμης θιασώτης; Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί (και το πανελλήνιο το αναγνωρίζει) είναι λαός υπερήφανος με γενναιότητα και ευθύτητα.
Υπερήφανος όμως γιατί; Για τους προγόνους και πατεράδες των, που από εθνικήν αγανάκτηση και πατριωτισμό πολεμούσαν τον ξένο βάρβαρο κατακτητή, και όταν το κατόρθωναν, τον έχωναν τρία μέτρα στη γη... Στον πόλεμο «επιτρέπεται» και αυτού του είδους η τραχύτης. Ο κ. Πολάκης έτσι φαίνεται βλέπει τους Έλληνες, τους Συνέλληνες και ήθελε – ο παλλήκαρος- να τους χώσει τρία μέτρα...Να, βρήκε ιατρική... θεραπεία των φαντασιώσεών του! Και έπειτα κάποιοι… σύντεκνοι –κρίμα- οργανώνουν εκδήλωση θερμής τεμέκ υποδοχής για τον γενναίο υπουργό τους. Και τι άλλο δηλώνει και απαιτεί; Από το «διεφθαρμένο» -δική του φράση- δικαστικό σώμα να φύγουν όλοι (!) και να έρθει νέο αίμα(!). Καταλαβαίνουν όλοι τι θέλει. Να έλθουν νέα… φιντάνια της ιδεολογίας του, για να είναι αδέκαστοι, αδιάφθοροι δικασταί! Για τον κ. Υπουργό δεν υπάρχει Άρειος Πάγος να ελέγχει, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Έτσι θα πει αξιοκρατία, αυτή τη Δημοκρατία θέλει να επιβάλει, πολάκεια λαοκρατία. Οι Τούρκοι έκαναν στο παρελθόν εθνοκάθαρση (το είπε και ο κ. Φίλης, όχι Γενοκτονία των Ποντίων). Παρομοίου τύπου κάθαρση ζητεί και ο εν λόγω υπουργός στο Δικαστικό Σώμα; Εύγε!...

2) Στην 21-6-2016, στο STAR σατιρική…εκπομπή με παραποιημένες εικόνες από την Αγία Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Κολυμπάρι Χανίων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μιλούμε για τσέντλεμαν» και με ιερωμένους του Ανωτάτου Κλήρου. Ουκ οίδασι τι ποιούσι, τι «σατιρίζουσι» δυστυχώς οι δήθεν καλλιτέχνες μας κωμικοί. Για κάποιες αήθεις πράξεις και εκδηλώσεις δημοσιογράφοι και άλλοι μιλούν για τους διαπράττοντες για βλαβερά στοιχεία της κοινωνίας. Διερωτώμαι –και ασφαλώς χιλιάδες συνέλληνες μαζί μου ορθόδοξοι- οι τοιούτοι εμφανιζόμενοι ως κωμικοί, μήπως φιλοδοξούν να απονεμηθεί και σ’ αυτούς παρόμοιος χαρακτηρισμός; Δόξα τω Θεώ υπάρχουν τόσες άλλες κοινωνικές αδυναμίες και τρωτά. Ας αφήσουν ήσυχη την Εκκλησία, τώρα μάλιστα με τα συμπεράσματα της Αγίας Συνόδου των Χανίων, καθώς θα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να διορθώνονται τα κακώς κείμενα και να εμπεδώνεται έτι περαιτέρω η πανορθόδοξη ενότητα. Άραγε αφιέρωσαν, έστω και λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, για να ενημερωθούν γιατί συνεκλήθη αυτή η Αγία Σύνοδος; Δεν αναγνωρίζουμε στους Συνοδικούς Πατέρες της Εκκλησίας μας να λύνουν προβλήματα κοινωνικά, πνευματικά και ό,τι έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη, για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων; Ας αγγίξει την συνείδηση, δεν είναι χώρος η Εκκλησία,, για να δίνει τροφή… για σάτιρα. Αν έχουν λίγη πίστη, έστω «κόκκον σινάπεως», ας μην τα βάζουν με την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της. – Δυστυχώς, δυστυχέστατα, και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν πολλά άσχημα. Πού πάμε; Πού βαίνομεν; Ακατάσχετη χυδαιολογία.

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 Θεόφραστος ο νεώτερος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουλίου 2016, αρ. φύλλου 845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ