14.10.17

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις αθλητικού τουρισμού

Η αντιπεριφέρεια Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει ότι δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εγκύκλιος του πλαισίου λειτουργίας του αθλητικού τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο που δημιουργείται από τη μοναδική αλληλεπίδραση δραστηριότητας, ανθρώπων και τοποθεσίας. Σκοπός του αθλητικού τουρισμού είναι η ικανοποίηση κοινωνικο-ψυχολογικών αναγκών των συμμετεχόντων αναφορικά με την εμπειρία από τη συμμετοχή ή παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος. Ο συνδυασμός των διακοπών, της χαλάρωσης, της απόδρασης στην φύση και της περιπέτειας και η δημιουργική και ενεργητική χρήση του ελεύθερου χρόνου. Η αλληλεπίδραση με οικογένεια, φίλους κλπ. Η κοινωνικοποίηση και η ομαδοποίηση. Η αθλητική απόδοση και ευκαιρία  για εκτόνωση του στρες της καθημερινής ζωής και της βελτίωσης της διάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ