26.10.18

Λόγος & Αντίλογος




Στις 6 Ιουνίου όλη η Βόρεια Ελλάδα μαζί με την άξια πατριωτισμού Θεσσαλία, βρέθηκε στο εθνικό προσκλητήριο με την εντολή να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στην γειτονική χώρα fYROM. Εξαίρεση σε αυτήν την εθνική σύμπραξη απετέλεσε δυστυχώς ο Δήμος Κοζάνης και η μισή περιφέρειά της αρνήθηκε να συμμετάσχει! Η απορία μας δικαιολογημένη και ζητούμε να βρούμε γιατί αυτή η εξαίρεση από την μεγαλύτερη βορειοελλαδική περιοχή;
Η σκέψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Κοζάνη και στην περίπτωση αυτή, υιοθετεί την βούληση της κυβέρνησης και τις εκπληκτικές πολιτικές ακροβασίες και πιρουέτες του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Προφανώς με ανταλλάγματα. Και για να μην παρεξηγηθούμε:  πολιτικά ανταλλάγματα. Και φυσικά τα προσωπικά τους κέρδη και συμφέροντα. Και εδώ να μην παρεξηγηθούμε: τα πολιτικά τους κέρδη και συμφέροντα. 

Το παιχνίδι αυτό, περιφερειάρχη, δημάρχου, κυβέρνησης, για θέματα εθνικά, που αφορούν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και την Ιστορία του Έθνους, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε, είναι απαράδεκτο. Επικίνδυνο και πονηρό.

Έθεσαν τον εαυτό τους έξω από το πατριωτικό θέμα των Ελλήνων και της φιλοπατρίας όπως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πράττει. Λάκισαν, εν γνώσει τους, από την διάκριση των αγώνων με θυσίες προγόνων μας και των αγώνων των σημερινών Ελλήνων, που υποστηρίζουν το μοναδικό προνόμιο της μέχρι θανάτου θυσίας για την πατρίδα· αρετή των Ελλήνων που ομολογείται από όλη την ανθρωπότητα.

Την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τον προδότη κανέναν, λέει ο θυμόσοφος λαός.
Θα τολμούσα να προτείνω, να ανεξαρτητοποιηθεί ο νομός Καστοριάς από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και την Κοζάνη, και να ενταχθεί στην Κεντρική Μακεδονία. Διότι σε μία Περιφέρεια που αφ’ ενός η πρωτεύουσά της δεν κάνει συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, και φτάνει σε σημείο να μη εκδίδει ψήφισμα για το Μακεδονικό (πριν λίγες ημέρες σύρθηκαν στην κυριολεξία από την οργή του κόσμου αφού μας φόρτωσαν τους «Μακεδόνες» τους, και αναγκάστηκαν να εκδώσουν ψήφισμα με καθυστέρηση 6 μηνών!) και αφ’ ετέρου να κυριαρχούν τα πολιτικά παιχνίδια με την κυβέρνηση του περιφερειάρχη, που έρχονται σε αντίθεση με το κοινό πατριωτικό αίσθημα των Δυτικομακεδόνων (πλέον Δυτικο-Ελληνομακεδόνων), τότε ποιος ο  λόγος να ανήκουμε στον ίδιο φορέα, στην ίδια διοικητική Περιφέρεια;

Τι μας ενώνει με την τακτική που ακολουθούν οι Κοζανίτες; Τίποτα. Ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε στην ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Τίποτα.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γεωργίου Λασσάνη, ο οποίος αγωνίστηκε να σώσει την χώρα από τους εχθρούς της, βλέποντας σήμερα πόσο αδιάφορα αντιμετωπίζουν τον εχθρικό αλυτρωτισμό εις βάρος της πατρίδας μας, και τα πολιτικά καμώματα που εφευρίσκουν, για να κρατήσουν την καρέκλα τους για τις επόμενες εκλογές.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση
Νίκος Πρώϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουνίου 2018, αρ. φύλλου 941


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ