11.10.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 11.10.2018 | 955

Κοκορέτσια


Προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό το δελτίο τύπου της Ι.Μητρόπολης Καστοριάς / Ι.Μονής Μαυριωτίσσης. Αν είναι έτσι η ταπεινότητα, η καταλλαγή και ο σεβασμός στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που δεν πατρωνάρεται, να εκδίδονται εβδομαδιαίως τέτοια δελτία τύπου.

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υποχρεωθεί να τηρήσει τις δηλώσεις του περί «...μη κύρωσης ούτε τώρα, ούτε από την επόμενη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών». Από πολλούς, τέτοιου είδους δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζονται ως «βαρύγδουπες».

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ - ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:
Parva judaica celetrensia: 
Ορισμένα στοιχεία για την Ισραηλιτική Κοινότητα Καστοριάς πριν και μετά το Ολοκαύτωμα
Η Κοινότητα της Καστοριάς υπέστη, ανάμεσα στις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδος, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές, καθώς ποσοστό 96% του πληθυσμού της δολοφονήθηκε στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΣΚΙΑ:
Αΐντα
Η πρώτη παράσταση της Aida το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς ήταν κάτι περισσότερο από μια συνήθης απόδοση ρεπερτορίου.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Το «θαλασσινό αηδόνι» κι ένα τρυγόνι – «το σκοτεινό» – στο Προεδρικό μέγαρο...
Αυτουνού του τρυγονιού το έργο ο ΝΔΤ βαθιά μελέτησε, ανάδειξε και πρόσφερε στους Έλληνες... Κι έλεγα: Tί να αντιπάλεψε τάχα μέσα του ο... Λιμενάρχης Ευρίπου, σαν πήρε την πρόσκληση για το Μέγαρο;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ:
Το πλαφόν
Η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα με λίγες γεννήσεις και περισσότερους θανάτους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός γερόντων και κατά συνέπεια μεγάλη αναλογία συνταξιούχων στον πληθυσμό της χώρας.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:
«Παράδοση – παραλαβή»
Το όλο happening περιβλήθηκε με ένα εντελώς μοναδικό τρόπο, σε μια Καστοριά, στην οποία δεν έχει εκτελεσθεί κανένα (απολύτως κανένα) έργο υποδομής εκ μέρους της Περιφέρειας, όλα αυτά τα χρόνια της αυτοδιοικητικής περιόδου.

ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ:
Οι χάρτες που όρισαν τη «γεωγραφική Μακεδονία»
Οι εθνογραφικοί χάρτες, όπως αυτός του γερμανού γεωγράφου H.Kiepert, οι οποίοι έδειχναν υψηλά ποσοστά σλαβοφώνων, αποτελούσαν παραγγελία του βουλγαρικού εξαρχάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Λόγος & Αντίλογος
Είπαν... ακροβολισμοί
Με την υπογραφή του δίνει όπλα στον Γκρούεφσκυ να διεκδικεί το μίνιμουμ, προσάρτηση της Καστοριάς, Φλώρινας και Έδεσσας... Γιατί να μην είναι...ένα Σκόπια και εμείς.

ΟΔΟΣ:
Το αριστούργημα της γαλλικής λυρικής σκηνής
Μια ακόμα μαγική βραδιά μας υπόσχεται η Metropolitan Opera παρουσιάζοντας το αριστούργημα του Καμίγ Σαιν-Σανς “Σαμψών και Δαλιδά”

-Η νέα εθνική μας τύφλωσις

-Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά

...και άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 11.10.2018 | 955

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/10/18

    Ωραίος Μάρκ Σαγκάλ στο εξώφυλλο
    [Τα "κοκκορέτσια" μου γυρίζουν ...τ' άντερα!]

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ